Пускам тази тема защото за мен, а съм сигурен и за много други представлява интерес каква е цената на отоплението на газ с локално парно.Имам климатици и засега се топля с тях, но имам прекарана инсталация за природен газ в апартамента и мога да избирам, затова ми е интересно колко стува отоплението.
Моля пишете какво помещение отоплявате(апартамент, къща, офис и др.), колко градуса поддържате в помещенията, има или няма изолация какво е изложението(север, югизток, запад), квадратурата или кубатурата(ако тавана е по-нисък или по висок от 2.60 метра) на отопляваното помещение , в кой град е отопляваното помещение, колко човека обитават помещенията и какви са ви месечни сметки за отопление с природен газ.
Целта е да се даде представа каква е цената на отоплението(без значение с или без включена топла вода и/или готвене на газ).Ако имате представа каква част от сметката ви е за топла вода и/или готвене за домакински нужди посочете и него като сума в лева.
Вярно е, че цената н а природния газ е различен в различните райони, Но затова съм написал да посочите по-възможност града/населеното място или района в който се намират отопляваните помещения.Всеки може след справка чрез гугъл да намери цените на природния газ на съответното газово дружество.Ако някой има желание може да пише и колко каква е цената за 1000 куб.метра природен газ продаван от неговия доставчик и за кой период от време става въпрос(например октомври -декември 2009г. 713лева/1000куб.м.; януари-март 836 лева/1000куб метра).Ако имате още по-голямо желание може да посочите и името на фирмата доставчик.
не се интересувам от мнението на фирми с предмет на дейност продажба и/или изпълнение и/или монтаж на газови отоплителни системи или фирми за продажба и/или монтаж на климатична техника, както и от мнението на техници в горепосочените фирмии-поста е само за факти за месечните сметки на потребителите ползващи локално парно на природен газ.Спорове отоносно това коя система е по-добра са Излишни има такива достатъчно във форума.Интересуват ме само месечните сметки при отопление с природен газ. Финансовия интерес на отделни фирми за мен е ирелевантен искам отговори на потребители, а не на фирми техници и инженери.