Резултати от 1 до 4 от общо 4

Lenovo Beacon Cloud

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    2
    #1

    Lenovo Beacon Cloud

    Здравейте, наскоро закупих NAS устройство (споменато по-горе в заглавието на темата) с което срещам известни проблеми. Единият от проблемите е, че не успявам да го достъпя чрез WAN връзка въпреки твърденията от рекламите на този продукт. Другият проблем с който не успявам да се справя е вграденият мултимедиен център XBMC...не мога да променя субтитрите на български, не позволява никакви настройки, няма вариант да се изтеглят add-on ... накратко, все едно е демо версия на въпросният медиен център... или изобщо не се подържа от Lenovo. Въпросът ми е: Има ли някой закупил въпросното устрйство и как се справя то със задачките споменати от мен като проблем? Предварително благодаря за всяко споделено мнение свързано с този сторидж . Поздрави

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Отговор: Lenovo Beacon Cloud

    Предполагам, че си го вързал зад рутер, което автоматично отговаря на въпроса защо не го виждаш отвън. Вариант е да го сложиш в DMZ зона или да редиректнеш порта през който ще го достъпваш (предполагам 80 или 443 тоест WEB ACCESS) и би трябвало да го видиш през WAN-a. Отностно другият проблем,нямам идея, търси в настройките някакви опции да смениш енкодинга на Cyrilic windows или там както е.

  4. Novice
    Тук е от
    Nov 2013
    Мнения
    2
    #3

    Отговор: Lenovo Beacon Cloud

    stenly, благодаря за бързият оговор Предположението ти че NAS-a e вързан зад рутер е правилно. Рутерът ми е Linksys Smart WiFi -EA6300 и вариантите които предлагаш със DMZ зона и редирект ги пробвах, но безуспешно. По принцип за въпросният сторидж има разработено приложение за андроид устройства което през LAN открива сториджа и се свързва без проблем, но от вън (WAN)... не се получава. Разковничето тук може би е ще се окаже Lenovo ID , което тук се явява като някакъв сертификат за тази WWW връзка. Замислил съм се да ресетна всичко, да създам ново Lenovo ID и да започна всичко отначало. А що се отнася до XBMC инсталиран в този сторидж ... безжизнено орязан и без никакви възможности за настройки . 10х

  5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #4

    Отговор: Lenovo Beacon Cloud

    Здравей. Рутера ти в случая изолира външната от вътрешната мрежа и когато правиш от вътрешната си мрежа завки към интернет се отварят временно портове uPnP (когато заявката е вътрешно IP към външно). За да можеш да достъпваш NAS-a от вън първо трябва да разбереш кой порт трябва да е видим от NAS-a в нета за да може да си говори с някой сайт примерно (не знам как е настроен твоя NAS, но при мен на единият от NAS-овете се иска порт 80), след което да го редиректнеш (Тоест заявка към IP на рутера на порт N, да отиде на вътрешният IP адрес на NAS-а на порт N). Би трябвало слагайки го в DMZ зоната пак да имаш възможност да го достъпваш отвън, но ще трябва да изчетеш добре документацията. За вградените DLNA в евтините НАС-ове като цяло не стават за нищо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. VPS или Cloud уеб хостинг?
    От Thorn във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 31-05-19, 15:08
  2. Lenovo или HP
    От Sevastiyan във форум Мобилни устройства
    Отговори: 10
    Последно: 01-12-13, 15:20
  3. Prestigio или Lenovo
    От xikiro във форум Мобилни устройства
    Отговори: 0
    Последно: 21-11-13, 19:32
  4. lenovo A 3000 4GB
    От naro във форум Мобилни устройства
    Отговори: 2
    Последно: 28-08-13, 14:18
  5. Lenovo се разделя на Lenovo и Think
    От kod във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 09-01-13, 08:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе