-
Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от K1R1L
Да в момента е така ;) с оптика от ТВ към плеъра(не съм се изразил правилно в по горния пост). Въпроса е кое е по добрият вариант hDmi или optical
Колега, аз като си взех домашното кино и вътре нямаше друг кабел, освен S-video. Съответно, отидох и се "набутах" и взех HDMI 1.3 и при опит телевизора да изкара звук през домашното кино, когато гледам телевизия, ми пишеше на плеъра optical. Това го разбрах, веднага след като се мъчих с чинчове да изкарам звук, но без успех, така че единствения вариант е чрез оптика, ако говорим само и единствено за звук от цифровата телевизия към домашното кино.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326028733[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Най-добрият вариант е оптичен кабел, след него е HDMI 1.4.
Само аз ли си мисля, че няма как само с оптичен кабел да мине, понеже нали за да му се изписва менюто от плеъра на телевизора, трябва и HDMI? Поправете ме, ако греша?
-
Някой да знае къде трябва да се "лепне" RF донгъла на Magic Motion-a на 42LW659S?
В упътването пише да се погледне отзад на телевизора имало означено място, ама аз нищо не виждам.
-
-
Dominator - имам и hdmi i optical свързани картината минава през Hdmi звука през оптика.
Интересното е ,че ... като гледам тв и като усиля докраи звука , тоест през колоните на дом. кино и .. звука е доста по слаб .Ако слушам някои песен или гледам филм от плеъра на дом. кино звука сигурно е два пъти по силен.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от botev4o
Ако проблемът е наистина видим само при надписите накрая, може и да си останеш с твоята придобивка. Но наистина изключи цитираните от колегите по-горе "подобрители на картината", защото в повечето случаи правят големи мизерии, а и някои работят с 1-2 секунди закъснение и се стига до интересни гледки. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
ТП нямат вина за недоклатената технология :)) -виж с настройките на динамичния контраст какво може да постигнеш ,а най-добре като гледаш филм използвай и режим "филм" в настройките за картината ,а дин. контраст го изключвай. :Drinks:
Засега аз не забелязвам такъв е ефект за неравномерна подсветкам, но друго ме "притеснява", че не знам оптималните настройки и поради това ще Ви попитам, понеже гледам сте споменали за изключване на динамичен контраст, той не подобрява ли картината?
Аз съм сложил динамичен контраст - вискок, динамичен цвят висок, обаче много мазане, много нещо... А ужким модела LW4500 е истински 100Hz?
Също така оптимално да се изключи ли Led plus от менюто на телевизора, както и truemotion функцията?
Колегата по-горе спомена за настройки на картината на LW55, ако ги приложа, ще имам ли добър ефект?
Благодаря!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326043907[/time]_________________________________________________
Цитат:
Dominator - имам и hdmi i optical свързани картината минава през Hdmi звука през оптика.
Интересното е ,че ... като гледам тв и като усиля докраи звука , тоест през колоните на дом. кино и .. звука е доста по слаб .Ако слушам някои песен или гледам филм от плеъра на дом. кино звука сигурно е два пъти по силен.
При мен също така се получава и мисля, че е нормално предвид ниската компресия и слаб звук, който се излъчва по TV. Да не говорим, колко "качествен" е звука от цифровата на някои канали - колоните направо пращят.
-
Предполагам ,че дадените настройки ще имат сходен ефект ,тъй като моделите /и използваните панели / са почти идентични . За гледане на телевизия може да си ползваш споменатите функции /но динамичен контраст на "мах." едва ли добра идея-ще губиш детайли и в тъмните и в светлите сцени/ ,а при гледане на ХД филм използвай режим "кино" /или както е обозначен при ЛГ/ с леки корекции по твой вкус -режим "кино" се ползва обикновено при гледане вечер и при гледане в по-осветено помещение ,най-вероятно ще е необходимо да увеличиш стойностите за сила на подсветката .
-
Някой беше писал,че може да коригираш дълбочината и изпъкналостта на обектите-за дълбочината знам,но изпъкналостта не знам как става,ако някой знае да каже-5590!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от juspar
Някой беше писал,че може да коригираш дълбочината и изпъкналостта на обектите-за дълбочината знам,но изпъкналостта не знам как става,ако някой знае да каже-5590!
Предполагам, говорите за конверсията - щом има скала + 20, предполагам -20 е търсения ефект?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1326047162[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Предполагам ,че дадените настройки ще имат сходен ефект ,тъй като моделите /и използваните панели / са почти идентични . За гледане на телевизия може да си ползваш споменатите функции /но динамичен контраст на "мах." едва ли добра идея-ще губиш детайли и в тъмните и в светлите сцени/ ,а при гледане на ХД филм използвай режим "кино" /или както е обозначен при ЛГ/ с леки корекции по твой вкус -режим "кино" се ползва обикновено при гледане вечер и при гледане в по-осветено помещение ,най-вероятно ще е необходимо да увеличиш стойностите за сила на подсветката .
Аз пък си мислех, че точно динамичните цветове на максимум, придават по-контрастна и "жива" картина?
-
Не знам,просто някой го беше написал това,и на мен ми стана любопитно,но не открих това за изпъкналостта!
-
Не говорим за "препържена" и "шарена" картина ,а за правилно изобразяване.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от juspar
Не знам,просто някой го беше написал това,и на мен ми стана любопитно,но не открих това за изпъкналостта!
Аз също прочетох такова мнение по-назад в темата и се учудих, защото аз не съм наблюдавам подобен ефект.
-
Според мен най-добри настройки за LW55** са тези: http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34...00-review.html
със съвсем леки корекции с помощта на AVS HD 709: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496
като само да спомена че всички динамични цветове и контрасти се изключват и картината става :yikes.
-
Dominator колега аз съм с цифрова телевизия с карта вкарана в слота на ТВ някои канали са ми Hd общо взето звукът им е кристален но тих . ;)
-
Цитат:
Dominator колега аз съм с цифрова телевизия с карта вкарана в слота на ТВ някои канали са ми Hd общо взето звукът им е кристален но тих . ;)
Аз също съм със CA Modul, зависи какво имаш предвид под "кристален".
-
Добре ще ти го опиша така пусни си Hbo HD с оптичен звук и ще разбереш за какво ти говоря.