Страница 153 от 707 ПърваПърва ... 103143151152153154155163203 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,281 до 2,295 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,538
    #2281

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Някой случайно да е чул, какво се случи днес с 8-те милиона лева от вчера, които трябваха за патентоването на българската молекула и разработването на ваксина? Изведнъж тия, които откраднаха маските на германците, пратили 2 самолета "безвъзмездна" помощ за борба с вируса не къде да е, а у нас, при това с гръмка днешна пропаганда? Щото журналистите си изпокъсаха езиците да задават тъпи въпроси всеки ден, вероятно не са се сетили да питат.

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Нещо от Ротердам за в гъза няма ли ? примерно да казва на тия, които се приближават отзад да ходят на майната си.... вече тая вълна на тъпоумни "рационализатори", "изобретатели" и "програмисти" взе да ми идва малко в повече....
    Само парацетамол на свещички, че щадял черния дроб и го подкрепял в борбата с новата гадинка.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,894
    #2282

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    “Честито” на столичани, сега в София, после и в България...
    Mega одобрява това.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,582
    #2283

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Ха честита карантина на "софиянци" - до второ нареждане никакво влизане и излизане от града, освен на транспортните - камиони, микробуси...и то с само с декларации. Ако работят , ще могат да се върнат, но трябва да посочи предприятието И телефон на работодател в служебната бележка.
    Късно се сетиха...трябваше още преди два дни. Който искаше да се изнесе за 4 дни от София го направи.
    Пропуснали са другите големи градове...

    Спират и междуградския автобусен транспорт. Както и че тези, без основателна причина, няма да бъдат допуснати обратно в София. Всички декларации щели да бъдат проверени. Тия, които са излъгали, нямало да бъдат пуснати и срещу тях ще има процесуални действия.

    На маймуните в МВР, не им стигна акъла, да направят платформа, където всеки работодател, да регистрира декларацията с автоматична проверка и да получи номер. Така полицаите на КПП-тата, само с един таблет могат да правят светкавична проверка по номера и глобяват на място.

    До карантината се стигна, защото всеки ден на летище София пристигат 3-4 самолета със завръщащи се гастарбайтери(потенциални носители на вируса) от половин Европа.. От София с таксита, влакове или автобуси, пътуват и пренасят заразата през половин България, за да се върнат у дома...където организират една почерпка и заразяват родата, съседите...

    Деца и баби даряват последните си пари, "свободните" телом и духом хора на изкуството се редят на държавна хранилка при Банов....Учители и работнички в детските градини не работят, но получават заплати..."Бизнесмени" принуждават работниците си, да подпишат "раздяла по взаимно съгласие"...Чиновници реват, че им отрязали временно премиите. Нарушаващи карантината и шляещи си по села и градове... Завърнали се само заради безплатното здравеопазване гастарбайтери...Градски селяндури мотащи се напред-назад между апартамента в града и къщата/вилата на село...
    При толкова алчни, прости, побъркани, инфантилни егоцентрици и дебили населяващи нашата клета държавица(80% от населението), не ни чака нищо добро...

    Докато ние се гърчим в панелките и ни натякват колко сме недисциплинирани, границите (и църквите) са отворени, но "стойте си вкъщи, ние ще вкарваме постоянно зараза отвън." Първичното заразяване на страната дойде изцяло от връщащи се в България откъде ли не без ефективен контрол до ден днешен.
    Докато не се затворят външните граници на 100% няма смисъл от вътрешни ограничения. След като влизат свежо болни отвън и няма контрол на карантината, ще си тече заразата. На Витоша не може, но болен от Хага до Димитровград през Пирогов може ?! Едни с такси, други с метро.
    Само вижте как ще посрещнат Великден в Сев. Македония, Сърбия и Гърция, с какви рестрикции - никакво излизане навън.
    Хората разбраха, че:
    1. Мерките отдавна не са адекватни към променящата се ситуация.
    2. Камуфлаж за едни, сопа за други.


    https://www.tvevropa.com/2020/04/pal...IEE6ynH8mNDAok
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-04-20 в 00:03.
    TRENDS, Lupus, espace и 2 други харесват това.

  5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #2284

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Тоя път май проспаха работата и ще берат ядове в понеделник със завръщащите се "софиянци" от родните им места. А манговците готвят за утре масови протести. Да видим дали влатта има дупе да противодейства както трябва или пак ще си играем на либерастия.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,582
    #2285

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Може да са го напрвили именно заради циганите, които ги обвиниха в расизъм. Сега, като затворят цяла София ще им покажат, че не е така.

    Да ги видим във вторник "софиянци", като се връщат на работа с цялото семейство за компания.....всички тарикати с "отивам си вкъщи" и "отивам на работа", ще се сдобият с актове за нарушение. Хората ще разберат най-после, че нещата са сериозни.

    По-добре отсега, да помислят за същото и за 1ви Май и Гергьовден.

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-04-20 в 00:27.

  7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #2286

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Тъпо е, че младежите са тези дето напоследък нехаят за мерките!
    От известно време не забелязвам пенсионери да се мотат безцелно или да седят по пейките тук там или с кученце по детските площадки... Обаче със затоплянето на времето все повече забелязвам младежи да се събират по 4-5-ма дори в парковете или места както ги наричахме преди "пушкоми".
    Днес бях в кауфланд - ами народ като на манифестация вътре и си беше абсурд да сме на повече от метър че и половин на места! Хубавото е, че почти всички бяха с маски кой само на устата, кой на врата... рядко без маска - единици от време на време. С някоко думи яко да ни е дупе след седмица и може да се усмихне щастието на Ицко...

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #2287

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Коронавирусен симулатор: Ограничаване на експоненциалното разпространение
    https://www.washingtonpost.com/graph...ona-simulator/
    Ако този симулатор е верен, означава, че единствено спазването на дистанция между хората помага.
    Дори и блокиране на градове-не донася необходимия резултат.

    Днес гледах някакво интервю на министър председателя . Сваля се маска, кашля се в маска, журналистите са на 50 см разстояние с микрофоните...
    Далеч съм от мисълта да давам акъл и предлагам разни тъпоумни рационализаторски идеи , но откакто бяха въведени мерки-всички журналисти почнаха да ползват едни пръти, за да има дистанция от 1,5 метър.


    Да си спазват собствените препоръки, а може и да дават по-рядко интервюта...

    Между другото днес стана ясно, че в старческите домове тук (и в Белгия) има много заразени и починали. Бяха затворени за посещения от семействата, но персонала е изпозаразил почти половината -на тях се падат и много от жертвите. Особеното е, че при възрастните хора няма температура, оплакват се от главобол, задух, но всеки от тях си е имал и куп други проблеми, затова не са им обърнали внимание навреме...Температура се наблюдава при по-млади хора...може да е по добра реакция... Иначе имунитет имат около 3% от населението-правят се все още 100 000 теста от кръводарители, които са го изкарали без симптоми .

    И преди бях писал-не се успокоявайте с цифрите, защото може да плъзне бързо и тогава ще се види колко легла и лекари има в действителност.
    Маска-да чудесно, но и дистанция. Тук по цял ден се повтаря само това-1,5 метър. Маската може да даде лъжливо успокоение …


    Всеки приближаващ се човек е потенциален носител, до доказване на противното

    П.П. САЩ се готвят за връщане към "нормалното" през 3 фази, всяка,от които ще продължи по 14 дни. Губернаторите са свободни да прилагат началото и края на всяка фаза, някои щати може да отпуснат мерките по-рано от други:
    https://eu.usatoday.com/story/news/p...my/5146874002/
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от stainway; 17-04-20 в 02:00.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,582
    #2288

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    ivodivo
    Нарушителите са от всички възрасти. Оня ден, гледам 5-6 дърти кукумявки без маски, се събрали една до друга на лаф моабет. Мина една патрулка полицаи и ги разпръснаха. 5 минути по късно ги видях, че пак са се събрали. Десет дъртаци се събрали на две маси да играят карти, повечето наредени зад масите, да зяпат играта.
    От десет дни в Кауфланд няма никакъв контрол на входа. За това вътре е пълно, а специално на плод-зеленчука е навалица гъз до гъз.
    - 1/3 от посетителите нямат маски
    - 1/3 от тези с маските са ги свалили под носа или са им на врата
    - 10% тръгнали цялото семейство, защото 3-4 общо имат акъл като за един
    Имам съседи, дето зимата живеят в апартамента, лятото на вилата, а в съседният вход две семейства всяка събота и неделя се изнасят на вилите. Преди седмица, пълниха багажника с разсад и хайде на вилата да го садят. Този тип градски селяндури, трябва да ги бият и принудят да решат, къде да живеят постоянно - в града или на село/вилата. В противен случай, само заемат места на паркинга, задръстват пътищата и замърсяват въздуха с колите си напред-назад..Същото важи и за тези, живеещи в едно населено място, а работещи в друго. Това всекидневно и ежеседмично номадство трябва да се прекрати.

    Цитат Първоначално публикувано от stainway Виж публикацията
    Ако този симулатор е верен, означава, че единствено спазването на дистанция между хората помага.
    Дори и блокиране на градове-не донася необходимия резултат.
    По последни данни, дистанцията трябва да е 4 метра.

    Това решение е закъсняло. Вчера хиляди напуснаха големите градове(а е напълно известно, че обикновено хората тръгват в последния работен ден, а не в първия почивен), хем сега забраняват движението все едно някой от заминалите ще тръгне да се връща утре. В понеделник/вторник ще ги пуснат обратно, защото няма как толкова хора да отсъстват от работа. В същото време самолети продължават да пристигат на софийското летище. пристигналите сега трябва да седят 14 дневна карантина на хотели в София. Още преди два месец предложих, пристигналите от чужбина да ги транспортират с въоръжен конвой до бежанските лагери, кадето да изкарат 14 двневна карантина и чак тогава, да ги пускат по домовете.
    Този пропуск ни струва стотици заболели и огнища в страната.



    https://www.ft.com/coronavirus-latest

    НОВО: Актуализация на коронавирусните траектории на 16 април
    Ежедневни смъртни случаи:
    • САЩ и Обединеното кралство може да достигнат връх, въпреки че последните дни показват, че все още е рано да се каже
    • Успехите в тъмно синьо: Австралия, Норвегия, Австрия наложиха рано локдаун = > нежни склонове


    UK:
    • В болниците в Лондон всеки ден има по-малко легнали пациенти
    • Забавяне на темповете на увеличение на други места в Обединеното кралство
    • Предполагам Великобритания да е в или близо до пика си за нови инфекции


    USA:
    • Данните за хоспитализация са несъвместими от щат до щат
    • Ню Йорк и Луизиана влизат във фазата на „намаляване“,
    • Скоростта на ускорение спада в Ню Джърси, но като цяло броят все още нараства


    Франция:
    • Скоростта на увеличаване на хоспитализациите спада, но повечето региони все още няма спад в заетостта на леглата


    На следващо място, Испания:
    • Мадрид сега е твърдо във фаза „намаляване“
    • Но в повечето други региони, въпреки че темпът на нарастване се забавя, всеки ден все още носи повече хоспитализации, отколкото изписвания


    Италия:
    Цвят = фаза на огнище
    • Червено: повече нови хоспитализации всеки ден, отколкото ден преди
    • Оранжево: общите хоспитализации нарастват, но темпът на увеличаване се забавя
    • Синьо: по-малко хора в болница от преди
    Почти всички италиански региони сега са във фаза „намаляване“ :-)


    https://pbs.twimg.com/media/EVwZwK3X...name=4096x4096


    https://pbs.twimg.com/media/EVwZs1zX...name=4096x4096


    Малки множества от ежедневни смъртни случаи в 97 субнационални региона, групирани по държави
    • 27 щата на САЩ, най-стръмните криви включват CT, IL, MD, MA, PA
    • Сицилия, Сардиния, Балеарски острови, Канарите - всички ниски криви: островите се справят по-добре?
    https://pbs.twimg.com/media/EVwZpTpW...name=4096x4096


    Субнационални смъртни случаи кумулативно:
    • Кривата на NY намалява, но вече е преминала Ломбардия за най-високата смъртност на субнационалните в света
    • Ню Джърси и Лондон все още се наклоняват нагоре, вероятно ще преминат смъртните случаи на каталунските болници


    Всекидневни смъртни случаи в субнационални региони:
    • Ежедневната смърт в Ню Йорк може да е пикова (тук изключваме старческите домове за съпоставимост)
    • Лондон също може да е около пиковата смърт
    • Ежедневните смъртни случаи все още се наблюдават в много щати на САЩ


    Случаи в кумулативна форма:
    • Кривата на САЩ започва да се стеснява?
    • Турция все още се бори със сериозно огнище
    • Кривите се изравняват рано в Австрия, Австралия, Норвегия
    • Япония скоро може да премине Корея


    Сега ежедневно нови случаи:
    • Чувства се все по-безопасно да се каже, че ежедневно потвърдените инфекции в САЩ са достигнали своя връх
    • Великобритания тества по-малко, така че по-малко сигурни данни
    • Нови случаи излизат в четири страни, които са действали рано: Нова Зеландия, Австралия, Норвегия, Австрия


    Сега кумулативните смъртни случаи:
    • Смъртта в САЩ сега е най-висока в световен мащаб и все още бързо нараства
    • Кривата на Обединеното кралство все още съвпада с тази на Италия
    • Австралия все още изглежда обещаващо
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-04-20 в 07:25.

  11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #2289

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Абе, що само областните градове, а другите големи градове и села.А за декларациите забравете наказателна отговорност.Дори административната виси.Джъсти ще захлеби след НП-тата, ще има бая работа.

  12. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    870
    #2290

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Щото там са концентрирани всичките ресурси на МВР-то, то в другите градове има по 3-4 патрулки там какво могат да направят .

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,582
    #2291

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    edi1
    Защото, там е най-голямата концентрация на градски дебили, които нарушават правото на останалите за защита, било то здравна, социална..Егоистични задници, които си мислят, че закона важи само за другите, а те могат да си я карат както си решат. Заради тях, сега ще нарушат правото на останалите на придвижване.
    Натоварили двата велосипеда и раниците в багажника, а в декларацията пише, че отивали да занесат лекарства на близък роднина живеещ на село.
    Натоварил касетки с разсад (за градината на вилата), а в декларацията написал, че се прибира у дома...или онези десетки хиляди безработни, написали в декларацията, че отиват на работа, а в същност отиващи в строителният хипермаркет, да си купят материали за ремонта в дома си.

    Продължават да се връщат гастарбайтери и туристи
    https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%...B0%D1%89%D0%B8
    Проблемът е, че ги пускат свободно(без да ги тестват - при това да си ги платят те самите), да се прибират по домовете си...и срещат с родата и съседите. Част от тях пренасят заразата и обезмислят мерките...А после всички съвестни им плащат лечението.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-04-20 в 08:51.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #2292

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Защо си мислите, че непослушните са най-много в областните градове.Явно нямате идея, какво е положението в страната, извън областните центрове.Има градове над 10- 20000 население, села с хилядно население и т.н., къщите за гости, селските хотели си работят, приемат си хора извън запрените градове......да продължавам ли....и едните могат, другите не.... що тъй....извънредно положение в ЦЯЛАТА страна, а....
    Този пост е редактиран от edi1; 17-04-20 в 08:50.
    Mega и ivodivo харесват това.

  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,582
    #2293

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Дебили има навсякъде и всички се държат като овце, но не може на всяка овца да поставиш пъдар. Правителството се е концентрирало върху най-голямото ядро от зараза - София.
    Задачата да предотвратят разпространението на заразата е на самите граждани, не на щаба....Дебилите са го ударили на свободия..До там доведе демокрацията. Когато органите на реда опитат да вкарат в релсите поредният идиот, като му ограничат свободията, той подскача по медиите, че му нарушавали правата, а адвокатите се юрват да го защитават и печелят дела в съда по правата на човека, чиято сметка плащаме всички останали.
    От 4-5 години пиша тук във форума, че конституцията плаче за основен ремонт. С ясно описание на правото на правителството при определени обстоятелства, временно да анулира човешки права, било на отделни групи или на цялото население.
    По този начин, можеше да забрани напускането на страната с цел туризъм още в началото на февруари, да даде 10 дневен срок за връщане на туристи и гастарбайтери и да забрани връщането на същите, след изтичането на този срок.

  17. Member
    Тук е от
    Nov 2019
    Мнения
    431
    #2294

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)


  18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #2295

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Общо взето няма спрели услуги май. Фризьорските салони си работят а ти стой там на 2 метра дистанция

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1003
    Последно: 06-06-24, 22:38
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе