-
Re:LG LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от koko5
Защо?
Някой е имал проблем?
Моя LH2000 го купих с 3.24, даунгрейднах на 3.15 и след месец минах на 3.40... все още(предвид че го бърникам) бачка :)
Става въпрос за притежателите на модели със заводски фърмуер версия 3,47 и 3,48.
След даунгрейда с версия 3,15 и ъпгрейда с версия 3,40 губят калибрацията на цветовете и тогава се налага да вземат стойностите от някой друг притежател на техният модел и да ги поставят същите в сервизното на своя терлевизор. Или да ъпгрейдват /от 3.15/ направо с V3.55
-
Цитат:
Първоначално публикувано от keleshko
Бих бил благодарен, ако някой собственик на LG 42LF2510 даде мнение, защото съм се насочил към него или нещо друго до коло 1300 лв. ако иам по добро, държа да е ЛСД
От събота сме с 42LF2510. Активирах му USB jpeg, mp3, divx и гледахме няколко филма от флашка.
Моето мнение е: за тия пари получаваш доста добра стока. Заслужава си всяка стотинка.
Има кабелен и ефирен цифров тунер и е фул хд.
Понеже успях да хвана само един безплатен цифров канал: MTV, дори и на SD сигнал работи прекрасно. Гледаме го от около 4 метра, но май ни е голям да ти кажа, чудиш се на къде да гледаш. Може би защото до скоро гледахме 29'' CRT и сега свикваме.
Изтеглих 2 рекламни клипа full HD и какво да ти кажа...няма такъв кеф :))))))) (шега).
Само се чудя:
1.Когато искам да гледан цифрова назема и цифрова кабелна как ще стане?
2.Дали ще трябва да ползвам HDD с отделно захранване.
3.И разни такива простотии.
===================
За 1100 лв. (върнах един изгорял CRT монитор) получаваш: 42'', фул хд, усб филми и т.н., кабелен и ефитен цифров тунер.
С две думи: много добра оферта.
Проблемът с който се сбъсках е: има го тук там и по 1 бройка. Накрая намерихме къде го има 2 бройки и т.н. Абе българска работа. Уж не е бил мостра и т.н.
-
Навсякъде са ти казвали, че 42lf2510 е мостра, защото почти навсякъде се изчерпа и затова пуснаха на същата цена 42lh3000
-
Само да попитам някой с 42lf2510, защо като избера Страна: _ _ (две черти) не ми дава възможност да търся по кабел, а само ефир.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от datajumanji
Само да попитам някой с 42lf2510, защо като избера Страна: _ _ (две черти) не ми дава възможност да търся по кабел, а само ефир.
аз съм с "лх3000" и при мен така прави, за това давам страна на "финландия" и като намери програмите през цифровия тунер го спирам да не ми търси и аналоговия.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от CarAudio
аз съм с "лх3000" и при мен така прави, за това давам страна на "финландия" и като намери програмите през цифровия тунер го спирам да не ми търси и аналоговия.
А аналоговите запазват ли се или изчезват като го спреш?
-
Цитат:
на ФИНЛАНДИЯ!!!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от nelimsm
на ФИНЛАНДИЯ!!!
Значи и на _ _ става, но като ти даде веднага да сканираш отказваш. Отиваш на автоматично сканиране и там ти дава възможност и за кабел.
Извинявам се, че задавам ненужни въпроси, но тези от LG направо ме учудват.
Нали все пак е правено за потребители и трява да юзер френдли, а не да си системен администратор :)
-
Цитат:
Само се чудя:
1. Какъв е смисълът? Смятам, че 4-5 програми които ги има в ефира 100% ще ги има и в кабелната безплатно.
2.Да трябва. И странното е, че когато ми е вързан харда за TV-то след като го изгася не иска да запали(телевизора). Трябва да изключа HDD-то и тогава тръгва. Имам някакви съмнения че от захранването на HDD връща ток към TV-то и това ме притеснява. Ако някой знае защо се получава нека обясни.
Цитат:
А аналоговите запазват ли се или изчезват като го спреш?
Има си и цифрови, и радиа и аналови. Сменя се кой тунер изпозваш с горно дясно копче :)
Разликата между аналогови и цифрови SD е определям като от цифрови SD към цифрови HD :) Доста е голяма!
-
Редактор за TTL файлове за моделите LHxxxx от 2009 година ftp://drew99.selfip.com:9292/LG/ - user: LG , pass:LG от нашите руски приятели http://forum.ixbt.com
-
Здравейте! От два дена притежавам 37LH7000 със софт. v.3.24. Прочетох по-голямата част от тази тема. Искам някой да ми каже има ли смисъл да се занимавам с промяна на софт. до 3.15, за да включа THX, THX Media Director и Clear QAM, след което да сложа последния софт.v.3.55. Имали чувствително подобрение на качеството на картината /използвам цифрова ТV на CableTel/ или няма особенна промяна. Като цяло какво получавам от тези три функции?
Искам също да попитам случва ли се често, когато гледате филм през USB-то / например DivX format/ да не можете да синхронизирате субтитрите с видеото? Пробвах с Синхронизацията на вградения плеър на телевизора, но нямаше ефект. Когато обаче пусна филма на лаптопа всичко си върви нормално. Благодаря на отговорилите ми предварително.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от sms71
Здравейте! От два дена притежавам 37LH7000 с софт. v.3.24. Прочетох по-голямата част от тази тема. Искам някой да ми каже има ли смисъл да се занимавам с промяна на софт. до 3.15, за да включа THX, THX Media Director и Clear QAM, след което да сложа последния софт.v.3.55. Имали чувствително подобрение на качеството на картината /използвам цифрова ТV на CableTel/ или няма особенна промяна. Като цяло какво получавам от тези три функции?
Искам също да попитам случва ли се често, когато гледате филм през USB-то / например DivX format/ да не можете да синхронизирате субтитрите с видеото? Пробвах с Синхронизацията на вградения плеър на телевизора, но нямаше ефект. Когато обаче пусна филма на лаптопа всичко си върви нормално. Благодаря на отговорилите ми предварително.
THX сертифициране, касае само гледане на филми при изпълнени условия за затъмненост на помещението, което е трудно постижимо от LCD ,струва ми се.
-
Цитат:
От събота сме с 42LF2510. Активирах му USB jpeg, mp3, divx и гледахме няколко филма от флашка.
Моето мнение е: за тия пари получаваш доста добра стока. Заслужава си всяка стотинка.
Има кабелен и ефирен цифров тунер и е фул хд.
Понеже успях да хвана само един безплатен цифров канал: MTV, дори и на SD сигнал работи прекрасно. Гледаме го от около 4 метра, но май ни е голям да ти кажа, чудиш се на къде да гледаш. Може би защото до скоро гледахме 29'' CRT и сега свикваме.
Изтеглих 2 рекламни клипа full HD и какво да ти кажа...няма такъв кеф :))))))) (шега).
Само се чудя:
===================
За 1100 лв. (върнах един изгорял CRT монитор) получаваш: 42'', фул хд, усб филми и т.н., кабелен и ефитен цифров тунер.
С две думи: много добра оферта.
Проблемът с който се сбъсках е: има го тук там и по 1 бройка. Накрая намерихме къде го има 2 бройки и т.н. Абе българска работа. Уж не е бил мостра и т.н.
А как става точно това активиране защото на всякъде пише че не поддържа плеар през усб-то
-
Цитат:
Първоначално публикувано от keleshko
А как става точно това активиране защото на всякъде пише че не поддържа плеар през усб-то
По-назад пише, даже още в самото начало.
-
пробвах на моя LG42LF2510 с софтуер 3.37 да сложа 3.15 но неуспешно. след 10 минути сваляне на софтуера телевизора угасва-при пускане си е старият софтуер.
имам 2 въпроса:
може ли да съм изтегил 3.15 софтуер неподходящ за моето тв.?
колко голяма флашка може да разчете телевизора/използвах 8 гб/?
ако някой може да даде линк към подходящ софтуер 3.15 за моето тв. ще съм благодарен.