Здравейте, нова съм тук и имам нужда от съвет - филолог съм, нямам особена техническа грамотност. :rolleyes:
На въпроса - нуждая се от устройство, с което да сваля от компютъра си голям брой филми и да ги гледам на LCD-то, по възможност със същото устройство. ??? Какво да е това устройство?
Мислех да свързвам с кабели, но се отказах, компа и тв-то са в различни стаи, такива дълги кабели не искам.
Не искам да записвам на DVD, тъй като съм с малки деца, които ги докопват и животът им е твърде къс.
Мисля или за външен хард диск, свързан с плеър или за плеър, който си има памет.
Трябва да няма много възможности да объркам някаква съвместимост, на тези въпроси по-трудно отговарям, мога само да цитирам написаното по документи.
Телевизорът ми е нов, Филипс, лед, 6600 (по памет, нов модел е). Компютърът ми е пет годишен, има само DVI изход, работи под Windows XP. За времето си беше най-доброто, но... вероятно е остарял.
Представям си го така - включвам устройството към компа, свалям желаните филми, после го нося и включвам къв телевизора и гледам. Да поддържа всички файлове, които обикновено има в торентите.
Харесах някакви модели, сравнително нови са, но не ми става ясно дали мога да ги ползвам последователно с компютъра и телевизора.
Дайте ми варианти, ако може конкретни модели, за цена не знам. Със сигурност няма да дам повече от 500 лв., но няма да е лошо дори ако са значително по-малко.
Добре, обясних го, моля за помощ - цял ден чета и не мога да се ориентирам.