Някой може ли да сподели има ли настройка на home media server да ми разтяга филма, за да го гледам без черни ленти от горе и отдолу?
Преглед за печат
Някой може ли да сподели има ли настройка на home media server да ми разтяга филма, за да го гледам без черни ленти от горе и отдолу?
Здравейте,искам да попитам защо не мога да изкарам субтитрите на телевизора използвам Домашния сървър и съм направил всички настройки както пише в темата.Също така искам да попитам ако някой може да ми даде някакви снимки с настройките или просто да ги напише и да попитам какво е транскодироването и за какво се използва?
В пост № 522 има кратко ръководство за настройки за показване на субтитри. Ако всичко при теб е ОК, има вероятност надписите да се появяват прекалено ниско на екрана и да не се виждат реално. Опитай да зададеш по-голяма стойност на "отступ снизу" в (настройки->устройства->настройки->файльi, субтитрьi) - по подразбиране е 0.
Относно транскодирането - най-общо казано ДМС преработва видео потока във формат, който се поддържа от плеера на телевизора.
Имам инсталирана PS3 media server, на компютъра показва че работи а на телевизора я няма какво да направя за да я ползвам? Благодаря предварително!
Здравейте приятели !!! От една седмица съм полудял,защото телевизора ми не разпознава ДМС,като дава статус "Несвързан" и изписва "няма достъп до сървъра". До сега всичко бе наред и какво стана не знам.Гледах си 3D и HD филми без проблем през ДМС със субтитри и т.н. Един,два пъти деинсталирах програмата и на ново я теглих /по-новите версии/,но TV то не може да се свържи със сървъра. Иначе на компа всичко си е както преди,но.... Моля давайте идеи :help В "Журнал сообщений" изписва това : Windows Firewall заблокировал hms.exe от входящих соединений из сети. Ако имате идея какво иска да каже,помагайте как да го оправя.
Спрях Windows Firewall и всичко е вече ок !!!:yahoo:
Здравейте, ползвам Allshare на Самсунг 46С550 и всичко работи перфектно, но последно време много често се случва да прекъсва връзката по време на филм. Понякога прекъсва след 30 минути, понякога през 5 минути, а преди няколко месеца изобщо не прекъсваше. Ползвам рутер който е свързан към телевизора с кабел, а лаптопа и рутера безжично. Пробвах с кабел между рутера и лаптопа, но тогава телевизора изобщо не вижда компютъра. Какво да направя за да не прекъсва така?
Моля за помощ , не мога да пусна субтитри през домашния сървър с 42 ет5 е съм моля кажете ми по-подробно откъде да вляза за да направя необходимите настройки ?
Толкова ли никой няма желание да ми помогне по моя проблем ???
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...5%D1%80-2.html
Толкова ли е трудно да погледнеш какво има писано по въпроса преди да питаш?
А има ли възможност изобщо Allshare да работи когато лаптопа и рутера са свързани с кабел, защото при мен не се получава. Пробвах с PS3, но и с нея не става. Безжично работи но прекъсва. Доставчика на интернет казаха че телевизора буферира много малко и затова прекъсва. Трябва да ги свържа с кабел.
Дали е с кабел или не , няма значение.
Казаха че нета прекъсва от безжичната връзка и че ако е свързан с кабел няма да прекъсва, съответно няма да прекъсва и Allshare.