Сега се загледах в този китайски модел, HITACHI 25FH6, цената е 850 без монтаж. Във форума няма много мнения за него. Стаята ми е точно за 9-ка. Да се хвърля ли?
Сега се загледах в този китайски модел, HITACHI 25FH6, цената е 850 без монтаж. Във форума няма много мнения за него. Стаята ми е точно за 9-ка. Да се хвърля ли?
Отнасяй го, Хитачито си е Хитачи! Поне няма да ти трака след една година като Фуджицуту!
Не го занасяй човека, има вентилатори по 10-20 лв.
За разлика от много платени агенти тук, аз съм безпристрастен и споделям само изпитана информация. Колкото и да не ви се иска Хитачито си топли отлично, дори и при -25.
Не слушай смешници,ами си вземи климатик,който освен охлаждане да има възможност и да топли...
Онзи ден демонтирах Хитачи 14ка по етикет е Японско замених го с Даикин човека каза че миналата зима са студували с Хитачито. За съжаление не записах модела.
Преди малко видях, че има конвекционално Daikin 9-ка GX серията също за 850 лв.
Ми вземай Дайкина, тъкмо зимата ще кажеш дали топли, че да не даваме по 2000 лв. за топлещи клими.
Дизайна ми напомня на FH5 серията, произвеждана в Малайзия. Не знам дали и конструктивно и като софтуер са идентични. Ако е така, вероятно няма да сбъркаш с това Hitachi. Мой приятел има 2 броя 25FH5 и един 35FH5. С тях отоплява целия си (последен)етаж от кооперация, без външна изолация, почти изцяло с външни стени. Имай предвид, че е с 2 малки деца. Плаща приблизително 250-270 лв на месец за ток в зимния сезон, а те не са от най-пестеливите хора . Това включва всички електроуреди. Тази зима машините са започнали да го предават при -21/-22*С външна температура. Под "предават" имам предвид, че не успяват да поддържат температура 21-22*С.
Hitachi RAS/RAC-25FH6
* Инверторен тип климатик
* Мощност при охлаждане: 2.5(0.9-3.1)kW
* Мощност при отопление: 3.4 (0.9-4.4)kW
* Консумирана мощност при охлаждане: 0.700(0.155-1.290)kW
* Консумирана мощност при отопление: 0.880(0.115-1.250)kW
Ако тези данни за модела са коректни, то струва ми се, че това е една доста прилична 9-ка, осбено на тази цена.
За 15-16м2 е идеален.
То по данни много марки са супер ама на практика се оказва друго.
Характеристиките са като в старите модели, най-вероятно подобрен софтуер и хардуер, но трудно може да се прецени, ХИТАЧИ рядко вадят сервизни, с изключение на Н2 серията.
Сигурно е H1. Те се водят японски и наистина има много оплаквания от тях. Моето H2, дето е китайско си работи разкошно.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Иначе почти с всеки климатик може да се студува, ама да кажеш, че всички Хитачи не топлят, демек нещо не те слуша главата!
[img width=449 height=600]http://www.klimatici.com/pics/ye-ti.jpg[/img]
Благодаря на всички за мненията. След дълки и тежки размисли взех Fujitsu-12USB. Поне е изпитан модел. Знам, че на всяка известа фирма има доби има и бъгави модели, аз също съм техник, ама на едни други работи. Та за това.