-
Отговор: Dlna / faq - проблеми, мнения, обсъждане
Мисля, че открих причината за моя проблем описан в пост №587. Оказа се нещо елементарно: понеже връзката между лаптопа и рутера е WiFi, се оказа, че utorrent претоварва безжичната връзка и за части от секундата има прекъсване на сигнала и за това спира филма. След спирането на utorrent успях да изгледам филм с продължителност от почти 2 часа без спиране и с възможност за превъртане напред и назад. Pat и marfi62 благодаря за напътствията - посредством тях успях да се ориентирам къде и как да търся проблема. Надявам се наистина в това да е бил проблема и да съм помогнал на някого със споделената информация.
-
инсталирах Домашний медиа сървър . но не мога да пусна sub.връзката ми е през lan кабел .Изпълних условията по горе ,всичко тръгва но субтитрите не .моля за помощ.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
chasere
Мисля, че открих причината за моя проблем описан в пост №587. Оказа се нещо елементарно: понеже връзката между лаптопа и рутера е WiFi, се оказа, че utorrent претоварва безжичната връзка и за части от секундата има прекъсване на сигнала и за това спира филма. След спирането на utorrent успях да изгледам филм с продължителност от почти 2 часа без спиране и с възможност за превъртане напред и назад. Pat и marfi62 благодаря за напътствията - посредством тях успях да се ориентирам къде и как да търся проблема. Надявам се наистина в това да е бил проблема и да съм помогнал на някого със споделената информация.
И аз благодаря!:smiley: Това,което описваш обаче ме кара да мисля,че интернета може би ти е малко слабичък...Но дано да нямаш повече проблеми!Друго,което ме озадачи е че си превъртал...нещо не ми се вързва,ако телевизорът ти е Toshiba и транскодираш за да се покажат субтитрите,но...може и аз да бъркам.Все пак-успех при гледането на филми!:smiley:
-
marfi62 телевизорът ми е Тошиба и използвам транскодиране за да се появят субтитрите. Самото транскодиране на целия филм завършва за около 7-10 минути в зависимост от големината и тогава мога да превъртам, но има забавяне от около секунда от натискане на копчето за превъртане до изплълняване на самото превъртане. Може и самия ми уплоуд да не е достатъчен /4 мегабита/. Както и да е. За сега нещата се получават.
-
Цитат:
badjinaka
инсталирах Домашний медиа сървър . но не мога да пусна sub.връзката ми е през lan кабел .Изпълних условията по горе ,всичко тръгва но субтитрите не .моля за помощ.
Цитат:
Пускането на субтитрите с "Домашний медиа сървър"
Настройки -> Устройства -> в дясната част иконата Настройки -> Файли,субтитри -> отметка на Субтитри .
За шрифт задайте Tahoma ,размер 4
(Слагате .srt файла със същото име като филма в една и съща папка и трябва да тръгнат.)
При теб субтитрите са .sub така, че може да има няколко файла и всички трябва да са с името на филма. Ако не си можал да се справиш виш това клипче - Как да работим с Домашний Медиа сервер - YouTube
-
Тв - самсунг EH5300. Връзката между телевизора и компютъра става чрез лан кабел през суич. Интернета тръгна. Инсталирах на компютъра Samsung AllShare, но не може да установи връзка с телевизора. Къде бъркам?
-
Пуснал ли си AllShare? Задал ли си му какво да Share-ва?
-
Пуснал съм на телевизора allshare приложението, пуснал съм и allshare на компютъра, шернал съм папка, но ми изписва "няма свързано устройство"?
-
В една и съща мрежа ли са? Изградена ли е мрежа?
-
Предполагам... На близу съм, от модема ланкабела отива в суич, и от там към компютъра и към телевизора.
-
Здравейте, колеги!
Взех си телевизор и понеже е Smart TV, но и не само, по-добре ли ще е да му купя dongle, при положение че имам в две стаи по един рутер и съответно обмисля, дали не е по-изгодно вместо донгъл - близо 80лв, да "играя" по старата схема от мен, като си взема един TP Link 840N?
Въпросът тук опира до вредата от устройствата... И двете ли са еднакво вредни или dongle-то е по-безвредно....?
Вие кое бихте предпочели в случая. Вече имам съществуващ рутер като AP за единия телевизор в хола, другия е където е компа и сега дилемата е, дали да не сложа и във всекидневната router или wifi dongle?
-
Цитат:
imanqma300
Предполагам... На близу съм, от модема ланкабела отива в суич, и от там към компютъра и към телевизора.
влез, виж и кажи тук какви са IP адресите на телевизора и компютъра (а и не само адресите ами настройките на мрежата - маска, гейтуей, днс...)
-
От телевизора:
IP: 77.236.180.84
Mask: 255.255.254.1
gateway: 77.236.180.1
DNS: 77.236.168.101
На компютъра си взима адресите автоматично.
-
Колеги, Вие донгъл или рутер като AP устройство бихте предпочели? Рутера е 35лв. Донгъла е 85лв.?
-
Цитат:
imanqma300
От телевизора:
IP: 77.236.180.84
Mask: 255.255.254.1
gateway: 77.236.180.1
DNS: 77.236.168.101
На компютъра си взима адресите автоматично.
1.- отзад напред :) - хубаво че ги взема автоматично, ама ние как да разберем какво взема?
2.- след като тези които си ги вземат автоматично (компютъра) не си ги споменал, следва ли от това, че този който е на телевизора го слагаш ти и ако е така от къде вземаш тези настройки?
Цитат:
Колеги, Вие донгъл или рутер като AP устройство бихте предпочели? Рутера е 35лв. Донгъла е 85лв.?
Донгъла не е нищо повече от една обикновена USB Wi-Fi карта струваща 10-15лв, с тая разлика, че производителя на телевизори е направил така, че само негови "карти"/донгъли да могат да се използват...естествено за да може да си пробутва неговите боклуци с цел лично облагодетелстване ;)
Така че, ако ще ги сравняваш по цена - сам си направи извода.