Re:LG- LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения
Ето какво възпроизвежда плейъра в LG
MOVIE(*.avi/*.Divx) supporting file
Video format : MPEG1 , MPEG2, MPEG4 (Doesn't support Microsoft MPEG4-V2, V3), DivX 3.xx , DivX
4.xx, DivX 5.xx , DivX VOD ( DRM ), XviD, DivX 6.xx(Playback)
Audio format : Mpeg, Mp3, PCM, Dolby Digital
Sampling frequency : within 8~48 khz
Bit rate : within 8~320 kbp
Subtitle format : *.smi/ *.srt/ *.sub(MicroDVD, SubViewer 2.0)/ *.ass/ *.ssa/*.txt(DVD Subtitle System)
• DivX may not be played depending on its types or recording methods.
• If the video and audio structure of recorded file is not interleaved, either video or audio is outputted.
• Max bitrate of playable DivX is 4 Mbps.
• Maximum FPS (Frame Per Second) can be reached only at SD level. FPS is 25 FPS (720*576) or 30
FPS (720*480) depending on Resolution.
• Files of 25 FPS or 30 FPS of higher may not be played properly.
• Files encoded with GMC(Global Motion Compensation) may not be played.
mpg, mpeg, mpe, vob, dat
Avi, divx, m4v
MPEG1, MPEG2
MPEG4-SP, MPEG4-ASP, DivX 3.xx,
DivX 4.xx, DivX 5.xx, DivX
6.xx(Playback), Xvid
AC3, MPEG, MP3, PCM
AC3, MPEG, MP3, PCM
720x576@25p
720x480@30p
:))
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:14704-30#1072
Извинете за глупавият въпрос, но не мога да разбера еднозначно, при 42 LH 5000 има ли кабелен цифров и аналогов тунер и тунер за ефирен сигнал и HDцифров тунер.
В прегледа на моделите е написано "DVB-T-MPEG-4 AVC(H.264),DVB-C" което не мога еднозначно да си го разшифровам.
Идеята ми е: Мога ли директно да си сложа картата на кабелния оператор - Кейбълтел и без техния тунер да гледам цифровата и аналоговата телевизия.
Цитат:
Първоначално публикувано от kalva4
Извинете за глупавият въпрос, но не мога да разбера еднозначно, при 42 LH 5000 има ли кабелен цифров и аналогов тунер и тунер за ефирен сигнал и HDцифров тунер.
В прегледа на моделите е написано "DVB-T-MPEG-4 AVC(H.264),DVB-C" което не мога еднозначно да си го разшифровам.
Идеята ми е: Мога ли директно да си сложа картата на кабелния оператор - Кейбълтел и без техния тунер да гледам цифровата и аналоговата телевизия.
1. LG 42LH5000 има всички тунери за които питаш . 2. Aко кабелният оператор е кодирал сигнала ,а точно такъв е случаят с Кейбълтел, картата ,която ти дават трябва първо да се постави в САМодул и тогава той ,заедно с картата се поставя в CI слота на телевизора. САМодула най-добре е да купиш от тях и струва 109лв. в брой,кеш или на ръка. Ако операторът е пуснал свободни, некодирани канали, то те могат да се хванат от DVB-C (цифровия кабелен) тунер на телевизора без да е необходима никаква карта и САМодул. Виж тук http://www.satshop-bg.com/index.php?cPath=34
Благодаря драги NKD.
Апропо, това вероятно е валидно и при 42 филипс 8404 и Сони 40 W5500 ?
Цитат:
Първоначално публикувано от kalva4
Благодаря драги NKD.
Апропо, това вероятно е валидно и при 42 филипс 8404 и Сони 40 W5500 ?
Напълно валидно и двата модела имат всички упоменати по-горе тунери .Слота даже при тях е CI+ .
Ей, туй ТВ взе да ми омръзва.
Пак нова думичка - CI + ?
Та с тез нови думички от бюджет 1800 отивам към 2250.......... :081:
за тези които имат проблеми с USB плейъра
[img width=576 height=600]http://clip2net.com/clip/m20738/1251874241-clip-186kb.png[/img]
Подтвърдено че при фърмуер версии 3.12 3.15 тежките филми с голям поток ужасно накъсват и спират.
На 3.24 и 3.27 се вижда че са оправили драйвърите на USB и всичко работи нормално.
Няма ограничение явно работи 32,0 ГБ (34 393 706 492 байт) филм върви без проблем. (LH3000 3.27 корея)
И
Действително, от настройките AV mode "THX кино" се оказва най добра. (включва се в сервизното меню)
версията на фърмуера на вашият телевизор може да видите по следният начин
меню Опции 7 пъти натискате FAV.
От няколко дена съм собственик на LG 37LH400.
За сега съм само на цифрова телевизия и мога да кажа, че съм доволен.
Искам да помоля притежателите на такива ТВ-та, и особено hristoslav2, да споделите какви настройки сте направили на картината и звука за най-доброто му използване.
Здрасти ,COSAT!
Аз имам LH2000,и в момента съм със следните настройки,от които съм доволен:
Задно осветление:100
Контраст:80
Яркост:50
Острота:30
Цвят:40(може и към 45 ако държиш да ти е по-цветно :) )
Колкото до звука:
Авт.сила звука:Вкл.
Clear Voice :Изкл.
SRS TruSurround:Изкл.
Високи:50
Ниски:50
Настрой го ако искаш така и виж дали ще ти допадне! :Drinks:
Искам да помоля притежателите на такива ТВ-та, и особено hristoslav2, да споделите какви настройки сте направили на картината и звука за най-доброто му използване....
Здрасти ,COSAT. Честито за новата придобивка!
Аз имам по-стар модел LCD - 37LG6000,и в момента съм със следните настройки /за цифрова телевизия/,от които съм доволен:
Задно осветление: 70
Контраст: 60
Яркост: 40
Острота: 15
Цвят: 53
Освен това ти препоръчвам да настроиш телевизора от меню Експерт
като изключиш всички допълнителни опции, които от собствен опит
могат да ти кажа, че само влошават качеството на изображението.
Настрой го ако искаш така и виж дали ще ти допадне!
Има някакъв проблем при мене с новия софтуер стига до 12 процента и се включва скрийн сейвъра и след това гасне
някой има ли идея защо?
телевизора ми е LH2000
Цитат:
Първоначално публикувано от nb2002
Има някакъв проблем при мене с новия софтуер стига до 12 процента и се включва скрийн сейвъра и след това гасне
някой има ли идея защо?
телевизора ми е LH2000
http://pl.lgservice.com/index_b2c.jsp
Коя версия е и от тук ли го свали ?
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
за тези които имат проблеми с USB плейъра
Подтвърдено че при фърмуер версии 3.12 3.15 тежките филми с голям поток ужасно накъсват и спират.
На 3.24 и 3.27 се вижда че са оправили драйвърите на USB и всичко работи нормално.
Няма ограничение явно работи 32,0 ГБ (34 393 706 492 байт) филм върви без проблем. (LH3000 3.27 корея)
И
Действително, от настройките AV mode "THX кино" се оказва най добра. (включва се в сервизното меню)
версията на фърмуера на вашият телевизор може да видите по следният начин
меню Опции 7 пъти натискате FAV.
[/quote]
А как даго направя това за КИНО-то отпред да пише THX ? ( ще ми кажете ли стъпка по стъпка please )
че упдейтнах firmware от 3.15 направо на 3.37 и пред киното не няма тази добавка
и я кажете ще имали firmware с който ше могат да се барат настройките по картината при гледане на ХД филм от УСБ-то ?