Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Приложими РС сигнали VGA, WVGA, SVGA, XGA, WXGA, SXGA 60Hz, 1920 x 1080
Къде виждаш SHGA\60Hz ??
Промени си настройките във видеокартата за резолюцията и пиши какво е станало.
Допуснал съм неточност в бързината - SXGA 60Hz си е, а не както първоначално написах SHGA\60Hz... Както и да е - пробвах всички възможни резолюции - не става. Ето и последователността - връзвам кабела с ТВ и РС, на компа - десен бутон - Properties - Settings - Secondary display - Screen Resolution - избирам съответната резолюция - Apply. Избирам на телевизора режим "РС" - черен екран....
Доколкото разбрах ползваш лаптоп. Опитай с функционалните клавиши има комбинация да сменяваш дисплеите. Обикновено е нещо от сорта на Fn+F7.
Здравейте.
Вчера си закупих телевизор SONY KDL-40EX500 http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/...52921666077654 вързах го към лаптопа(LENOVO) посредством HDMI - HDMI, видео картата е ATI Radeon HD 5730 с Windows 7 64 bit съм. Лаптопа разпозна ТВ-то има и картина, обаче от време на време премигва (картината на ТВ-то). А като го вързах с VGA - VGA нямаше такъв проблем. С последните драйвери на видеото съм, свалени от сайта на Lenovo.
Ще съм благодарен ако ме насочите къде да търся проблема.
Здравейте,
Имам следният въпрос.
Искам да свържа компютъра към новото домашното кино, което ще си взема. Разстоянието е около 6-7м, затова мисля да използвам HDMI кабел. Целта е той да стигне до домашното кино, така че при гледане на HD филми да се възползвам от многоканалния звук, а от домашното кино да отива картина към телевизора.
Има ли някаква особеност на домашното кино, която трябва да се съблюдава (примерно да не действа само като HDMI хъб, а да обработва входящия сигнал и да не се налага да опъвам още един кабел (SPDIF)).
Благодаря ви предварително и се извинявам ако не съм пуснал питането в правилната тема.
Всичко зависи от това какво точно домашно кино ще си вземеш.
Цитат:
Първоначално публикувано от Bojo666
Здравейте,
Имам следният въпрос.
Искам да свържа компютъра към новото домашното кино, което ще си взема. Разстоянието е около 6-7м, затова мисля да използвам HDMI кабел. Целта е той да стигне до домашното кино, така че при гледане на HD филми да се възползвам от многоканалния звук, а от домашното кино да отива картина към телевизора.
Има ли някаква особеност на домашното кино, която трябва да се съблюдава (примерно да не действа само като HDMI хъб, а да обработва входящия сигнал и да не се налага да опъвам още един кабел (SPDIF)).
Благодаря ви предварително и се извинявам ако не съм пуснал питането в правилната тема.
Щом все още не си го взел по-добре се насочи към ресивър + колони.
Благодаря Ви за отговорите,
Ориентирал съм се към Onkyo HT-S6305 (http://www.eu.onkyo.com/products/HT-S6305.html) или Onkyo HT-S9305THX (http://www.eu.onkyo.com/products/HT-S9305THX.html) макар, че за това второто малко са се оляли с цената.
Така като ги гледам са си баш ресивър и колони. Идеята е да се вади сравнително качествен звук, защото "кухото" звучене на масовите уредби определено не ми допада.
admin
Поста ти е за друга тема в друг форум!!
https://forum.setcombg.com/index.php/board,58.0.html
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Доколкото разбрах ползваш лаптоп. Опитай с функционалните клавиши има комбинация да сменяваш дисплеите. Обикновено е нещо от сорта на Fn+F7.
При мен е F3...Естествено, че не стана...Ще го водя на доктор ТВ явно....:-((
Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат... :sad:
Здравейте.Имам проблем при свързването на LCD телевизор Panasonic TX-L42U2E и PC чрез DVI-HDMI кабел.Компютъра засича телевизора, резолюциите му и всичко останало.Видео картата е Ati Radeon X1950 GT.Като дам enable за да подам сигнал към ТВ нищо не става.Стои си черен екран.Какво ли не опитах и нищо не помага.Възможно ли е да е изгорял HDMI входа на ТВ-то?
Има ли значение дали кабела е евтин или от по-скъпите, при положение, че се включва веднъж и повече не се пипат буксите?
Цитат:
Първоначално публикувано от nikolayvarna
Има ли значение дали кабела е евтин или от по-скъпите, при положение, че се включва веднъж и повече не се пипат буксите?
Аз съм с 15лв. ХДМИ кабел,който включвам и изключвам всеки ден.2,5 години не съм имал никакъв проблем,качеството е супер , липсват каквито и да било смушения.
Цитат:
Първоначално публикувано от iwoto
Аз съм с 15лв. ХДМИ кабел,който включвам и изключвам всеки ден.2,5 години не съм имал никакъв проблем,качеството е супер , липсват каквито и да било смушения.
За да се прецени дали 15 лв. са много или малко, то трябваше да напишеш и колко ти е дълъг (кабела) :)
Цитат:
Първоначално публикувано от SAGE
За да се прецени дали 15 лв. са много или малко, то трябваше да напишеш и колко ти е дълъг (кабела) :)
Ти виждал ли си ХДМИ кабел под 15 лв с каквато и да е дължина?
Риска с евтиния кабел е "тука има, тука нема". Ако е къс /1-2м./ и попаднеш на здрав кабел ще си работи. Най-много след време да му се окислят накрайните или да се разпаднат. Проблеми може да има и ако се пускат по-тежки неща - 1080@60Hz + HD звук, 3D, такива неща.
При положние, че един приличен кабел, сертифициран за HDMI 1.3, 3D и всичко нужно струва 25-30 лв., не виждам смисъл да се рискува.
За по-дълги кабели пък е задължително да е поне среден клас.