Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 55 от общо 55
Like Tree14Одобрявам

Plex Media Server / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Sep 2023

Отговор: Plex Media Server / FAQ - мнения, обсъждане

Благодаря AntrAcsA,за положения труд.Ще пробвам,и ще пиша дали всичко е минало добре.Поздрави.Мдаа,и аз като колегата sasho1bs съм на а1,същия проблем излезе,не върви извън локалната мрежа.Трябва да им палащам допълнително на а1.С коди има ли смисъл да опитвам или и там ще е същата работа.Поздрави.
    Този пост е редактиран от skarabei; 05-06-24 в 12:02.
    AntrAcsA одобрява това.

2.  

3. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от skarabei Виж публикацията
    Благодаря AntrAcsA,за положения труд.Ще пробвам,и ще пиша дали всичко е минало добре.Поздрави.Мдаа,и аз като колегата sasho1bs съм на а1,същия проблем излезе,не върви извън локалната мрежа.Трябва да им палащам допълнително на а1.С коди има ли смисъл да опитвам или и там ще е същата работа.Поздрави.
    Ако имаш въпроси на разположение съм, сега когато го гледам на отпочинала глава, виждам че имаше как някои неща да ги направя и обясня по добре.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; 05-06-24 в 12:43.

4. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019

Здравей, @АntrAcsA,

Имаш ли идея защо не ми намира сериалите. С филмите няма проблеми, но на всички сериали ми дава че папката е празна.
    С Universal Media Server си достъпвам без проблем и филмите и сериалите, но реших да видя каква е разликата с PLEX и тук се получи тази "греда". Сигурно нещо не правя както трябва

пп: И на двете платформи съм дал да чете от D: FILMI, където всеки филм или сериал си е в отделна папка

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от Dedo1975 Виж публикацията
    Здравей, @АntrAcsA,

Имаш ли идея защо не ми намира сериалите. С филмите няма проблеми, но на всички сериали ми дава че папката е празна.
    С Universal Media Server си достъпвам без проблем и филмите и сериалите, но реших да видя каква е разликата с PLEX и тук се получи тази "греда". Сигурно нещо не правя както трябва

пп: И на двете платформи съм дал да чете от D: FILMI, където всеки филм или сериал си е в отделна папка
    Ако забележиш в урока, сериалите а в отделна категория, TV Shows, и трябва да са в отделна папка от филмите, иначе няма да ги намери.

https://youtu.be/8aNxcphaOp8?t=123

- - - - - - - - - -

Също така иска да отбележа че, ако свалите/сложите нов файл в папките, за да се покаже съдържанието в PLEX, трябва да се сканира библиотеката, по принцип PLEX го прави сам на всеки 30 минути или час, но може и Вие ръчно да му зададете сканиране, вместо да се чудите защо филма или сериала който те добавили в папките не излиза в Плекса.

6. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Отново греда при мен. След като си платих, и уж тръгна всичко, сега филми над 20мб ми прекъсват в другия апартамент. Преди имах ъплоуд 70мб и нямах проблеми,сега на а1 е 180, и имам проблеми с филми над 25мб. Днес се случи да спече и на филми които са 10 мб .. Като пусна спийд тест от а1 към скат(защото другия ми апартамент е на скат) скоростта си е перфектна. Не мога да разбера какво се случи, след като минах на а1, но извън локалната ми мрежа нещата не са много добре. Пак добре че имам достъп, защото както знаете в началото нищо не вървеше.

7. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от sasho1bs Виж публикацията
    Отново греда при мен. След като си платих, и уж тръгна всичко, сега филми над 20мб ми прекъсват в другия апартамент. Преди имах ъплоуд 70мб и нямах проблеми,сега на а1 е 180, и имам проблеми с филми над 25мб. Днес се случи да спече и на филми които са 10 мб .. Като пусна спийд тест от а1 към скат(защото другия ми апартамент е на скат) скоростта си е перфектна. Не мога да разбера какво се случи, след като минах на а1, но извън локалната ми мрежа нещата не са много добре. Пак добре че имам достъп, защото както знаете в началото нищо не вървеше.
    Оу зависи на какъв хардуер е качен PLEX-а защото за да има външен стрийминг се прави енкодиране, качване на сървър и декориране ... а такива големи файлове... се изисква по добра конфигурация.

8.  

9. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

До колкото съм запознат с Plex, (не в детайли) Plex сървара, почти винаги транскодора файловете за по лесно възпроизвеждане на източника.Дори и в локалната мрежа.При активиран Plex pass, няма да е по различно.
    При по големи файлове има си забавяне, което зависи от хардуера и мрежата. В настройките на ,Plex имаше опцията за ограничаване на скороста на транскодинга примерно 10.Mbps,с цел по лесно възпроизвеждане в локалната мрежа.За всеки потребител е индивидуално.
    Използвал съм даже и добавката му за KODI.При големи файлове над 25Mbps се забавя някой път, при пауза.И затова не го използвам.
    Предпочитам филмите (над 20GB) да ги пускам локално.За по малките стрийминг директно от торент.
    Също при стрийминг на торенти съм забелязал че картината е по лоша, сравнен със същият филм локално.Но си трябва да си вгледаш внимателно.
    Не всеки потребител, ще го забележи това.

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Аз всички филми ги свалям при FULL HD качество, забелязал съм при повечето рипове, 4К и FULL HD разликата е минимална, трудно забележима , докато разликата в размерена на файла понякога е до 10 пъти .

Установих го с Опенхаймер, първо го свалих 4К с висок битрейд, чрез плекса.. едва вървеше дори локално, след това свалих FULL HD AV1, гледах сцена по сцена, за да ги направя сравнение... трябваше да паузирам и вглеждам от близо за да забележа каквито и да е било разлики, от тогава спрях да свалям 4К филм с прекалено висок битрейд (за Plex).

Повечето стрийминг оператори като YouTube и Netflix, 4К съдържанието не е с безумни високи битрейдове, дори напротив, преминава през солидна компресия.

Днешно време повечето телевизори ъпскейлват до 4К много сполучливо .. така че.

11. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

UHD филми обикновенно се гледат. Защото имат 10 бит цвят и HDR-a .Които, правят разликата между 1080p и 2160p.
    Full HD , само при по стари заглави и неглиже филми.
    Относно, че почти няма разлика не съм съгласен. Ако имаш сравнително добро зрение се вижда разликата веднага в остротата на изображението.
    sasho1bs одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Оу зависи на какъв хардуер е качен PLEX-а защото за да има външен стрийминг се прави енкодиране, качване на сървър и декориране ... а такива големи файлове... се изисква по добра конфигурация.
    Нямах абсолютно никакви проблеми със стария ми нет да стримвам извън мрежата ми. Не съм променяял никакви настроики освен интернета. За това не мога да си го обясня . Уж имам скоростта но...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

1. PS3 Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 87
    Последно: 13-01-17, 10:19
  2. XBMC Media server (UPnP, DLNA) / FAQ - мнения, обсъждане
    От i486 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 19
    Последно: 16-11-15, 00:53
  3. Питане за Plex Media Server !
    От stivi във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 3
    Последно: 01-12-14, 16:34
  4. Въпрос за Plex server
    От biglubo във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 6
    Последно: 06-04-12, 17:00
  5. Въпрос относно LG LV5500 и Plex media server...
    От pr3slav във форум LG телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 22-11-11, 20:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе