Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Karata, всеки ЛСД/плазма телевизор е със фиксирана резолюция и какъвто и сигнал да подадеш си го разпъва до негова си нативна резолюция. Затова постигането на 1:1 пиксел мапинг е важно за максимално качествена картина.
Също така много често телевизорите са ограничени в резолюцията от компютър през VGA. Понякога пише, че има ограничение, но с разни хитрини тръгва, но е добре да го пробваш преди да го купиш.
При подаването на 1360х768 картината ще изпълни целия екран, но образа ще е леко замазан.
На мен никога не ми е допадала идеята за телевизор монитор защото реално резолюцията е прекалени ниска за работа. Един 30 инчов монитор е със 50% по-висока резолюция и от там с по-малки пиксели. Като застана на един 32 инчов телевизор, пуснат на 1920х1080 и го работя на <1 метър нещо не ми се връзва.
В офиса имаме 30 инчово HP за работа и по-високата му резолюция прави нещата доста по-добре.
Не казвам, че не върши работа да го ползваш инцидентно да свалиш някой филм, субтитри или да намериш нещо в интернет, но за постоянна работа не е подходящо.
Ако не искаш да сменяваш видео картата си избери друг модел, който няма такова ограничение през VGA.
Този "1:1 пиксел мапинг" се постига като към телевизора се подаде резолюция която отговаря на самия панел или има нещо друго което да се направи.Питам,защото връзката компютър-телевизор съм е направил със кабел HDMI-HDMI,и мога да пускам всякакви резолюций до 1080p.В момента го държа на 1920x1080 и ме интересува дали ако му подам нативната резолюция качеството ще бъде по-добро.И още нещо,Panasonic 42PV80 поддържа ли 24p real cinema?
Дръж го на 1080р. Нищо, че не е в 1:1 пиксел мапинг.
Мисля, че тази система я има на PY85, но тя не ти и трябва. Тя изкуствено удвоява/утроява?/ брой на кадрите в режим 24р. Така се намалява трептенето, което съпътства всяко 24 кадрово излъчване.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Дръж го на 1080р. Нищо, че не е в 1:1 пиксел мапинг...
Lazarus, как е по-добре да си свържа ТВто /Panasonic 42PV80/ към компа - чрез HDMI или VGA?
Какви са предимствата на HDMI /освен звука/ спрямо VGA на 1024х768 резолюция?
Питам, защото VGA ми е по-удобно и евтино, но предпочитам варианта, който ще даде по добро качество на образа.
Предварително благодаря!
С VGA ще получиш по-ясен образ под WIndows. Всмисъл, самите иконки/надписи са по-ясни, но трябва всеки път да разпъваш ръчно образа от плеъра до 16:9. При HDMI 1080p под WIndows е леко по-замазано, но разлика при филмите не съм забелязал.
Може и да се заблуждавам, но съм забелязал следното. Когато пусна 1080р филм, но плеъра/компютъра подава 720р филм качеството е по-лошо отколкото ако подавам направо 1080р и самия телевизор си скалира до неговата си резолюция. Още повече, че аз винаги зуумвам образа да изчезнат черните ленти. Това е още една скалиране. Реално един 1080р филм има ~800 пиксела по вертикала, а вертикалната резолюция на панела е 768, което малко скалиране надолу. Иначе компютъра намалява резолюцията до 1024х768, после от плеъра я разтяга да стане 16:9 и още един път я скалираш да изпълни екрана от телевизора.
Аз компютър не ползвам от много време, но със Попкорна това важи с пълна сила. Затова винаги предпочитам 1080р филми пред 720р. Разликата тогава е още по-голяма.
Благодаря Lazarus, за изчерпателния отговор!
Здравейте, купих си Самсунг 40'' 558 от промоцията в Техномаркет :blob1 Голямо чакане падна за голям ТВ, е накрая съм доволен и щастлив.
Да споделя малко впечатления.
Кефа е голям, продавачите горките Нищо не разбират ! :ole Картинката на снимките през USB-to е страхотна ! На цифрова телевизия съм към Кейбълтел, като намалих Острота и пипнах малко от другите настройки картината ста чудесна за гледане.
Вързах го през HDMI с лаптоп Dell 1525 - качеството на Демо филмчетата който пуснах е прекрасно, не виждам какво повече може да се желае. Пуснах един трейлър на Диабло 3, останах изумен как на екрана и то от 2,5 метра се четат "магииките"и всякакви други иконки и нещица който изкачат от сандъците :taz
Имам и няколко въпроса: :help
Има ли проблем (предполагам няма) ако го гледам на телевизия в режим 4:3 ? Знам че за плазмите особенно в началото изобщо не е препоръчително, искам да знам има ли нещо подобно и за LCD ?
Забелязвам един проблем със забавяне на картината при гледане на филми. Да обесня - на лаптопа до колкото забелязах всичко е нормално, на телевизора обаче на известен интервал се получава забавяне на картината...не става въпрос за бързо движещи се обекти и нещо подобно. Случва се и при пейзажни сцени, едно леко забавяне и леко накъсване. Предполагам е ещо от връзката с компютъра, смених на друг HDMI порт...пак си е така.(кабела който използвам е нещо което купих за 20-25 лв. през пролетта, сега го разпечатах..не е марков !) Пробвах и с филмче обикновен ДВД-Рип....пак така. Сега мисля да пробвам с D-Sub-a. ..ама като ми донесат кабел.
Някакви идей и съвети ? :Drinks:
Пробвай да подадеш от компютъра 1080р 24Hz и виж пак тези сцени как са.
Пробвай и различни настройки на Movie Plus.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Пробвай да подадеш от компютъра 1080р 24Hz и виж пак тези сцени как са.
Пробвай и различни настройки на Movie Plus.
Значи 24 hz не мога му подам понеже нямам такива опции на Видеото - вграденото Интел 965 Х3100.
А тоя Movie Plus се оказа проблема мисля. Махнах го напълно, беше включен на режим "Високо" и явно "Висоооко" филтрираше никой не знай какво и скапваше всьо. Поне тестовете който направих до тук това е :)
Телевизора си струва стотинките обаче :jamaika
Взех 40W4500 нямам забележки тв-то е повече от превъзходно и имам въпрос дали е възможно по някакъв начин при изключване на телевизора да се премахва DualView-а, вместо всеки път да премахвам тикчето на "Extend my Windows ... " ?
Здравейте,
взех самсунг 37а656 но не мога нещо да се опрвя та моля за помощ.
Има ли начин да пусна клоне моде ати х1950 към телевизора 1920х1080 а към монитора 1024х768 ?
телевизора е вързан с dvi/hdmi кабел а монитора с dvi/vga преход.
Здравейте! Тези дни си купих PANASONIC TH-42PY8P! Засега съм доволен от това което виждам! А и не съм особено придирчив. Трябва ми за гледане на телевизия ( Булсатком ) и DVD. Но днес все пак реших да пусна и PC на плазмата. Ползвах DVI-HDMI кабел. Пуснах HD филма Madagaskar - 720p. Всичко е OK с изключение на това, че в момента в който PC разпозна плазмата, автоматично ми угаси LCD-монитора. Въпроса ми е няма ли начин и LCD-монитора и плазмата да работят едновременно или поне от единия да избирам другия? Видеокартата ми е ATI Radeon HD 3650 512MB. И изобщо бихте ли ми дали съвет какво да направя като настройки за да ползвам най пълноцено PC и плазмата?
Цитат:
Първоначално публикувано от vesmes
Значи 24 hz не мога му подам понеже нямам такива опции на Видеото - вграденото Интел 965 Х3100.
А тоя Movie Plus се оказа проблема мисля. Махнах го напълно, беше включен на режим "Високо" и явно "Висоооко" филтрираше никой не знай какво и скапваше всьо. Поне тестовете който направих до тук това е :)
Телевизора си струва стотинките обаче :jamaika
При Самсунг екстрите които трябва да подобряват картината всъщност я влошават и трябва да се изключват
От продуктите на тази марка не бива да со очаква нещо особено
Вчера се сдобихме със семеен подарък ето това:
http://www.samsung.com/uk/consumer/d...LE40A557P2FXXU
Имам лаптоп , ето този: http://www.superwarehouse.com/Acer_A....044/p/1516190
Освен това имам система за домашно кино ето такава: Panasonic DVD HOME THEATER SOUND SYSTEM SA HT335
Днес си купих кабел VGA-VGA, свързах го , даже след много опити успях да пусна и звука през ДВД-то .
Успях да пусна и филм ХД на ЛСД-то , обаче забива :\ и звука и картината на моменти , които са честички обаче :[
Дали е възможно това да идва от там , че лаптопа ми е пълен , или просто видео картата не е това , което трябва да бъде , и трябва по-мощен компютър?
Ако изчистя лаптопа дали ще се махне това забиване?
Благодаря много за отзивчивостта ;)
Весели празници на всички http://forum.svatbata.bg/Smileys/kol...ishenka_33.gif
:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Станаааа , всичко е готово . Вчера теглих 4-5 плейъра , и най-накрая с единия от тях тръгна без проблем , но тегля фимлите на 720 р , благодаря много на kaloman :Drinks:
Преди да прочета неговия пост , вече търсех нов компютър , но след поста се разтърсих и ето че стана.
Имам проблем :081: :081: :081:
До днес следобяд всичко си беше точно , но..... преди 2 часа реших да гледам филмче , превключих ТВ-то на компютъра и надпис: "Не се поддържа" :oops: какво ли не правих , изключвах , включвах ...рестартирах и тва е, не иска да се появи компютъра на ТВ-то , излиза само първия екран в който ми зарежда уиндолса , и оттам нататък , "Не се поддържа" , че даже и екрана на лаптопа стои черен , като извадя кабела от компа и се появява екрана на лаптопа , на какво може да се дължи това :oops: :033: