-   
Re:LG     LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения
   Цитат:

Първоначално публикувано от nikola-mkd  
 prujateli ( hristoslav 2)
dali ima nekade info za USB hack na novite 2010 modeli na LG lcd xxLD320---550 i za plazmite xxPJ3xx
blagodaram

1. PC
2. малко кабел
3. ИЧ светодиод
4. Софтуер - https://forum.setcombg.com/******************.com/files/293812441/irplay.rar
Как става
1. Свързвате светодиода към единия от каналите на усилвателя.
От саунд картата не става, тъй като сигнала е слаб. Е разбира се ако имате стар ПС със ISA саунд карта дето имаха усилватели...може би ще стане. Полярноста незнам дали има значение, при мен стана от първия път.
2. Стартирате софтуера и отваряте LGTVPIP.RCC
3. Настройка на софта: избирате някой от сигналите(например p+ или номер на програма). Натискате "play kod". Аз оставих колоните включени, така че чувах сигнала във вид на писукане. Силата на звука е ~ колкото звън на мобилен телефон. И така променяте силата докато сработи. Веднъж сработи ли, значи сте успяли да го настроите.
4. В полето над бутона "Play" въвеждате 64260, а в съседното 1275. Натискате бутона "play" и сте вътре.

255 - ЕZ сървис менюто

-   
  Да се похваля и аз. От вчера се сдобих с нов ТВ LG 42LH7000. Попаднах случайно на промоцията в Метро- 1200 лв. И така един от тях е вее в къщи. Искам да попитам тези които имат по-голям опит, с настройването и манимулирането с това устройство.
Та да си задам въпросите:
1 True Motion- намерих менюто откъдето се активира, видимо не видях разлика (да спомена че вкъщи има и втори ТВ Плазма на Панасоник и там е видим ефекта при изключване и включване на 100-те херца). Това което забелязвам е, че при натискане на бутона ОК, от дистанционното в горния край на ТВ-то, се показва лента с информация: 4:3, 576i, 50Hz. Та това показание от 50Hz, ме притеснява. Да допълня само, че гледах на сайта на LG- БГ и немския. Та в БГ сайта не фигурира в описанието на характеристиките 100 HZ, докато в немския е изписано изрично като една от характеристиките.
2. Ще се гледат BulSat и DVD- на кой портове кой от източниците да свържа?
3. Как да настроя оптимално картината?

Благодаря на всички отзовали се!
Искам и да се извиня ако в темата има писано по въпроса, но стигнах до към 20-та страница и търпението ми се изчерпа!
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от ivo_s  
 Да се похваля и аз. От вчера се сдобих с нов ТВ LG 42LH7000. Попаднах случайно на промоцията в Метро- 1200 лв. И така един от тях е вее в къщи. Искам да попитам тези които имат по-голям опит, с настройването и манимулирането с това устройство.
1 True Motion- намерих менюто откъдето се активира, видимо не видях разлика (да спомена че вкъщи има и втори ТВ Плазма на Панасоник и там е видим ефекта при изключване и включване на 100-те херца). Това което забелязвам е, че при натискане на бутона ОК, от дистанционното в горния край на ТВ-то, се показва лента с информация: 4:3, 576i, 50Hz. Та това показание от 50Hz, ме притеснява. Да допълня само, че гледах на сайта на LG- БГ и немския. Та в БГ сайта не фигурира в описанието на характеристиките 100 HZ, докато в немския е изписано изрично като една от характеристиките.

Искам и да се извиня ако в темата има писано по въпроса, но стигнах до към 20-та страница и търпението ми се изчерпа!

Извинявай ама нещо да не си объркал цената за 42LH7000 , нещо тия 1200лв ме съмняват , в техното е 1700 , чак пък толкова да се набутат метро не вярвам.
    -   
  Хрумна ми по метода на коко5 с диода да се опитам да обуча едно универсално дистанционно на филипс, с функция която позволява да приема сигнала от оригиналното дистанционно.Та насочих диода срещу него но щом го вкарам в режим да запамети подавания сигнал от диода веднага ми изписва ерор(отхвърля сигнала) и неще да го запамети.
Сигурно сервизния сигнал е такава честота, с която филипса не работи.От друга страна някой във форума беше споменал, че с универсално дистанционно томсън е успял да влезе в сервизното меню.Само не обясни как с комбинация от бутони лие влязъл как я е открил, защото малко ме съмнява дистанционното даси е настроило бутон ок -ок за влизане.Та ако някой има идея или желание и той да пробва.Но честотата ме притеснява, освен да взема да пробвам с някое по скъпо на филипс, модел около 300лв., там мисля , че честотният диапазон е по голям.Ама резултата според мен ще е същия.
  Сигнала е твърде кратък и може филипса да нямя време да го запомни,но пък той реагира веднага и изписва грешка.Ако това е проблема може сигнала да се насложи няколко пъти в програма за да го направи по дълъг и непрекъснат.

Христослав , Джовани и Коко ако имате идея казвайте.
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от dragomir7708  

Извинявай ама нещо да не си объркал цената за 42LH7000 , нещо тия 1200лв ме съмняват , в техното е 1700 , чак пък толкова да се набутат метро не вярвам.

Не, не съм... Просто имаха няколко бройки, до вечерта нямаше... не знам каква е причината,. Кашона в който беше ТВ-то, беше неразпечатан, здрав отвсякъде. И на мен ми стана странно и доста подозрително се отнесох първоначално, внимателно оглеждах всичко което може да бъде видяно на пръв поглед.
    -   
   Цитат:

Не, не съм... Просто имаха няколко бройки, до вечерта нямаше... не знам каква е причината,. Кашона в който беше ТВ-то, беше неразпечатан, здрав отвсякъде. И на мен ми стана странно и доста подозрително се отнесох първоначално, внимателно оглеждах всичко което може да бъде видяно на пръв поглед.

Някой беше споменал,че такива промоции в метро били с разлики, в смисъл, тип матрица да кажем(макар,че малко ме съмнява, ама кой знае).Ако можеш постни номер на матрицата, сигурен съм, че Христослав ще вземе отношение.
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от simeonbf  
  Някой беше споменал,че такива промоции в метро били с разлики, в смисъл, тип матрица да кажем(макар,че малко ме съмнява, ама кой знае).Ако можеш постни номер на матрицата, сигурен съм, че Христослав ще вземе отношение.

Ето това са надписите върху задния панел:

Model No: 42LH7000-ZA
Product code: 42LH7000-ZA.BEUVLJG

Мога да кача и снимка на въпросната табела, но все още не съм се ориентирал в процедурата по качване на снимки.
    -   
  Преди около 2 месеца един колега ми направи дистанционното за влизане в серв. меню.Чарковете струваха 7лв.Пробвах го на всички LG който бяха в Техномаркет ,естествено с разрешението на продавачите.На всички действаше,по-стари, по- нови влизаше без проблем в серв.меню.
    -   
   Цитат:

Честито :Drinks: взел си го мнооого изгодно-цената е веднъж :)

Цитат:

при натискане на бутона ОК, от дистанционното в горния край на ТВ-то, се показва лента с информация: 4:3, 576i, 50Hz. 

Това е информация за входящият в телевизора сигнал.

Цитат:

Да допълня само, че гледах на сайта на LG- БГ и немския. Та в БГ сайта не фигурира в описанието на характеристиките 100 HZ, докато в немския е изписано изрично като една от характеристиките.

Модела 42LH7000 е с 100Hz.

Цитат:

Първоначално публикувано от simeonbf  

Няма такова нещо.Телевизорите LG продавани в Метро са същите като тези в Техномаркет и Технополис. В случая- това са стари модели от миналата година ,които вносителите се мъчат да изчистят. Защото им блокират финансови средства и заемат място по складовете к,оето трябва да опразнят и да разчистят за новите модели.

Цитат:

Ето това са надписите върху задния панел:

Model No: 42LH7000-ZA
Product code: 42LH7000-ZA.BEUVLJG

Мога да кача и снимка на въпросната табела, но все още не съм се ориентирал в процедурата по качване на снимки.

Матрицата ти е S-IPS но LGDislplay -това не е изписано в етикета на гърба на телевизора.

Между другото ще ви помоля останалите да напишете инфото от етикета за да се помъчим да разберем какво означават буквите след модела.
    -   
   -   
  Благодаря, за информацията Христослав! :Drinks:
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  
 Между другото ще ви помоля останалите да напишете инфото от етикета за да се помъчим да разберем какво означават буквите след модела.

Model NO: 37SL8000-ZB
PRODUCT CODE 37SL8000-ZB.BEUVLJG
SERIAL NO : 909WRAJ89816
MANUFACTURED : SEPTEMBER 2009

-   
   Цитат:

Първоначално публикувано от mariankolev  
 Model NO: 37SL8000-ZB
SERIAL NO : 909WRAJ89816
MANUFACTURED : SEPTEMBER 2009

Благодаря :Drinks:
достатъчно беше това
и кога и къде е прозведен
    -   
  Засега по моята логика-3-та и 4-та буква след точката показват къде е произведен
37SL8000-ZB.BEUVLJG  SEPTEMBER 2009 - Полша
    -   
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  
 Засега по моята логика-3-та и 4-та буква след точката показват къде е произведен
37SL8000-ZB.BEUVLJG  SEPTEMBER 2009 - Полша

:) досетих се но все пак.:) Да в Полша е на етикета по надолу пише че е събран там подчертавам събран :)