Здравейте, това неравномерно зелено, нормално ли е за Qled или е дефектна бройка? Телевизора е Hisense 55E7KQ PRO, picture mode Sport, color - warm 2, gamma BT.1886.
Здравейте, това неравномерно зелено, нормално ли е за Qled или е дефектна бройка? Телевизора е Hisense 55E7KQ PRO, picture mode Sport, color - warm 2, gamma BT.1886.
В какъв смисъл "неравномерно зелено"? Ако се има предвид различното зелено на два различни канала излъчващи различни мачове от различни първенства... , то отговора е в ... самия въпрос
Хаха не за различното зелено на всеки канал Всяка снимка е за себе си. Прмерно на Diema sport 2 - в центъра е по-светло зелено, към краищата ми изглежда по-жълтеникаво. Не става въпрос, за различните линии на терена. Или аз си въобразявам
Пусни му някаква едноцветна заливка - имам съмнения, че е неравномерно осветен и по краищата избива/червенее. Ако е така - връщай и сменяй с друга бройка - дефектен панел/подсветка.
Чакай малко.. до колкото вече няма HBO... вече не е ли MAX ?
- - - - - - - - - -
Да, тук намерих може би подходящ клип : LCD Screen Test (youtube.com) , някъде около 2-ра минута идва зеленото.
Търсих и с мах няма HBO, версията е vidaa 7.
Приложено са снимки от клипа, който предложихте за тест. Първата е на sports, втората на cinema night.
- - - - - - - - - -
Ето снимките.
Телевизора вече е върнат. Чудя се дали да поръчам отново Hisense, a именно предложения, по-горе в темата U7KQ 55", който в момента е намален. Към svetlio1 - може ли да кажеш допълнителни впечатления, виждам, че грубо 2 седмици го ползваш? Благодаря.
Ами общо взето е добър вариант като за 1000-110лв. Аз бях писал някои първоначални впечатления, но с оглед минималното ми ползване за сега, основното е :
- добър общ дизайн и изработка, но с малоумно изпълнение на стойката и не особено стабилна
- добро дистанционно, метално, общо взето ергономично, но с някои недомислици - няма бутон "ТВ" за връщане към телевизия, а трябва всеки път от "вход" да се избира
- което води до другото дразнещо (за мен) - при избиране на "вход" се "извиква" ХОУМ панела , а не си оставаш на гледаната в момента тв - сиреч без звук и картина - отдавна не съм срещал подобно решение
- някои повтарящи се функции на бутоните на дистанционното - бутон ОК и "лист с каналите" на практика са едно и също - можеше просто да добавят бутон "ТВ"
- картината общо взето е доста добра, макар и да иска известно пипване (на вкус ) - ползвам основно "кино ден" (или "нощ") с промяна на цветната температура на топъл2, че стандартната "1" докарва твърде жълто-зелен нюанс според мен
- локалното го сложих на макс и работи доста добре - не съм забелязал сериозни пропуски, но не съм и правил сериозни тестове и гледане на филми на тъмно
- ползват евтин панел с по 4 домейна, но е по-добре от подобните в ЛГ и Филипс-а дето ги имам - там е трагедия ъгъла
- не е съвсем добре с готовите настройки за плавност - при всички забелязах нещо да ме дразни (филм - накъсва, изчистено - дава двойни образи/сенки при някои ситуации) и за сега експериментирам на "потребителски" с различни стойности за размазване и трептене - май общо взето съм уцелил добра комбинация
- яркостта мисля е добра - долу горе на нивото на Сони-то ми, но и там като го преместя в основното му помещение ще мога дам повече впечатления, че е доста по-светло от спалнята и сега ползвам датчика за светлина
- звука е добре според мен - не съм правил някакви тестове - има настройка за повишаване на баса - уж има "събуфер"
- струва ми се, че твърде бавно превключва на HDMI при подаден сигнал от свързано у-во (ПС4про), като пък при изключване не се връща на предния сигнал ... и от там пак проблема с липсата на бутон "ТВ"
Това се сещам за сега, ако има нещо конкретно - питай.
Мерси за бързия отговор. Не се сещам нещо друго конкретно. В кръга на шегата - зеленото как е на футболните мачове С тази нестабилна стойка, ще трябва да го пазя от децата
Някой от нещата откъм дистанционното и "вход" които описваш ги имаше и при E7KQ.
Обмислях и връщане пак към Самсунг, но за тези пари, не виждам към момента какво друго мога да взема.
Този пост е редактиран от Sagittarius; 20-12-23 в 20:31.
За 1100лв (колкото го взех) просто няма нищо близко като представяне (освен евентуално TCL, но там нямам представа как е) и възможности.
Някои от нещата, които не ми харесват/ме дразнят просто са неща, с които съм свикнал при дългогодишно ползване на други марки.
Пропуснах да пиша, че картината в моята бройка е без сериозни дефекти като неравномерност и DSE (има леки наченки на тестов материал, но на реално ползване и дори при футбол нищо не се забелязва).
Най-доболен (за сега) съм от работата на локалното дори и с този евтин панел.
Монтирането на стена или друга по-читава стойка също е решение - имаше дори такива като на старите тв с тежка основа и въртящи се.
Мерси за информацията, адаш.
Този пост е редактиран от Sagittarius; 20-12-23 в 21:23.
Бе я се пробвай на останал от предната модификация U8HQ . Цената е намалена пък и ако е мострен още можеш да ги натиснеш за отстъпка . Аз съм изключително доволен но не мога да ти помогна със зеленото щот не гледам мачове.