-
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане
Остави в папката само филма и srt файла. Пойграй си с настройките в секцията за субтитри на ДМС - виж първата картинка в по-горния ми пост. Нама да постигнеш идеално качество, но все пак ще виждаш 3Д субтитри.
Ето какво реално съдържа 3Д sub файла - картинка, изобразяваща два надписа. При SBS два в ляво и два в дясно и след това наслагване за 3D образ на телевизора - няма как да не стане мазало
Прикачен файл 8133
-
И при мен е така, но като пусна да гледам филм субтитрите излизат вместо 2 четири пъти и не жълти, а сини и когато дам да се конвертират в 3D само се размазват още повече и пак си стоят пъти.
-
Здравейте,да попитам и аз нещо.Инсталирах си ДМС на лаптопа и през домашната мрежа искам да гледам филми на TV Sony KDL-55HX850,което е свързано с LAN кабел към рутера,а лаптопа безжично. Трябва ли папката на филма със субтитрите от компа да я инсталирам в някоя папка от менюто на програмата / ДМС/ или тя сама ще си намери филма от компа !?!? Сега на компа имам WMS и чрез мрежата ми отваря на Сонито само филми формат divX,но без субтитри,а HD и 3D филми въобще не ги познава...! За ДМС направих всичко,което е написано,но не намира нито снимки,нито музика,нито филми. Не знам какво бъркам,но нещата не се получават.Каквото и да отворя се показва една снимка на "тикче" и това е... Помагайте !!!:help
-
Пробвах със 3DSubtitler-конвертирах SRT.файла,получих 3 файла IDX,SUB,XML сложих ги в папката на филма махнах SRT-то и сега на телевизора показва че няма никакви субтитри.И през РМС -то и през SERVIIO-то резултата е един и същ.
-
1 Прикачен файл(ове)
МИК66 за да стане с ДМС субтитрите трябва да са в папката на самият филм, а имената на филма и субтитрите еднакви, също така трябва да сложиш отметка ето тук:
Прикачен файл 8143, а за да сложиш папките които искаш да гледаш от телевизора влизаш в настройки на ДМС и в главното меню даваш Добавитъ и избираш папката след това даваш Сканироватъ и ще ти излизат и субтитрите и филмите, музиката и каквото още там си сложил стига да е в потдържаните от ДМС формати.
-
radibg2 Благодаря ти много !!! Нещата се получиха добре,но на някой филми / 3d и mkv/не мога да пусна субтитрите. Ако маркирам ''*'' във видове файлове,какво ще се получи ??? Иначе двата ми филма 3d тръгнаха,но единия накъсва,а другия си върви гладко. На какво се дължи това ?
-
[...Иначе двата ми филма 3d тръгнаха,но единия накъсва,а другия си върви гладко. На какво се дължи това ?[/QUOTE]
дължи се вероятно на безжичната ти връзка поради по-високия битрат с който е направен този филм...отговорил съм ти и в другата тема можеш да погледнеш и там
-
МИК66 този който е сечал явно е имал повечко 3D и мрежата ти е бавна и затова е лагвало. На това, че нямаш ня някои филми субтитри ако са .srt или .sub трябва да са със същото име като на филма(ако са .sub и .idx файла трябва да е със същото име като на филма) и да са в една папка, ако пак нямаш субтитри(както е и при мен при на някои филми) щракаш с десен бутона на филма(в ДМС) и избираш второто, след това избираш лентата със субтитрите и щракаш бутона за дабоавяне и си добавяш субтитрите.
Та сега и аз имам малък проблем - когато пусна да гледам филм 3D SBS и субтитрите са направени SBS и са жълти ДМС ги прави още веднъж SBS(виждат се 4 пъти и телевизора ги конвертира и се виждат 2 пъти, но са размазани и са сини, а не жълти. Но когато са SBS и са бели не са размазани, но пак се виждат 4 пъти и се конвертират и стават леко 3D, но се виждат 2 пъти). При .srt когато ДМС ги прави SBS всяка буква М половината е черна а другата половина бяла.
-
2 Прикачен файл(ове)
@ МИК66
Според сайта на Soni за твоят модел поддържаните формати са:
"съдържание: MPEG1 / MPEG2PS / MPEG2TS / AVCHD / MP4Part10 / MP4Part2 / WMV / MP3 / WMA / LPCM / JPEG"
Опитай с такива настройки за телевизора:
Прикачен файл 8152
Ако имаш проблеми със звука, опитай да промениш изходния формат:
Прикачен файл 8153
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
radibg2
МИК66 ако пак нямаш субтитри(както е и при мен при на някои филми) щракаш с десен бутона на филма(в ДМС) и избираш второто, след това избираш лентата със субтитрите и щракаш бутона за добавяне и си добавяш субтитрите.
radibg2 отново ти благодаря за отличните наставления !!! Излязоха субтитрите на всички филми и всичко е наред. Днес дори и 3d филма,който засичаше и той си тръгна ОК,но по едно време субтитрите започнаха да се разминават леко с аудиото...С една дума съм доволен от ДМС,като за безжична връзка си е супер...:ole,а и не ангажираш компа,докато гледаш филми!
johnygill благодаря сърдечно и на теб !!!:Drinks:
-
Цитат:
....а и не ангажираш компа,докато гледаш филми!
а.... е тука си в голяма грешка, компа се ангажира много повече отколкото ако го пуснеш през HDMI кабел. И накъсването на 3Д филми в повечето случай е точно от това (недостиг на ресурс) отколкото на безжичната мрежа (което според мен си е извращение за гледане на 3Д.... :D )
Цитат:
но по едно време субтитрите започнаха да се разминават леко с аудиото...
това е друг симптом за същия проблем :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
а.... е тука си в голяма грешка, компа се ангажира много повече отколкото ако го пуснеш през HDMI кабел. И накъсването на 3Д филми в повечето случай е точно от това (недостиг на ресурс) отколкото на безжичната мрежа (което според мен си е извращение за гледане на 3Д.... :D )
Да така е,но имах предвид,не че не се ангажира процесора,а че друг човек в друга стая може да си рови в нета и т.н.:) За 3d ако го пуснеш през HDMI е ясно,че ще даде по-добро качество,но снощи си пуснах ''Джон Картър"3D през ДМС и всичко си беше ОК - 3d то,субтитрите !!! :bravoАко пак се получи насичане,пътят е ясен...HDMI ! Чета,че колеги от форума искат да си направят субтитрите 3D. Каква е разликата и как става ?!?!
-
За ДМС не ти трябва да ги правиш 3D той автоматично ги прави, но ако ще гледаш с HDMI кабел трябва да се направят. Има една програма 3D Subtitler изтегли си я като я отвориш то се подразбира какво се прави с нея. Много е лесен интерфейса.
-
Днес си направих малък експеримент. С 3D subtitler конвертирах srt субтитри в sub/idx, но за изходен формат зададох 2D. При транскодирането им през ДМС субтитрите изглеждат определено по-добре от srt. Няма го размазването на черната линия, ограждаща буквите.
-
Приятели ,някой успял ли е да подкара интернет телевизия през Домашний медия сервер?Ако някой е в час и ако няма нищо против да ме светне.По специално за БТВ-то питам.