Здравейте, наскоро закупих NAS устройство (споменато по-горе в заглавието на темата) с което срещам известни проблеми. Единият от проблемите е, че не успявам да го достъпя чрез WAN връзка въпреки твърденията от рекламите на този продукт. Другият проблем с който не успявам да се справя е вграденият мултимедиен център XBMC...не мога да променя субтитрите на български, не позволява никакви настройки, няма вариант да се изтеглят add-on ... накратко, все едно е демо версия на въпросният медиен център... или изобщо не се подържа от Lenovo. Въпросът ми е: Има ли някой закупил въпросното устрйство и как се справя то със задачките споменати от мен като проблем? Предварително благодаря за всяко споделено мнение свързано с този сторидж . Поздрави

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат Предположението ти че NAS-a e вързан зад рутер е правилно. Рутерът ми е Linksys Smart WiFi -EA6300 и вариантите които предлагаш със DMZ зона и редирект ги пробвах, но безуспешно. По принцип за въпросният сторидж има разработено приложение за андроид устройства което през LAN открива сториджа и се свързва без проблем, но от вън (WAN)... не се получава. Разковничето тук може би е ще се окаже Lenovo ID , което тук се явява като някакъв сертификат за тази  WWW връзка. Замислил съм се да ресетна всичко, да създам ново Lenovo ID и да започна всичко отначало. А що се отнася до XBMC инсталиран в този сторидж ... безжизнено орязан и без никакви възможности за настройки
 Предположението ти че NAS-a e вързан зад рутер е правилно. Рутерът ми е Linksys Smart WiFi -EA6300 и вариантите които предлагаш със DMZ зона и редирект ги пробвах, но безуспешно. По принцип за въпросният сторидж има разработено приложение за андроид устройства което през LAN открива сториджа и се свързва без проблем, но от вън (WAN)... не се получава. Разковничето тук може би е ще се окаже Lenovo ID , което тук се явява като някакъв сертификат за тази  WWW връзка. Замислил съм се да ресетна всичко, да създам ново Lenovo ID и да започна всичко отначало. А що се отнася до XBMC инсталиран в този сторидж ... безжизнено орязан и без никакви възможности за настройки  . 10х
. 10х