Аз имам 42LE5500 в EZ настройки в Tool Option 3 има само DVR Ready, но не и TIME MACHINE, при активирането му забелязах че в хелпа на TV-то се появи и тази функция "TIME MACHINE", в менюто нищо друго не забелязах да се е променило.
Преглед за печат
Аз имам 42LE5500 в EZ настройки в Tool Option 3 има само DVR Ready, но не и TIME MACHINE, при активирането му забелязах че в хелпа на TV-то се появи и тази функция "TIME MACHINE", в менюто нищо друго не забелязах да се е променило.
Обясни ми малко по-подробно за TIME MACHINE. За какво служи? За да знам какво да пиша на нашият приятел от Бразилия.Цитат:
Първоначално публикувано от ambakalov
Ако може дай снимка от сервизното меню.
TIME MACHINE служи за записване на външен USB диск на телевизионни програми без да необходимо друго устройство.Май опцията е валидна само за цифрови канали. В инструкцията на телевизора в бразилската версия е описано
http://www.lge.com/br/common/product...-42LE5500.jsp#
Здравейте!С LG 42LD750 съм и като изкарвам звука от изхода за слушалки към дом.кино(кабела е стерео жак- чинчове) при гледане на филми ,качеството е много лошо.Ниските почти ги няма и като цяло нивото на звука е доста по-ниско.Играх си с настройките на звука в телевизора ,но този дефект остана.
Ще се радвам,ако някой може да даде съвет за отстраняване на това.Ако въобще е възможно......Дом.кино няма оптичен вход ,затова съм принуден да го свързвам по този начин.
Това най вероятно е наименованието за ЛГ на timeshift функцията, с която е възможно да гледаш началото на дадено предаване , докато то все още върви и се записва.Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Да се опитам да помогна....Цитат:
Първоначално публикувано от ivbel
1. звукът от 'слушалките' е приемлив на моя LD420, не вярвам Вашия 750 да е по-лош. Подозирам, че проблемът е с масата - пробвайте с друг кабел или опитайте да наместите.
2. Ползвайте изхода от SCART - само при възпроизвеждане на видео от USB ще имате мълчание от тези портове. Малко по-добър изход спрямо headphones, в много случаи - по-удобен.
Аз избрах вариант да добавя модул с Оптичен вход преди крайния усилвател - така срещу +50лв (в моя случай) имам домашно кино с TOSLINK вход.
Когато тава вапрос за тв по малко от 32" е без зна4ение каква технологиа е,по добре по евтиния модел.Но за ле8500 това е друг клас TV,и ако парите не те притесняват взимаи го и не се 4уди.И после да по4ерпиш.Цитат:
Първоначално публикувано от ukrainian
Ето моето решение HDV-18A, работи перфектно има и ДУ. Е винаги има какво да се желае но за тези пари толкова, поне не си купих нова ситема 5.1. Това е декодер за връзка между тослинк и аналогова уредба. Тествано на 5.1 + LG LH7000 с Dolby Digital с HD програма подържаща това аудио.Цитат:
Първоначално публикувано от Gadnyara
http://www.lunashops.com/goods.php?id=294
Беше доставен безплатно на посочения от мен адрес за около 20 дни до пощенският ми клон.
Здравейте накрая и аз се регистрирах, четох но не можах да видя , проблем като при мен и негово решение- имам два тв- 19LH2000 и 26LH2000 махнах приемника за цифрова телевизия на Софийска Кабелна Компания и решх да настроя програмите ,сложих настройката на държава Финландия и от автоматичното сканиране изкара 68 програми /от цифровия пакет/,с приемника бяха около 80, честотите и модулирането са въведени с такива стойности - така както съм ги видял от приемника - ни изкарва сигнал на честота- 835000khz, 843000khz, 851000khz, от кабелния оператор идваха , мириха и казаха ,че трябва да има сигнал в тв и да излизат програмите , но не става.Забравих да кажа ,че съм със софтуера на тв- 26LH2000 e 03.37 , а на 19LH2000 е 03.24
Gadnyara,
Ще опитам да понаместя кабела,но се съмнявам,че ще се оправят нещата.Като казвам ,че звука е лош,го сравнявам със звука от кабелната телевизия,който вадя с чинчове направо от сет топ бокса.Наистина нивото от изхода за слушалки е по-ниско и басите почти ги няма.Не мога да ползвам скарт,защото наистина от USB-то нищо не излиза.
А какъв е този модул с оптичен вход,който ползваш,и от къде си го взел?Аудиото ,което имаш в крайна сметка на дом.кино ,гледайки филми през USB на телевизора ,DTS/DD/AC3 ли е или пак стерео ,което Dolby Prologic -a прави на 5.1???Връзката между телевизора и тва чудо с оптичен кабел ли е?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1295597866[/time]_________________________________________________
JovaniJo ,
Мерси за линка,но не ми стана ясно как точно този декодер се ползва за връзка между телевизор с оптика и кино с аналогов вход?До колкото виждам от снимките има само изходи за отделните канали,но няма изход RCA за да го вържа към коното,а и моето кино е с активен буфер и колоните са закачени за него ,а не за плейъра.
Проблема е в тази кабеларка ,от която не само ти се оплакваш и те го знаят много добре, на СКК имат проблеми и с Тошиба ,така че нов фърм не мисля че ще помогне. Все пак пробвай да сканираш на -- -- може да хване още някой пакетЦитат:
Първоначално публикувано от emiliann
Ако не е до наместване, имате прекъсната маса някъде по него. Направете проба със слушалки!Цитат:
Първоначално публикувано от ivbel
Аз ползвам полубракувано домашно кино, на което механиката е отказала. Така изглежда:
http://www.springair.de/images/artic...b07a5a0e_5.jpg
Пробвай да сканираш на страна -- -- . При сканирането задай ПЪЛНО не на ПОТРЕБИТЕЛ . Времето за сканиране е малко повече но така намира всички програми. Поне при мен на LG LH7000 така стана на DCC Пловдив.Цитат:
Първоначално публикувано от emiliann
Има два входа тослинк, два коаксиални и един от усилвател с чинчове, изхода е 5+1 RCA, които се явяват вход за 5.1 устройството посредством RCA----RCA FL/FR; RL/RR;Cen/SWЦитат:
JovaniJo ,
Мерси за линка,но не ми стана ясно как точно този декодер се ползва за връзка между телевизор с оптика и кино с аналогов вход?До колкото виждам от снимките има само изходи за отделните канали,но няма изход RCA за да го вържа към коното,а и моето кино е с активен буфер и колоните са закачени за него ,а не за плейъра.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Благодаря за съвета сканирах , както ми каза и стана - силата на сигнала е в лошия сектор но има все пак , картината няма проблеми