Резултати от 1 до 12 от общо 12

LG 37LB1R и проблем с видео входа

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #1

    LG 37LB1R и проблем с видео входа

    от вчера съм горд собственик на този телевизор. след като три седмици четох ревюта и сравнявах цени, намерих него за най-доброто решение в категорията до 3000 лева. както и да е, причините да си избера него са си лично мои, но какво беше учудването ми когато нещо не стана като хората при вкарването на сигнал от компютъра. вкарах го посредством 10 метров феритен vga кабел, защото ми се стори най-удачно. видеото ми има два dvi изхода и един s-video. говорим за geforce 7900 gto, за която похарчих 250 долара + ддс. демек не бих допуснал, че проблемът е в нея. машината ми също е на два месеца с прясна инсталация на последните драйвъри от сайта на nvidia. картината, която стига до телевизора обаче е бледа, мрачна и сива. след много опити и няколко загубени часа, отворих книжката и настроих сигнала според оптимално описаните там настройки - 1360х768х60 херца. и забелязах следното - когато дам auto set при тези настройки, картината за няколко секунди става такава каквато трябва да бъде - ярка, отчетлива, контрастна, реална. после се появяват артефакти, започва трептене, сгъване и подскачане и накрая телевизора си я сетва на тази сива, мрачна и блудкава картина. подозирам, че пръст в цялата работа има прословутия XD енджин на тези телевизори, който има проблем с аналоговите сигнали, но за съжаление, не намирам как да му въздействам при подаване на сигнал от компютъра, иначе може да се изключва при стандартните tv входове, но не и през vga-то. понеже този кабел не е оригиналния, който идва с телевизора, закачих оригиналния на лаптопа, вързах го и пробвах с него - пак същата работа. в трабълшутинга пише, че в този случай или трябва да си проверя кабела или да си преинсталирам видео картата. въпреки че намирам и двете обяснения за тъпи, си изтеглих пак новите драйвъри от сайта, качих ги и дори пробвах да се побъзикам малко с advanced тайминга. никакъв резултат. и вече съм доста нервен, и леко отчаян. последното, което искам от телевизор за 2700 лева е да ми прави такива номера, понеже една от основните ми идеи беше да поеме нелеката задача на монитора ми в моментите, в които искам забавление. приемам всякакви съвети, стига да не включват "вземи си s-video/hdmi/алабала кабел", понеже някак си не ми се инвестира вече в истории, а и няма гаранция, че с друг кабел ще стане.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #2

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    pro, много гаден проблем. Пробай да изключиш всички цифрови подобрения на картината, но не казвам, че ше проработи. Виж при настройката на драйверите как си задал да е ТВ-о, като D-PAL ТВ или като HDTV ТВ. Аз на работа съм вързал от един комп със 7100 с кабел DVI към HDMI едно full HD LCD на Шарп, единственият ми проблем е лекото трпкане на екрана на моменти. Пробва с друг комп и с дифров кабел, ако и тогава не се оправи звънкаш в магазина от който си го взел и да се разбирате какво ще правите или да извикаш техник от РОЯЛ Сервиз да види тая работа. Гадно е като се получават такива работи, но както казвам на клиентите си: И 10 000 лева да струва, пак може да се развали, все пак техника е!!!

  4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #3

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    когато дам auto set при тези настройки, картината за няколко секунди става такава каквато трябва да бъде - ярка, отчетлива, контрастна, реална. после се появяват артефакти, започва трептене, сгъване и подскачане и накрая телевизора си я сетва на тази сива, мрачна и блудкава картина.
    Мисля, че тук се крие проблема. auto setа работи по някакви си свои критерии за сигнала и не може да се установи на правилния режим. Факта, че за момент получаваш качествена картина, говори, че кабела и нивото на сигнала са добри. Махни аутосета и си поиграй с ръчните настройки докато постигнеш успех. Майката му е търпението и да си водиш бележки при кой режим какво се получава.

  5. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #4

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    благодаря и на двама ви. за съжаление не мога да манипулирам настройките на енджина и другите екстри когато сигналът е през vga-то. ръчните настройки пък включват само фаза, хоризонтална и вертикална позиция и скалиране, нищо друго. в общи линии явно е предвидено да е плъг енд плей, така че единствения ми вариант да захапе е с аутосет, защото само тогава намира нормалната картина. иначе тайминга, който сетнах от компютъра за всеки случай, е точния тайминг описан в книгата - 47.72 khz. хич не ми се инвестират 50 кинта в десетметров hdmi кабел, като не знам дали с него нещата ще се оправят ;-/ ще побъзикам още малко компютъра, да видя какво ще излезе и ще поровя още из гугъл за сходни проблеми, въпреки че до момента не открих нищо интересно. най-тъпото е, че сайта на lg за българия не работи и не мога да видя има ли, няма ли някакъв knowledge base по случая. но май последното е напразна надежда.

  6. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #5

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    Няма ли как да опиташ с къс, качествен hdmi кабел? Ако тогава се получи, работата е ясна - слаб сигнал или смущения по кабела.

  7. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #6

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    нямам hdmi изход на видеото. имам само два dvi и един s-video. на s-video-то имам сплитерче, с което мога да извадя композитен, rgb или s сигнал. не се сещам от къде да взема dvi към hdma преходник и 10 метров hdmi кабел за да пробвам. ако някой има излишна такава конфигурация, ще съм много благодарен да ми я даде за един ден, ще оставя някакъв залог. но не ми се купуват повече ненужни кабелаци.

    пак го разцъквах два часа сега, с какво ли не си играх, резултатът е същия :-/

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #7

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    DVI към HDMI кабели във ВАЛИ и другите по големи магазини за компютри. Според мен, това че ползваш от DVI към VGA преходник се ебава цялата история. 25 лева е кабела във Вали май , но е 2-3 метра, а хубавите и дълги кабели са доста по солени.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    64
    #8

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    Човече няма по хубава картина от монитора за компютър , там разделителната способност е много голяма в сравнение с телевизора било то плазмен или лцд.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006
    Мнения
    122
    #9

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    DVI към HDMI кабел си взех от Техномаркет (ако ти е по-удобно). Моя струва 25 лева, но е 2 метра. Както ти каза и @LUDIA, по-дългите са доста по-солени. Гледах 5 метров за 76 лева.
    Според мен с него няма да имаш проблеми, но ако искаш първо опитай да намериш от някой познат (бих ти дал и моя, но физически ще ми е възможно чак след празниците, а предполагам, че искаш да си подкараш веднага машинката), защото 25 лева са си доста бира
    Успех!!

    Добавено:
    @drago7708, зависи от монитора. Аз ползвам 15" при 1024х768, а на телевизора е 1366х768. Освен това HDTV филми не ми се гледат на монитор, или през композитното видео



    //Пак добавям, за да не пускам нови постове
    @Pat - на 100% съм съгласен, че образа е много по-добър при еднакви резолюции на по-малкия от сравняваните екрани. Не съм и твърдял друго.
    Забележката ми трябваше да е безобидна и затова добавих и "" в края.
    Идеята ми беше, че все пак човека се опитва да намери разрешение на проблема си и надали очаква да чуе точно "Гледай си на монитора". Затова и подчертах, че дори и РЕЗОЛЮЦИЯТА не е по-висока, но не съм целял да заблудя някой, че ТВ-то е за предпочитане чисто като монитор.
    PEACE!

  12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #10

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    Цитат Първоначално публикувано от Скакауец
    @drago7708, зависи от монитора. Аз ползвам 15" при 1024х768, а на телевизора е 1366х768. Освен това HDTV филми не ми се гледат на монитор, или през композитното видео
    така е, но голямо значение има и площта на която са разположени тези точки. Както сам се досещаш при мониторите те са нa много по-малки разтояния помежду си отколкото при телевизорите - дори и при FULL HD. Един 21'' монитор подържа резолюции по-големи от FULL HD, като в същото време диагонала му е в пъти по малък от този на телевизора, откъдето идва и по-детайлната и наситена картина при мониторите.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    148
    #11

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    не говориме за наситена картина, а за липса (или наличие) на слаб сигнал. в случая или от драйвера на видеокартата трябва да зададеш резолюцията на телевизора, или по дифолт всякакъв входящ сигнал самият телевизор да скалира изображението до неговата си резолюция - тук някъде се крие ключа от загадката.
    Второто по принцип е задължително без намесата на човешки фактор!

  14.  
     
  15. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #12

    Re: LG 37LB1R и проблем с видео входа

    ново 20 - в PIP режим сигнала от компютъра е ярък, силен и наситен. остава такъв през всичките PIP режими, но стигне ли се до fullscreen само от него, моментално се губи. всички останали входове - чинчове, скартове и стандартен tv вход произвеждат ярка картина, така че проблема явно е в пеходника или в силата на сигнала, който видеокартата пуска. така или иначе ми писна да се занимавам с това, имам 21" монитор и със сигурност гейминга на него не може да се сравнява с този на телевизор. искаше ми се да пробвам как ще е така, ама карай. иначе за момента от самия телевизор съм много доволен - и аналоговия, и цифровия сигнал се приемат чудесно, но определено трябва да се гледа от поне 5 метра, за малки помещения хич не е подходящ.

    весели празници на всички

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. не мога да намеря AUX входа на CD ????
    От choker във форум Озвучаване на автомобила
    Отговори: 2
    Последно: 13-11-11, 13:30
  2. Крушката във входа гори често.
    От ivanvv във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 18-04-11, 22:46
  3. Проблем с HDMI входа на SAMSUNG WS-32Z419T
    От ruslanzvanov във форум Samsung телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 19-03-11, 14:12
  4. ТВ LCD JVC не ми излиза HDMI входа
    От plkochev във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 08-03-11, 22:54
  5. Климатик във входа
    От De4ev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 20
    Последно: 29-08-06, 14:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе