Начин има( ще ги приближа едно към друго), кабел няма
Начин има( ще ги приближа едно към друго), кабел няма
Тръгва само с S-video - S-video, S-video - чинч - изобщо няма картина, DVI -HDMI - има картина ама е много зле http://free.bol.bg/gorskia_79//S5002016.JPG. Май ще се откажа от HD филми.
Опитай с промяна на резолюцията, на честотата от видеокартата. Струва ми се че проблема е в PC-то, някъде в настройките.Първоначално публикувано от hunter79
Пробвах с всички честоти и резолюции. Променя се картината като параметри но качеството и е същото. Не е от това. Най много ме съмнява че е от кабела.
Да, щом е преход от DVI към HDMI - може да има пропуснато кабелче, грешно свързано и т.н. Или опитай с друг, нов кабел, или сменяй видеокартата с такава с HDMI изход.Първоначално публикувано от hunter79
Всъщност ползваш кабел DVI/HDMI, или DVI/DVI с HDMI адаптор?
Най-вероятно е от преходника. Потърси си друг кабел да пробваш. Опитай и с VGA кабел ако имаш съответните входове/изходи. Използването на разно преходници обикновено води до влошаване на качеството.
Прехода е DVI/DVI с HDMI адаптор. При свързване S-video (PC)- S-video(TV) работи и предава нормално, но незнам като пусна HD филм ще покаже ли наистина 720p или 1080 i. Мисля че при S-video няма да може да пусне такова качество затова наблягам да го подкарам с DVI/DVI с HDMI адаптор.![]()
Дано да ти тръгне връзката DVI/HDMI, тогава просто ще изхвърлиш през прозореца S-Video кабелаПървоначално публикувано от hunter79
Опитай както ти казах:
- друг кабел, има DVI/HDMI готов кабел без адаптор
- друг адаптор DVI/HDMI
- видеокарта с HDMI изход и кабел HDMI/HDMI
Кабелите да са маркови, с дебелина на кабела поне колкото палеца на ръката
И вземи от Техномаркет. Май цената за 5-6 метров беше над 40 лв, но си струва, ако искаш качествен статичен образ, без трепкане.
Май ще се купува друг кабел директен DVI -HDMI 5 м. без преход.Взех другата комбинация защото ми трябваше 10 м. но сега ще направа пренареждане на компа и ТВ то.
няма да се отказваш от ХД, аз от 2 седмици гледам от пц на 42 плазма и си струва повярвай
И аз имам подобен проблем с кабел DVI -> HDMI
видеото е Geforce 4 MX, а ТВ-то плазма LG 50PX4R.
На резолюции до 800х600 е перфектно, но вече над нея почват да се появяват разни артефакти като зелени точки по контурите и разни бягащи хоризонтални зелени линии. Тези дефекти се получават и при пускане на DVD или Divx на overlay на плазмата.
Драйвера мисля е някъв 93.хх. Последния от сайта на nvidia.
Някой ако има идея да кажеПо късно ще прикача и снимка с артефактите.
Radeon HD2600Pro-вземи си тази видеокарта поне да знаеш ,че подаваш качествен и с необходимата резолюция сигнал!
A......Geforc-чето е за музея!
Дефектите както казах са по контурите:
Системата не е моя и трудно ще успея да ги навия да дадат 150-200 лв за видеоПървоначално публикувано от centurionX
Освен това почти оправих нещата с VGA-VGA кабел, въпреки че там пък не мога да пусна ДВД-тата с overlay, че явно видеото пуска няква странна резолюция неразпознаема за плазмата и дава No signal![]()
Моят проблем не е с качеството на картината - тя е перфектна на LG-то, но ми разпъва прекомерно картината и образите се удължават, особено при HD филмите, даже забелязах че при картината на десктоп-тапета, показван на телевизора не се виждат всички елементи от картинката, това при дуалвю, при клоунсигнал, когато се вижда уиндоус десктопа иконите са наполовина извън екрана на ТВ-то. Кабела ми е DVI->HDMI 5м. за 35лв
Проблема ти е че като клонираш картата, драйдева не може да пусне към монитора сигнал 4/3 а към плазмата 16/9. Ако и двете са 16/9 ще станеПървоначално публикувано от kerat