-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  В близките 2 години едва ли нашите тв канали ще преминат на ХД /те до 2015г още ще тестват DVB-T :2guns:/ ,а както и да го въртим ,все пак си гледаме и тях .Като си вземам сега тв ,искам да се справя с наличните сега основни сигнали /а и на 47" и нагоре има значение -повярвай/ -след 2-3 години ще го мислим -я камилата ,я камиларя :)) . :Drinks:
 ПП-Колкото и да не ни се иска -вървим назад -пример :досега Ринг и Бтв екшън поне предаваха с прилично качество и в 16:9 мачовете от родното първенство по футбол - тази година прогресът е ,че ТВ7 и БНТ1 вече излъчват в 4:3 :095: :081: -та какво казваше за ХД-то в БГ-то...? :-memnon

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Казвах , че е хубаво по-скоро да го има , но надеждата умира последна ! Добре , че е кабеларката , че да гледам HD ! Иначе мъкааа !
 То аз и затова не си купих скъп ТВ / " дадох " само 699 лв за 37 " / , няма смисъл поне в близките 2-3 години !

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/   Цитат:  

Първоначално публикувано от Gadnyara   Ако това не помогне, следва наливане чрез COM port...
 * Записвате на USB Flash drive папката LG_DTV, в нея firmware.
 * Включвате флашката в USB входа на телевизора (при спрян ТВ), стартирате ТВ и игнорирате/отказвате предложението за автоматичен update.
 * натискате MENU от дистанционното след това поставяте курсора на иконата OPTIONS -БЕЗ ДА ВЛИЗАТЕ В ПОДМЕНЮТО и натискате СЕДЕМ пъти бутона FAV.
 * Ще ви излезе меню за принудително флашване на софтуера. Не маркирайте със зелен/червен бутон модулите.
 * Натискате бутона ОК - телевизора започва инсталация и като достигне 100% се саморестартира и готово.

П.п. Не се променя името на firmware -както е кръстен от LG, така го оставете!
 Всички действия по софтуерни промени са потенциално опасни и на собствена отговорност!

Благодаря много, това за принудителното флашване не го знаех, но още онзи ден успях да кача новата версия.

Поздрави и успешна седмица!

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  По спесификациите с които разполагам за LW5500, LV5500 - трябва вече да имат скайп....
 SKYPE Ready      YES(2011.July launch)

Contents Providers   Facebook, Twitter, Google map, Accedo game, Diva, Vtuner, BBC, Tagesschau, Telefonica, FASTWEB, O2, PT, SF anytmem, Viasat, RTL, Videioland, Oprange, Acetrax, MLB,:Youtube, Piccasa, Accuweather, Orange, Maxdome
 (CIS : Yandex, CDCOM, Yota)

App. Store       (1H - UK, FS, DG, IS, ES only, 2H- Pan EU)
 Wifi           (Ready, No Dongle in the Box)
 DVR (Built-in/Ready)   (ES, Ready)
 Magic Motion Remote Control  (Ready, dongle for sale)
 Tool Name  LW55 и за двата модела :) това означава че са на едно шаси

Model Name   LW5500  LW4500  LV4500  LV4500  LV5500  LV3550  LV3400  LV2500  LK650  LK530  LK450  LK430  LK330
 Chassis Name   BCM     S7M+    BCM    S7M     S7     S7     S7     S7    S7M+   S7M    S7    S7    S7

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Здравейте!

Нова съм във форума и много се надявам,че тук ще получа помощ,защото другаде не ме отразяват :sad:

Ще си купуваме LCD телевизор.Бюджетът ни е ограничен до 850 лв,така,че вариантът за нов и скъп модел отпада.

Изискванията са ни:
 FUll HD
 цифров тунер
 голям контраст
 хубав звук
 добро обслужване при повреда
 VGA вход/изход/незнам как точно се казва/,но идеята ни е да гледаме филми през компютъра,а това може да стане само с VGA/VGA м/м кабел,тъй като видеокартата ни е вградена и няма изход.
 И не на последно място да е 40/42 инча

Просто искаме голям телевизор,с хубава картина и да става и за монитор :)

Колебанията са ми между тези:
 LG 42LD450        http://www.technomarket.bg/products/09072748/lg-42ld450
 SONY KDL-40P3600   http://www.technomarket.bg/products/...ny-kdl-40p3600
 PHILIPS 42PFL3605H  http://www.technomarket.bg/products/...ips-42pfl3605h
 Или пък този,който в момента е на промоция:
 http://www.technomarket.bg/products/09084353/lg-42ld465 -доста клоня към него
 Приемам всякакви други предложения и на други марки,това не са окончателни избори.Аз и идея си нямам.Оставам с впечатление,че всичко е въпрос на късмет,а не на марка :grin: Само да не са над 850 лв :rolleyes:

LG-тата ми харесват най-много като дизайн,точно затова пиша и в тази тема конкретно,но предполагам,че сте запознати и с другите марки.

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Здравейте днес бях в техномаркета харесах тези 2 телевизора LG 42LW570S и LG 47LW4500 единия е по-голям но виждам че е от по-нисък клас ще гледам Булстатком през HD приемника им и имам мултимедия плеар на ASUS питането ми е до 2000лв кой да взема искам прилично 3Д да конвертира детските които са с 1080Р в 3Д ако има и друга марка и модел думайте днес ще ходя в един приятел да видя едно сони 40ка NX720 при него как е защото в техномаркета не ми хареса 3д-то на СУМСАНГ и СОНИ нещо ми трепти казват че е от луменесцентните лампи ама не вярвам честно давайте съвети моля ви се . :Drinks: 

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/   elfi4ka   Добре дошла в форума !  :ole

LG 42LK450 ! Имам такъв , но 37" - без забележки , а имам претенциите да разбирам малко от тази материя ! Но не е нужно да ми вярваш !

Голям контраст - голям майтап  !! И това за хубавия звук от ТВ - просто не става !! А и компа ти е за ъпгрейд !
 _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312984200[/time]_________________________________________________

blackvivaro  , LG 42LW570S е един модерен 3D Full HD LED TV , модел 2011 ! Другото - пасти да яде !

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  civica благодаря за топлото посрещане :rolleyes:

Аз също така си мисля.
 Може ли само д апогледнеш какво допълних още в поста.Сега видях,че единия промоционален на LG с всичките ми изсквания го има и то на цена от 750 лв.
 Става въпрос за този:
 http://www.technomarket.bg/products/09084353/lg-42ld465

Може ли да ми кажеш дали е добър и струва ли си също толкова,колкото и 42LK450?

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Ей , тези връткат едни промоции , че да се объркаш още повече !  :081:

LD465 е почти като LK450 , но е модел 2010 ! Може да ги сравниш на място , но освен разлика в цената и дизайн , друго няма да забележиш ! Чак по-добър , не е , но е по-евтин в момента и то докато свършат бройките !

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Значи да го взимам него какви са предимствата и недостатъците стига да не ти пречи че ти отнемам от времето къде мога да прочета за този телевизор  

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Някакви идеи как да калибрирам един LG 47LW650S? 

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  Колега , това е доста нов модел и отскоро е на пазара и няма все още отзиви за него , а ти искаш данни за настройка ! И какво не ти харесва , че искаш това - иначе може да си купиш малко техника и софтуер за хиляди " левра " и да си калибрираш бройката !

А иначе наясно ли си как става самата калибровка , колко време отнема , какво се мери , при какви стандарти и т.н. ? Само питам - нищо лично !
 Ако ли не , в БГ има 2,3,4 човека с техника и може да ти свършат работа ! Но ще си платиш ли ?
 _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1312986060[/time]_________________________________________________

Цитат:  

Първоначално публикувано от blackvivaro   Значи да го взимам него какви са предимствата и недостатъците стига да не ти пречи че ти отнемам от времето къде мога да прочета за този телевизор  

Труден въпрос ! Доста нов модел , от април 2011 е на пазара и няма широки отзиви от ползватели , но виж из темата за LG , май имаше един линк на братята - руснаци за този модел , но може и да греша !
 А и с кой модел да го сравня ? ТВ -то си го бива за тези пари !

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/   Цитат:  

Първоначално публикувано от civica   Ей , тези връткат едни промоции , че да се объркаш още повече !  :081:

LD465 е почти като LK450 , но е модел 2010 ! Може да ги сравниш на място , но освен разлика в цената и дизайн , друго няма да забележиш ! Чак по-добър , не е , но е по-евтин в момента и то докато свършат бройките !

Искаш да кажеш,че този промоционалния е по-нов модел като година?
 А LD450 от коя година е?

Хмм....дано се окаже,че и картината му е по-хубава,че да не се чудя,а и да спестя 100 лв.

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  LD450/465 сa модели 2010 и е на промоция , за да разчистят склада за новите модели от 2011 , като LK450 и по-високите серии , които още ги няма у нас !

Картината на LK450 / имам лични наблюдения / на HD сигнал е " трепач , " спира ти часовника " ! Но предполагам , че и за LD серията е така !

А ако спестиш някой лев го дай за озвучителна система или нова видео-карта за компа !

-   Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/  civica още веднъж ти благодаря за изчерпателната информация и отделеното време :)

Ще отида с ясната нагласа какво искам,само дано не харесам нещо друго и пак да започне чуденето :-memnon