Mislia da kupuvam klimatic rabotesht na 110V,no vseki e negativno nastroen.Molia horata pritejavashti takiva da izkajat mnenie po vaprosa.ZA ili PROTIV?
//mod edit
Пиши на кирилица!
Mislia da kupuvam klimatic rabotesht na 110V,no vseki e negativno nastroen.Molia horata pritejavashti takiva da izkajat mnenie po vaprosa.ZA ili PROTIV?
//mod edit
Пиши на кирилица!
Малка поправка, климатиците идващи от Япония са на 100 волта, 50/60 херца. Твърдо ЗА, това че е с траф няма никакво значение, стига трафа да е качествено изработен.
на жена ми родителите си купиха тъкъв National .... повреди се едно моторче на вътрешното тяло .... и сега си имат паметник .... обещаха гаранция -- подмени ....незнам си какво .... а и загубите на ел. енергия с трафа са неосновани ...
Скъпите климатици се изплащат във времето ... със икономии и бездефекти
аз съм с два маркови климатика НЕИНВЕРТОР и съм много доволен ...
Твърдо съм ПРОТИВ този вид Климатици --
п.п. На старо само вино и ракия
Аз винаги съм казвал, че има проблем с частоте на тези климатици. С марковите клиамтици за Европа няма проблеми с резервните части дори и след гаранционно.
Темата е "Sobstvenici na klimi 110V" а не за частите, ама май за някой е по важно да се изложат по въпроса не зависимо какъв е той.
miroslaff за какви загуби на ел. енергия говориш при тороидалният траф?
Имах 2 климатика втора употреба , 1вият се развали и ми искаха 300 лева за ремонт , направо го изхвърлих.След една година се развали и вторият , добре ,че цената за ремонта беше по-разумна та я прежалих. Според мен не си заслужават парите за втора употреба климатици.Повечето нямат биофилтри, нямат йонизатор, шумни са и т.н.
Абе човека ви пита за 100 волта вие си знаете втора употреба. Кой ви пита за втора употреба климатик?
Само разводнявате темите и никаква полезна информация.
Спокойно бе, не се нервирай толкова. Я като знаеш толкова ми кажи къде в България се продават нови климатици на 100 волта ? Сори ама първото нещо което мога да си помисля от заглавието на темата е точно за втора употреба.
Продават се в много градове включително и във Варна. Ето ти един линк
http://www.ekomatik.com/company.php?sub=company
И специално за теб е следващият линк
http://www.termo-klima.com/bul/index.php
Един познат си купи климатик от термоклима на 100V. Непрекъснато ме пита кое как се прави, кое компче за какво и т.н. А цените им въобще не са толкова ниски в сравнение с легелно внесените модели, произведени за Еропа. Даже URURU SARARA-та е по скъп.
Уруру сарарата може и да е по-скъпа, но японският модел е със значително по-добра характеристика от европейският. В една от темите бях пуснал два линка с характеристиките за сръвнение на невярващите. За мен лично това че надписите са на японски не ме бърка. А пък и много хора дистанционното и на български да им е пак не могат да се оправят. А що се однася за вноса- то той е напълно легален имат си и декларация за съответствие, и мита си внасят и всичко това да не са някакви гаражни фирмички.
Японското е по-добро.
Според мен винаги нестандартните изпълнения излизат по-скъпо. Най- вече това се отнася после за обслужване и ремонти! А иначе ако вземеш 100В, трябва да купуваш и траф който също не вярвам да е много евтин, още повече че ще е няколко киловолтампера мощност!
Някой от знаещите може ли да обясни трафа вгражда ли се или остава като външно (самостоятелно) изделие?