Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 199

Всичко за Philips DVP5990/12.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2004

Re: Всичко за Philips DVP5990/12.

След всичко изчетено тук и аз се сдобих с плеъра. И след доста търсене и обикаляне по магазините, де. С оригиналния фърмуер го пуснах, колкото да се уверя, че работи и веднага го ъпдейтнах с посочената по-горе последна версия. Още се чудя защо има 2 варианта на всяка версия и как да го разбирам това "volume +- on Repeat keys ". Така ъпдейтнат вече ми харесва напълно. Просто стана перфектен. Само не мога да си обясня изчезването на звука през HDMI изхода, а съм сигурен, че го имаше преди ъпдейта. Доста се рових из настройките и не успях да открия решение. Засега ползвам звука от коаксиалния изход и така ще е занапред, де, но когато го ползва детето през деня най лесно би било всичко да е по-простичко. Стерео изхода не съм го пробвал още, но може би оттам ще взема звук за телевизора, въпреки, че HDMI кабелът трябва да пренася и звука и картината.
    Edit: Днес като го пуснах сутринта и си имаше звук през HDMI! Просто е искало да пренощува явно с новия фърмуер

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от krasimladeja
    DVDP5990/12 Ако прочетеш всички постове във темата ще сти стане ясно
    Да знам прочетох всичко нагоре и разбрах че със някакъв firmware ги пренася с тире и на нов ред но как се Ъптедейтва!!

4. Тук е от
    Jun 2004

Ето така се ъпдейтва
    Apply Upgrade to your DVD Player

1. Power on the set and put in the disc.
    2. A message will be displayed on the OSD after the upgrade file is recognized.
    3. Follow the instruction displayed on the TV Screen – Press “OK” to upgrade (if applicable)
    4. After reading the file, the disc will be ejected.
    5. Remove the disc after ejected, but DO NOT close the tray
    6. Wait approximately 3-5 minutes for the software to be upgraded
    7. The set will restart itself once the upgrade is completed.
    8. Upon wake up, please perform a “Default reset” in the Preference page under setup menu

Caution: Do not unplug or power off the set while upgrading in progress.

Upgrading the firmware of your DVD Player (USB)
    Important: Remove any discs from the tray before USB device is inserted.
    1. Extract the firmware upgrade files from the RAR archive
    2. Unzip the files and place the files on a USB flash storage device (at least 64Mb in size).
    3. Turn the DVD Player on and when it is running, insert the USB flash storage device.
    4. Press 'USB' on the remote control
    5. A dialogue will now appear - follow the instructions to update the software of your DVD Player.
    6. When player open tray, wait 2 or 3 second and remove stick from USB but DO NOT CLOSE TRAY.
    Note: Please make sure you delete the upgrade file from the USB device before using it on the player again. This will prevent the player from performing the upgrade again.

Wait until player close tray and display new logo.
    Enter "Setup" and from "Preference Page" perform a “Default reset”.
    From "General Page" change font, color and position for subtitle.

И ето с това се ъпдейтва
    ******************.de/files/43797300/..._Logo.rar.html
    По сдъвкано мисля, че не може да бъде!

5. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Аз лично ползвам ******************.de/files/43796799/..._Logo.rar.html за мен това е най-изчистения вариянт на задния фон. Но секи има право да качва което му харесва. Относно това че няма звук по HDMI вероятно фирма е бил с DTS а както всички знаем за момента не е отключен този декодер в плеъра. Най-лесния вариант за качване на ъпдейта е през USB качвате файла на флашка нa която няма нищо освен ъпдейта и на изкочилото съобщение давате плей и чакате да свърше процедурата без да пипате плеъра. 10 секунди след като стартира ъпдейта вадите само флашката и чакате да свърши ъпдейта. Успех на всички с ъпдейта аз моя само така го ъпдейтвам.

6. Тук е от
    Oct 2001

Един бърз въпрос - в последния ъпдейт на софтуера си е запазена поддръжката на имена на файловете на кирилица, нали?

7. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от TODD
    Аз лично ползвам ******************.de/files/43796799/..._Logo.rar.html за мен това е най-изчистения вариянт на задния фон. Но секи има право да качва което му харесва. Относно това че няма звук по HDMI вероятно фирма е бил с DTS а както всички знаем за момента не е отключен този декодер в плеъра. Най-лесния вариант за качване на ъпдейта е през USB качвате файла на флашка нa която няма нищо освен ъпдейта и на изкочилото съобщение давате плей и чакате да свърше процедурата без да пипате плеъра. 10 секунди след като стартира ъпдейта вадите само флашката и чакате да свърши ъпдейта. Успех на всички с ъпдейта аз моя само така го ъпдейтвам.
    Thanks този фирмуер пренася ли дългите редове на субтитрите?
    Може ли фирмуера да се запише на диск ?

8.  

9. Тук е от
    Jun 2004

TODD, имах предвид, че изчезна звука през HDMI напълно. Пробвах с различни дискове, предимно DivX. Едва ли всички са били с DTS! Знам за проблемите с DTS и че не изкарва звук през чинчовете, но през HDMI би трябвало да тече цифров звук, даже и да е кодиран, друг е въпросът, че не съм сигурен, дали телевизорът ще го разкодира в този случай, но както и да е. През цялото това време си вадеше звук през коаксиалния. Загадка остана как така на следващата сутрин излезе звук през HDMI на същите дискове, с които се скапах от проби вечерта. Всъщност, само на един филм (Out to Sea, доста старо филмче) направи проблем със звука, този път още по-странен. Тръгва си филмът нормално, има си звук, но след някоя минута звукът почва да накъсва, като постепенно мълчаливите интервали се увеличават и след 4-5 минути настава тишина. Това през всичките звукови изходи. Картината и субтитрите са си ОК! Явно неподходящ кодек, но (д)ефектът е доста интересен.
    Що се отнася до другите въпроси - не ползвам имена на файловете на кирилица и не внимавам за сричкопренасянето.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

След update задължително направете рестарт на плеера по захранване!
    Поне за 40сек. измъкнете щепсела от контакта!
    Още не съм му качил последната версия, но до момента не съм имал проблеми при инсталацията на нов FW!

DTS се декодира само от предназначените за това amplifiers, receivers, standalone decoders, Home Cinema systems.
    На мен поне не ми е известно някой телевизор да има способността да декодира DTS!

11. Тук е от
    Jun 2004

Аха, аз си мислех, че софтуерен ресет, от менюто, е достатъчен. Иначе от него определено имаше ефект, щото преди него, веднага след флашването, субтитрите бяха розови и в центъра на екрана, но явно това не е било достатъчно за други функции (като звука да речем, който е останал ошашкан). Явно пренощуването в "стенд бай" режим това е направило, щото на следващия ден имаше звук. Така вече си обяснявам нещата. Но ще му издърпам жицата довечера за още по-сигурно. Само се чудя дали при такова едно оставяне без ток (Поне за 40сек.!) устройството си губи настройките! Ако ги губи, то това ще е неприятен момент при всяко спиране на тока. Пък, ако не ги губи, то тогава какъв ресет е това всъщност? Но при всички положения си е РЕСТАРТ.
    За DTS-а, ясно. Ползвам си уредба за целта, не разчитам на телевизора.
    Допълнено: Направи ми впечатление, че добичето трудно подкорва двуслойни DVD дискове. След затварянето на трея с току-що изпечения диск вътре, се изписва Loading и се чуват доста странни жъткащи и щракащи звуци от механиката. Така около цяла минута, след което филмът (или квото там...) си тръгва съвсем нормално. Точно така протичаше зареждането на всякакви дискове на стария ми Eлит 4000, докато не отказа съвсем и именно това събуди лоши спомени. Иначе, на "обикновени" дискове, каквито и да са те, тази процедура минава за няколко (3-5) секунди, без особени звуци откъм механиката вътре. Сега ще се зачета из ръководствата да видя дали не са му противопоказни нещо такива подложки, но пък като захапе, всичко си е съвсем нормално, значи не би трябвало. Всъщност, трябва ли да ме притеснява нещо и така ли се държат тези плеъри с такива дискове по принцип?

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Настройките са ти в енергонезависимата памет и не се променят при спиране на захранването!
    FW, ако не греша е във FLASH ROM. Не знам защо в сегашния чипсет се налага този рестарт по захранване. Преди с Pio нямах проблем - поне 50 пъти съм го флашвал.

И аз ще проверя довечера за DVD+R DL, стига да не забравя!
    А какви подложки двуслойни ползваш? + или -? Аз слагам само Verbatim DVD+R DL. По 3лв. са наистина, но не са ми създавали никакви проблеми! Еднослойните са ми също Verbatim DVD+R.

13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Аз такъв проблем с вадене кабела от щепсела след ъпдейт нямам.С последния фирм. съм и всичко си протича нормално.С HDMI кабела нямам такива проблеми ,звук си има.Сслед ъпдейта си ресетвам настройките и всичко си е наред.Даже забелязах ,че с по предния фирм. и да не ресетвам пак всичко си е наред

14.  

15. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Днес и брат ми се сдоби със същия плеър. След ъпдейт достатъчно беше от менюто да му се резетнат настройките и сичко си тръгна без проблем не се е налагало вадене от тока за определено време. Същото го потвърждавам и за моя. А за губене на звук през HDMI да не говорим никога не се е случвало на моя като гледам и на брат ми плеъра си го вади без проблем така, че проблема е някъде другаде.

Прави ми впечатление че плеъра се намира се по-трудно по магазините брат ми зе последния в ТМ-Варна явно с тази тема дигнахме интереса към този модел. Поне за мен на пазара по-добър модел и марка няма след като се ъпдейтне.

16. Тук е от
    Jun 2004

След малко ровене из нета и официалните страници на Филипс, никъде не открих официално написано, че плеърите поддържат DVD+R DL или DVD-R DL (по страниците на продавачите пише какво ли не!). И наистина с търсачката излизат доста бройки на същия въпрос. Както и различни проблеми свързани с двуслойните носители, като почнем от бавното разпознаване, минем през прочитане само на първия слой и блокиране, като дойде време да се чете вторият, та стигнем до тоталното им отхвърляне от плеъра. Компетентните (и не дотам) отговори се свеждат в общи линии до отговора - Използвай Verbatim DVD+R DL! Попаднах и на едно интересно мнение, в което се твърдеше, че въпросният момент с трудното започване се прескача, ако дисковете се записват без менюта. Моят опит досега е с диск Maxel lDVD+R DL, от които имам цяло тесте и засега не са ми правили проблем (на компютърни устройства). Не ме притеснява бавното захапване на диска, който след това си върви нормално. В крайна сметка с предишния ми плеър всеки един диск (който изобщо тръгваше) искаше толкова време за процедурата. Въпросът ми беше, по-скоро, доколко (и дали изобщо!) е вредно за плеъра това "блуждаене" на механиката в търсене на "началото на плочата", съпроводено от бръмчене и прищракване? Има хора, които го ползват от доста време и идеята ми беше да разбера при тях как стоят нещата. На мен лично, отговор от рода "Използвай единствено Verbatim DVD+R DL" не ми се струва достатъчно технически издържан, освен ако това не е включено като условие във фърмуера. А и доколкото съм чел, че като най-известна марка е и най-често фалшифицираната, така че самият надпис едва ли е гаранция за безпроблемна работа. Веднага се сещам, че скоро бях правил рекламация на една относително скъпа безжична мишка с проблеми и официалното становище на сервиза беше -Използвайте само батерии Duracell!
    Иначе и аз доста обикалях из Пловдив докато открия плеъра. Оказа се, че го няма никъде, а представителството на Филипс е в ремонт. Взех единствената мострена бройка от Техномаркет на 4-ти километър. Между другото имаше мостра и на 5980 и по-ниската й цена за малко да наклони везните, но не съжалявам за избора си.
    А, що се отнася до звука през HDMI, проблемът се появи вечерта, с флашването и изчезна на следващата сутрин също толкова мистериозно, както се и беше появил. Явно е трябвало да поотлежи малко щайгата, та да се сети, че й е налят нов акъл! Сега ми идва идеята, че при ресет дефолтната настройка може да е без звук по HDMI (примерно) и после да съм го включил... Но, както и да е! В момента се радвам на перфектен звук и се надявам да е така и занапред. Плеърът е просто перфектен.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Този плеър има ли шанс да прочете от флашка ДВД филм. Като ISO или IFO?
    Изобщо някой плеър има ли го като опция?

18. Тук е от
    Jun 2004

Ц! Само VOB-овете вижда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 14 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам Philips DVD плейър с HDMI и USB DVP5990
    От kalistu във форум Приключили продажби
    Отговори: 2
    Последно: 31-12-14, 15:16
  2. Каква е разликата между DVP5990/12 и DVP3380/58
    От u1313 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 3
    Последно: 21-01-10, 15:59
  3. Продавам DVD Philips DVP5990 - продадено
    От mitman във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-09, 23:58
  4. системи за домашно кино-PHILIPS HTS-6100/12,PHILIPS HTS-8100/8140
    От maddog9 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Последно: 24-09-09, 13:13
  5. Всичко за Philips dvp3380/58
    От petttto във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Последно: 30-05-09, 18:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе