Резултати от 1 до 5 от общо 5

Новия плеър NEO M100HD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    54
    #1

    Новия плеър NEO M100HD

    Купих на сина ми въпросния плеър преди около месец от Техномаркет.Беше на промоция за 49 лв.След едномесечна експлоатация, искам да споделя впечатленията ми от него:
    Плюсовете на плеърчето са:
    1. Сравнително добра изработка и елегантен дизайн.
    2. Слотове за карта и USB.
    3. Хубаво дистанционно, което хваща при най-различни ъгли на насочване.
    4. Добре подредено и прегледно меню, на български.
    5. Доста аудионастройки на говорителите, на разстоянието на от централен и съраунд говорители до слушателя, тестов тон-генератор, функция нощен режим, функция down sampling.
    6. HD-изход, с възможност за настройване на резолюцията до 1080i
    7. Функция "запълване на екрана с която изображението се "разпъва" на целия екран.
    С това май плюсовете се изчерпват.Минусите са:
    1. Доста слабичък процесор(предполагам че е на Zoran Vaddis, ако се съди по скрийнсейвъра, запечатан е и не съм го отварял).
    2. На DVD-филми или музика има едно много неприятно насичане на звука, което се изразява в изчезване на звука за секунда по време на филма, особено на по-динамични сцени.Това го има само на DVDи на CD дискове.На AVI го няма.
    3. Не поддържа по-старите версии на DivX.Със сигурност не подържа DivX 3.X
    4. При по-голям битрейд на видеото и аудиото, звука е само стерео т.е свири само 2.0.Това е много неприятно когато е свързана 5.1 канална уредба през 5.1 изхода на плеъра, защото на практика свирят само фронталните колони.Доста от филмите свирят така, включително и оригинални DVD-дискове купувани от магазина.
    5. Не поддържа дълги файлови имена.От имената на папките изписва само първите букви, а от имената на файловете само 7-8 знака.......Много е кофти.
    6. Няма никакво инфо за файловете.Дисплея показва само изминало време на файла, но не показва оставащо и цялостно време (при Мр3 и CD-дискове)
    7. Дисплея на предния панел показва само минути и секунди и типа на файла.Не показва номяра на файла/песента, което налага дори при слушане на CD-та да се включва и телевизора.
    8. Ужасно малки DivX субтитри.Особено на по-малки телевизори почти не се четата.И няма никаква възможност да се коригират
    9. Не чете двуслойни R-DVD,8.5 Gb.Няколко марки дискове записани с една и съща програма, не тръгва нито един, докато на ELITE PV4000USB тръгват всичките, като Princo-то само леко насича a Verbatim-а си върви гладко и безпроблемно........
    Ами това е засега.Надявам се че съм бил полезен на всички, които ще решат да си купят този плеър.......

  2.  
     
  3. Member Аватара на felipe
    Тук е от
    Apr 2007
    Мнения
    503
    #2

    Re:Новия плеър NEO M100HD


  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    15
    #3

    Re:Новия плеър NEO M100HD

    Е, и аз се набих вчера с него, ама да видим.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298238444[/time]_________________________________________________

    За това чудо няма ли нещо нов фирмуер? И май не чете MPEG-4, поне моето.
    Нека които го има да споделя мнения и впечатления.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    54
    #4

    Re:Новия плеър NEO M100HD

    Купих си още един такъв плеър вчера от Техномаркет.....като цяло съм доволен.Това е малко по-различна версия, както в дизайна, така и в софтуера......Различно е оформлението на долния капак,както и вентилационите отвори, които тук са вертикални. На капачето закриващо слотовете за SD-карта и USB-то има емблеми на съответните устройства.Новата версия чете вече и по-старите версии на DivX, както и двуслойни дискове 8.5 GB, но само когато са +R, а -R не може,(при поставяне на DVD-R диск, изписва на екрана bad disc).......Проблема, при който на някои филми не вади 5.1 звук, а само 2.0 също е отстранен......Всички филми си вървят с доста качествен 5.1 или 2.1 звук, който не насича, както при по-старата версия.Тъй като междувремено си купих и LCD-LED телевизор с HDMI-порт, свързах плеъра с HDMI-кабел, тествах и функцията на ъпскалинг на сигнала до 1080i и 1080p.....Но се оказа че това е само рекламен трик....Видима промяна на качеството не се забелязва при промяна на резолюцията, но определено качеството на изображението е по-добро при подаване на сигнала през HDMI-порта. DivX-субтитрите са също толкова дребни, но хубавото е, че са върху черен кант, което ги прави по-четливи върху светли сцени а и на голям екран (47 инча) се четат без никакъв проблем.USB-то работи много добре, филмите си вървят безпроблемно, както беше и при по-старата версия, без насичане при динамични сцени и без разминаване на звук и картина.......Като минус (но не толкова съществен) е несъответствията на функциите в менюто на български (език OSD-меню>български), затова е по-добре да се използва OSD-меню на английски, иначе има риск да не направим желаните настройки.Например в менюто на английски, при настройката на озвучителните тела и разстоянието на слушателя до тях, в OSD-менюто на английски правилно е отбелязан централен говорител (central speaker), а в менюто на български за него пише субуфър...... и ако е българско менюто, ще си мислите, че задавате разстоянието от субуфъра, а всъщност това е разстоянието от централното ОТ..........И други такива несъответствия.......
    Много съм доволен от плеърчетата .Първото работи безпроблемно вече 2 години.Второто също ме изненада приятно с отстранените бъгове и подобрени функции.....Звука който отдава през аналоговия 5.1 изход е доста качествен, а сигнала е силен и при леко учвеличение на потенциометъра на 5.1 каналната система звука е мощен и разтърсващ.........

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    906
    #5

    Re:Новия плеър NEO M100HD

    И аз взех такъв, субтитрите наистина са малки. На црт 21 инча си е ужас, все пак това което направих за да се четат по-добре имаше ефект. Включих на NTSC (резолюцията е друга и лееко разтяга по височнина) и включих изхода да е RGB, така субтитрите се четат почти нормално

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Външен плеър плюс отделен външен HDD или плеър с WiFi
    От chefobg във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 3
    Последно: 17-04-12, 14:22
  2. Отговори: 0
    Последно: 30-12-11, 23:11
  3. Продавам HD плеър EgreatR200-IIplus , mp3 плеър SаnDisk Sansa Fuze 4GB и
    От civica във форум Приключили продажби
    Отговори: 15
    Последно: 03-09-11, 06:20
  4. Медиа плеър Fantec P 3700 - най-новия модел
    От dodolan във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 2
    Последно: 23-02-11, 10:46
  5. Видяхте ли новия eng-bg преводач
    От Kico във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 17-10-03, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе