Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
При Ati става само с оригинален преходник DVI-HDMI, които идва в комплекта с картата. За 3ХХХ и 4ХХХ сериите са с различен сериен номер! За 5-та серия още не съм се интересувал. Моята платка е 4650 и нямаше преходник. Пуснах съответна тема че купувам, отначало нямаше желание, но като пуснах цена от 15 лв. доста хора ми писаха да им купя преходника - оргинален :). Можеш да намериш мои писания по тази тема!
Твоята платка от коя серия е? Съответно после се взима HDMI-HDMI кабел!
Каква е OS?
По-дърта е от антична брадва:ати радеон 9250 и съм изкарал вече звук през обикновен кабел с 2 стерео жака :))
Знам ги моделчетата. Имал съм 9550. Аудиото в 3D ускорителя навлиза на по-късен етап. Не съм сигурен за 2K серията те дали има даже. От 3K нагоре работи!
М да от 2K включително нагоре имат звук.
:Drinks:
:Drinks: Благодарско са информацията!
balkanboy,точно днес за първи път ми мина през главата да си пусна новата серия на Lost да я гледам на телевизора - същия като твоя,но плазма.По принцип ги гледам повече на компа,щото са с лошо качество,та погледнах я с ква резолюция е и беше нещо от сорта на 600 и нещо към 400 и нещо,затова от кодека на видео картата си пуснах най-близката резолюция,а тя беше 640х480.Картината на компа е ясно че стана ужасна,но като погледнах филма как стои на Тв-то ахнах,цветовете бяха в пъти,в пъти по-точни и по плътни и на място.Всичко това става въпрос за сигнал през HDMI,което буквално си е престъпление да пускам сигнал с такава резолюция през HDMI,но днеска го направих и останах много доволен.Това го пробвах и със старите серии на Lost и навсякъде ефекта беше меко казано положителен.
Определено това за мене е решение,ако искам да гледам филм с кофти качество не на компютъра,а на телевизора.Но пак ти казвам,че с HDMI е по-удобно и поема по-висока резолюция.
Иначе недей да отписваш толкова бързо VGA входа.Не знам дали си забелязал,но само и единствено на този вход имаш RGB настройки за баланс на бялото и на гамата в потрбителското меню,което при пускане на филм от компа си е плюс,още повече,че аз основно вече тегля 720p .mkv-та ,които идеално пасват на граничната резолюция през VGA-входа.
Имам PHILIPS Model No: 22PFL5604H/12 и го свързах към Dell Inspiron 1525 чрез VGA кабел и всичко си вървеше перфектно, докато не преинсталирах Windows-ът (от XP на XP си, просто се наложи) и днеска да го свържа, и на Philips-a изписва "Няма видео сигнал." Как де се оправи? Мерси предварително.
Драйвери на видео картата, разрешаване на втория канал (enable, atach). Предполагам има и клавишна комбинация с Fn бутона, за което да работи, също трябват драйвери!
Здравейте!С HDMI кабела получих FullHD,но картината излиза от рамката на екрана на телевизора.Четох във форума за някакъв овърскан: Вкл. или Изкл.,но на моя телевизор,такова нещо в менюто няма.Има ли решение?
Това не се отнася за менюто на ТВ-то , а за настройките на компа ! Правилните настройки ли си направил ?
Показаха ми как става на друг Панасоник,но бяха с ATI catalyst и всичко беше ОК.Аз съм с Нвидиа и повече от това да сменя резолюцията,не можах да си помогна.По-ниска резолюция не ме задоволява.
Здравейте,
Досега не се бях замислял по въпроса, прегледах колкото можах предишните страници, но пак не ми е ясно:
1. мисля да си взема нов LCD Full HD телевизор -
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09060458
2. Искам да го свързвам с лаптоп, сравнително нов е, но няма нито DVI, нито HDMI, само D-SUB. Телевизора също има D-SUB. На практика за мен това е най-лесният начин да ги свържа. Имам отделно озвучаване, така че не ме притеснява непредаването на звук по VGA. Това, за което не съм сигурен е дали през аналоговата връзка, телевизорът ще тръгва на 1920х1080 резолюция или само на по-ниски.
Благодаря
Цитат:
Първоначално публикувано от balkanboy
Здравейте!С HDMI кабела получих FullHD,но картината излиза от рамката на екрана на телевизора.Четох във форума за някакъв овърскан: Вкл. или Изкл.,но на моя телевизор,такова нещо в менюто няма.Има ли решение?
Настройки>други настройки>зона на сканиране
Това за ТВ Панасоник. Ако няма сигнал към ТВ "зона за сканиране липсва"
Снимката съм взел от Гугъл.
http://www.ypass.net/blog/wp-content...r-Settings.png
Здравей @muvo!
Това намерих набързо в Гугъл - http://www.technomagazin.bg/%D0%A2%D...ny-KDL-32P3600
* 576i: ДА
* 480p: ДА
* 576p: ДА
* 1080i: ДА
* 720p: ДА
* 1080p: ДА (HDMI/Компонентен)
* Вход за 24p: ДА (HDMI)
А кво беше компонентен? YPbPr или RGB.
Май не става с VGA а?
И вземи ако имаш възможност по-голям диагонал!
здравейте,днес си купих Philips 42pfl7404 ,когато го свързах с компа през HDMI картинката 'заспа" ,с видеосигнала проблем няма,но звука през изхода за слушалки изчезва,иначе като го свържа през tv-out на видеокартата се появява звук .Моля за помощ.явно трябва да направя някакви настройки на компа??? Мерси предварително.
От къде го намери? Още преди месеци бяха останали само мостри.
Къде искаш да закараш звука?
Компа , лаптоп ли е ? Имаш ли ресивър ? През hdmi кабела минава и звук - от ТВ-то излиза ли ? Какъв кабел ползваш за звука ? Това е необходима информация за да ти се помогне иначе трябва да се гадае , а това не е никак лесно ?