от вчера съм горд собственик на този телевизор. след като три седмици четох ревюта и сравнявах цени, намерих него за най-доброто решение в категорията до 3000 лева. както и да е, причините да си избера него са си лично мои, но какво беше учудването ми когато нещо не стана като хората при вкарването на сигнал от компютъра. вкарах го посредством 10 метров феритен vga кабел, защото ми се стори най-удачно. видеото ми има два dvi изхода и един s-video. говорим за geforce 7900 gto, за която похарчих 250 долара + ддс. демек не бих допуснал, че проблемът е в нея. машината ми също е на два месеца с прясна инсталация на последните драйвъри от сайта на nvidia. картината, която стига до телевизора обаче е бледа, мрачна и сива. след много опити и няколко загубени часа, отворих книжката и настроих сигнала според оптимално описаните там настройки - 1360х768х60 херца. и забелязах следното - когато дам auto set при тези настройки, картината за няколко секунди става такава каквато трябва да бъде - ярка, отчетлива, контрастна, реална. после се появяват артефакти, започва трептене, сгъване и подскачане и накрая телевизора си я сетва на тази сива, мрачна и блудкава картина. подозирам, че пръст в цялата работа има прословутия XD енджин на тези телевизори, който има проблем с аналоговите сигнали, но за съжаление, не намирам как да му въздействам при подаване на сигнал от компютъра, иначе може да се изключва при стандартните tv входове, но не и през vga-то. понеже този кабел не е оригиналния, който идва с телевизора, закачих оригиналния на лаптопа, вързах го и пробвах с него - пак същата работа. в трабълшутинга пише, че в този случай или трябва да си проверя кабела или да си преинсталирам видео картата. въпреки че намирам и двете обяснения за тъпи, си изтеглих пак новите драйвъри от сайта, качих ги и дори пробвах да се побъзикам малко с advanced тайминга. никакъв резултат. и вече съм доста нервен, и леко отчаян. последното, което искам от телевизор за 2700 лева е да ми прави такива номера, понеже една от основните ми идеи беше да поеме нелеката задача на монитора ми в моментите, в които искам забавление. приемам всякакви съвети, стига да не включват "вземи си s-video/hdmi/алабала кабел", понеже някак си не ми се инвестира вече в истории, а и няма гаранция, че с друг кабел ще стане.