Здравейте на всички.
От прочетените теми останах с впечетлението, че има доста компетентни участници във форума и се надявам да помогнете при решаването на проблема ми, за което предварително благодаря.
Имам хладилник Индезит TAN13FNG Total No Frost /хладилник с горна камера, компресор Данфус и с два отделни регулатора за двете отделения/, купен месец август 2005 г. от Технополис в гр. Бургас. Проблемите започнаха от април 2007 г., когато се появи следния проблем: в горната част на хладилника има отвори, най-вероятно за обдухване от вентилатора, от които започва да тече конденз върху вратата отвътре, докато съда върху компресора и камерата са сухи. Във форума открих само тази подобна тема http://forum.setcom.bg/index.php/topic,28386.0.html, но моя проблем е по-различен. След като се свързах много трудно със сервиза за гр. Бургас /подробно описание за проблемите със гаранционната подръжка на хладилника смятам да пусна в специалния раздел на форума, за да не товаря темата и всички, които са натъкнат на моя проблем да са запознати предварителто и да не повтарят мойте грешки/ от там ми обясниха, че това е най-вероятно от чести спирания на тока или забравена отворена врата и понеже хладилника е нов не е добре да се отваря, а да го оставя 24 часа и повече да се размрази напълно и ако има проблем отново да се обадя. След като спазих точно препоръките от техниците и изхвърлих около 1 л. конденз от съда над компресора пуснах хладилника и така два месеца нямах проблеми. Месец юни обаче отново се появи същия проблем. Като най-големия наивникреших, че отново пак може да е спирал често тока, като че ли през първата година и половина безпроблемна работа на хладилника не е спирал тока, и отново повторих горепосочената процедура и така да средата на месец юли. След много проблеми със сервиза се оказа, че е изгорял нагревателя /по техните думи/, който се намира във ваната за събиране на кондензат в камерата. Смениха го малко след като изтече гаранцията /средата на месец август/, понеже новия дойде с голямо закъснение и о, радост … до вчера – отварям хладилника и отново същия проблем, а вече не е гаранционен. Направи ми впечетление, че буксите на новия нагревател не са като стария и се наложи да ги преправят, разбира се с уговаряне, защото по-лесно било да се срежат кабелите и да се усучат и че хладилника вече не е гаранционен и гаранция-франция колко ще работи този нагревател, а новия струвал 60 лв.
Моля за вашите мнения по проблема и къде мога да потърся специализирана помощ в гр. Бургас.