-
Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане
Като си изтеглите .iso 3D филм за да може да го пускате през DLNA и разбирасе да заема много по-малко място с програмата DVDFab много лесно се прави от 3D Blu-ray в .mkv. Програмата я има в Zamunda и тн. Процедурата отнема около 10-12 часа. Независимо дали .iso-то е 45GB или 20GB. Аз използвам DVDFab 8.2.1.3, като инсталирате и пуснете програмата избирате Blu-ray 3D Ripper има едно поле и пише завлачи .iso-то тук влачите го, отстрани си избирате на какъв език да са субтитрите и избирате Start. Чакате 10-12 часа и сте готови, но през това време компютърат не бива да спи или да минимизирате програмата.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
inilot
Приятели ,някой успял ли е да подкара интернет телевизия през Домашний медия сервер?Ако някой е в час и ако няма нищо против да ме светне.По специално за БТВ-то питам.
понеже съм на работа прочети аз какво направих с моя проблем с бТВ :https://forum.setcombg.com/dlna-кали...рвър.html
и ако имаш въпроси питай пак, ще ти отговоря стига да мога да помогна.
- - - Обновено - - -
Цитат:
inilot
Приятели ,някой успял ли е да подкара интернет телевизия през Домашний медия сервер?Ако някой е в час и ако няма нищо против да ме светне.По специално за БТВ-то питам.
тъй като съм на работа и не мога да пиша погледни това: https://forum.setcombg.com/dlna-кали...рвър.html и ако имаш въпроси пак питай ако моге ще ти помогна...
-
Отговор: Re:DLNA /Faq проблеми ,мнения , обсъждане
За да тръгнат субтитрите, трябва да се сложат в отделна папка - там си копираш всички субтитри (името трябва да е същото като на филма!). Влизаш в настройки, транскодиране, от табовете най-долу избираш субтитри и посочваш горе пътя до папката със субтитри. Рестарт на сървъра и готово. Има и настройка за големината на шрифта, отстояние от д
олу и др. При пускане на филма, програмата си намира файла със субтитри.[/QUOTE]
Здравейте. Опитвам се да направя настройките. Стигнах до там че не мога да видя къде е полето в което трябва да се напише пътя до папката със субтитрите. Помогнете моля. Благодаря предварително.
-
Не е необходимо субтитрите да са в отделна папка. От началния екран може да се укаже къде да се търсят медийни ресурси - настройки->медия-ресурсы. Например има папки за филми, музика и т.н. В папката за филми всеки филм е с отделна папка, в която се намира филма, субтитри (srt, sub и др), отделни звукови пътечки....
След сканиране на папките с ресурсите програмара показва в основния си екран откритите такива. Цъква се с мишката върху знака "+" пред заглавието на филма и се разгъва табличка с откритите видео, звук, субтитри. Ако не виждаме необходимите субтитри (например се намират в друга папка), щракваме с десен бутон върху табличката и от контекстното меню избираме "добавить дорожку".
В началото на темата има доста информация - добре е да се погледне и там
-
По така посочен горе начин,дори няма нужда субтитрите да са с едно и също име като филма. Програмата си ги чете без проблем. Поне при мен е така !!!:bravo
-
Здравейте 3д маняци
Имам едно проблемче
Пускам си 3д филм от флашка на телевизор Panasonic TX-L32ET5E .Като образа е отгоре и отдолу преди да включа 3д опцията имам субтитри,но след като активирам 3д-то субтитрите изчезват.
Някой може ли да ми помогне с този проблем .Благодаря предварително
-
Може да се изобразяват прекалено ниско и да не се появяват на екрана.
Опитай с разлини формати на картината от дистанционното.
-
Не се получава .Не ми дава да сменям форматите.Възможно ли е да е от самите субтитри или е друг проблема.
Четох за някакви 3д субтитри дали не трябва да са такива ?
Чакам предложения :)
-
Здравейте имам два въпроса. Има ли настройка на плейъра когато пусна субтитрите да ми разпъва филма да не е с черни ленти от горе и отдолу? И някаква настройка за 3D субтитри?
-
колеги ползвам домащен медиа сървър излизат субтитри всичко но незнайно защо програмата се самоизключва сама,понякога върви без да спира дайте съвет , какъв е проблема и как да го оправя благодаря предварително.Преди ползвах пс3 медиа сървър ,но сега го инсталирам показва че се е свързал но на телевизора не се появява от какво е проблема?
-
Прекъсва връзката с телевизора или прорамата се затваря сама на компютъра?
Ако е първото, увеличи стойността на "Продолжительност действия SSDP.." от Настройки-> Сервер. по подразбиране стойността е 1810 секунди т.е. 30 мин.
-
Цитат:
dddinev
Прекъсва връзката с телевизора или прорамата се затваря сама на компютъра?
Ако е първото, увеличи стойността на "Продолжительност действия SSDP.." от Настройки-> Сервер. по подразбиране стойността е 1810 секунди т.е. 30 мин.
Прекъсва връзката с компа ама аз нямам такава настройка Продолжительност действия SSDPкъде точно да вляза?
- - - Обновено - - -
Цитат:
milenanicki
Прекъсва връзката с компа ама аз нямам такава настройка Продолжительност действия SSDPкъде точно да вляза?
сега като гледам показва че се самоизключва и после се вкл. сама SSDP то е направено 7520 и пак се самоизключва някакви идеи?
-
Има ли поставена отметка пред "Препятствие переходу компютера в спящий режим во время работой сервера" (намира се над прозорчето с "продолжительност действия SSDP)?
Дай малко повече информация каква е връзката с телевизора - LAN, безжична, ползва ли се рутер, версия на ДМС (последната е 1.30.4)
Има вероятност да "забива" и рутера.
-
Цитат:
dddinev
Има ли поставена отметка пред "Препятствие переходу компютера в спящий режим во время работой сервера" (намира се над прозорчето с "продолжительност действия SSDP)?
Дай малко повече информация каква е връзката с телевизора - LAN, безжична, ползва ли се рутер, версия на ДМС (последната е 1.30.4)
Има вероятност да "забива" и рутера.
Версията е 1.30,връзката е LAN без рутер и има поставена отметка на Препятствие переходу компютера в спящий режим во время работой сервера"
-
Опитай с друг мрежов кабел.
За директна връзка по принцип се използва "кръстосан" кабел, въпреки че при по-новите мрежови карти не би трябвало да има значение.
Ако това не помоне, опитай да изключиш службите SSDP discovery и UPnP device host на Windows. (Това не знам с какво ще помогне, натъкнах се на него в руския форум на ДМС - Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) • Просмотр темы - Решение вопроса обрыва связи)