Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

gps tracker + software

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

gps tracker + software

Здравейте,
    Някой да е ползвал някакъв гпс тракер със софтуер ?
    Под гпс тракер самп гпс, не е нужно да има сим и т.н.
    по принцип да бъде по-малък - кибритена кутийка - подобен размер да става и за хора, не само за коли
    и най-важното софтуер, който да показва къде се намира и разни други функции
    къде е бил днес, колко км е изминал и т.н.

Благодаря много :-)

2.  

3. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Re:gps tracker + software

Дайте линк за някоя такава джиджавка :-)

4. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от get
    Здравейте,
    по принцип да бъде по-малък - кибритена кутийка - подобен размер да става и за хора, не само за коли

Аз малко не съм запознат, но без сим карта как ще стане това което си го наумил?

5. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Да. Има едни такива джиджавки, слагат ги в колите обикновено.
    Към тям има софтуер безплатен - GPM виждал съм го, той показва картата през google maps и там има всякакви настройки,
    през колко секунди да докладва тракера, може да чертае курса му за деня, седмицата, отделно там прибавят км и гориво и т.н.
    На мен ми трябва с други цели :-)

6. Member
    Тук е от
    Oct 2002

Това е гениално .Аз за първи път чета за такова чудо.

7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

get, въобще не става ясно какво търсиш...
    По-точно, това, което искаш го може всеки ГПС приемник, оттам нататък всичко е въпрос на това, какъв софтуер му е качен.
    Картата естествено не се показва през google maps както си написал, а през офлайн карти, предварително заредени в устройството ти. Софтуер за собствени тракове и записването им има колкото искаш - и вградени, и такива, които можеш сам да си добавиш за съответната платформа на GPS-а.
    По отношение на големината - искаш освен в автомобил да го ползваш и ръчно като го разнасяш. Как тогава си го представяш да е с размер на кибритена кутия??? Нали трябва да има собствен екран, на който да изобряазява информация!
    Въобще, прецизирай изискванията си.

Compare - и преди ти направих забележка! Не пиши глупости, а чети и се ограмотявай! Какво гениално има в един GPS? И това учудване, че можел GPS-а да работи без SIM карта... направо не знам - подиграваш се с човека или наистина си толкова неук?

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Да, има такива тракери и те действително са малки по габарити, Състоят се от GPS приемник, вградена антена, някакво микроконтролерче, голяма по обем памет и акумулаторна батерия (и/или захранване от акумулатора на колата). В тях няма вградени карти, нямат и екран. Има само някакъв интерфейс за извличане на събраните данни. Принципа на работа е елементарно прост - засичане на координатите през определен интервал от време и запис в паметта. Записват се географска дължина, ширина и време. Когато е необходимо данните се извличат през интерфейса и се обработват offline.
    Както писа по-горе и Крис това го може и всеки друг GPS приемник. Имам един стар Garmin 12, който съм ползвал точно в този режим.

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Search and destroy Виж в тая секция...gps trackers...там има обаче се продават и gps blockers....така че какъв е смислъла??!!!

http://www.dealextreme.com/products.....gps%20tracker

11. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Как да го кажа по-така...

С малки рамери, само тракер без екран, без нищо.
    Искам да го сложа в кола и да гледам през софтуер, къде се движи автомобила, колко км е изминал и т.н.
    китайския сайт го гледам отдавна, но не всичко е хубаво там, затова се чудя дали някой е реализирал подобно решение и да знам, че
    работи и да го направя и аз
    По-скоро тук нещата май опират до софтуер, който да се връзва към гпс-а и да показва в хубав вид инфото.

12. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

Нещо подобно -> http://www.gps-bg.net/bg/products/fm2200.html
    без да им правя реклама

чудех се някой не е ли ползвал тези китайските, понеже цената е ниска

13. Тук е от
    Oct 2010

Ето ви и един линк на такъв продукт от български производител. Аз лично използвам техни проследяващи устройства в мотоциклета ми и съм много доволен. Продуктите стават за проследяване на камиони, коли и хора.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2004

GPS SPOT не върши ли работа?

16. get
    get е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003

той този проект малко пропадна, но какво е GPS SPOT ?

rutash: търсих нещо независимо от някоя фирма
    в смисъл слагам го веднъж и към никой никому нищо :-)

17. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от get
    Здравейте,

Без да искам веднъж влезнах в компа на една голяма застрахователна компания и пак без да искам свалих папката с инсталационния софтуер за GPS проследяване. Така и не го разучих, въпреки, че го инсталирах 2-3 пъти с тази цел. Не е голям по обем и е с един елементарен цифров код с векторни карти, ако не се лъжа. За съжаление не знам къде съм го забутал, за да ти го пратя, но мисля, че няма да се озориш да намериш такъв. Относно тракнинга сигурен съм, че знаеш, че инфото със сателитите е еднопосочно, за да подаде информация и да се отбележи на софтуера на компа ти трябва и сим-карта, за да излъчва СМС стрелички с координати, които софтуера да вмъкне в линия и да ти я изобрази на картата у вас или в офиса.
    Ако искаш само да чете и да си записва координати в себе си в собствена памет и после с кабел да си ги свалиш то сим карта, очевидно, не е нужна! Стига само еднопосочното сързване със сателитите и складирането на точките през определен интервал от време в паметта на устройството.
    Имаше един сайт за някакви шпионски играчки, сега не се сещам кой е, но там имаше доста такива устройства със размер на цигарена кутия, а не кибритена. Не е ясно какво точно те устройва, но нали има и донгълчета GPS, които чрез блутут се връзват към прост джиесем и пак става проследяващо у-во което дори излъчва.
    Ще потърса сайта с тези неща и ще дам линк, ако го открия де, но знай, че там цените са х10, навсякъде можеш да си ги намериш на доста по-ниски цени.
    -----------

Обобщено накратко: GPS само приема от горе долу 20 сателита (от видимите от тях 3-8 примерно в даден момент) и следва:

- изобразяване на екран на у-вото (голям размер и е скъп)

- излъчване стрелички СМС-и, без екран и инфото се изобразява със софтуер у дома на компа и/или който и да е комп със съответния картов софтуер. Изисква СИМ карта.

- у-во, което записва координатите прз няколко минути секунди или както се настрои, в собствена памет (после го взимаш и сваляш данните на комп и виждаш пътя с времето) малък размер, може би и с размер на кибритена кутия, няма екран, няма СИМ карта.

И варянта с донгъла, който предава на джиесем инфо за да го излъчва. Това е хибриден варянт измежду горните заедно с техните предимства и недостатъци.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Ей това имах за известно време http://www.gpsplovdiv.com/gps/tour_m...r_mate_65.html . Има това което искаш, но не показва в реално време. Става за проследяване къде се е движил обекта, скорост, маршрут и др, но данните ги сваляш като се върне при теб. Китайците видях да предлагат и доста по-евтини http://www.dealextreme.com/p/4-in-1-...a-logger-34824

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. ПРЕМЕСТЕНО: gps tracker + software
    От kod във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 24-11-10, 08:40
  2. FAX Software
    От Cvetanov във форум Общ - софтуер
    Отговори: 8
    Последно: 17-11-04, 23:20
  3. ... GSM SOFTWARE
    От Mara във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 11-10-04, 23:21
  4. Event, Activity Tracker [Търся]
    От Malone във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-08-04, 20:00
  5. Software
    От MANIAK във форум Linux
    Отговори: 4
    Последно: 24-09-02, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе