Имам приятел, който харесва определена изпълнителка, това е малко предговор.
Та намерих му концерт, който харесва, но е с размер по голям от стандартното DVD, в случая 7.26GB
Намерил съм го в "залива", нито съм го рипвал от оригинален диск, нито обработвал по някакъв начин, трябваше само да го запиша.
Набавих си printable double layer дискове, за да бъде подаръка по професионално изглеждащ, подготвих го и му го записах.
Какъв е въпроса ми.
Ashampoo се издъни със записа, не докладва за никакви грешки, но така или иначе диска след записа беше неизползваем.
Записах с Nero [9.0.9.4] и всичко е наред, но само що се отнася до компютъра. Диска се чете, всички менюта си работят, всичко е наред.
На DVD плейъра ми не тръгва, докладва, че няма диск вътре.
Имам DVD плейър от много време, но никога не ми е било интересно да се рова в документацията му, както и във възможностите му, почти не го използвам, освен да си пусна някоя музика малко по ... home theater да го наречем.
Че въпроса ми е, DVD-то ли не може да плейва double layer дискове, аз ли нещо не съм направил както трябва или самото то има нужда да го погледне техник.
DVD Player-а е Samsung HT-DM150.
Забелязъл съм, че тук има доста хора разбиращи от подобна техника и всеки съвет или предположение ще е добре дошъл.
Жалко, че Ludia, този известен варненски sumo liking самурай не пише вече, щеше да ми изнесе една лекция на тема home theater системи.
![]()