-
Re:LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
А какво е положението в групата с езиците?
В моделите от 2010г. това се оправя като влезете в Меню->Опция->Език.
(Би трябвало да е аналогично при Вас)
Там всичките езици променяте на БГ, рестарт на ТВ и готово.
А "страната" не ми влияе - при мен е Финландия.
Това работи при Нет1, СОфия.
-
Би трябвало и в новите да е така , аз няма как да тествам ,но няма да се учудя ако в кабеларката нещо бъркат.
-
Щом от "бързото меню" колегата може да си пусне БГ звук към определен сигнал, това автоматочно може да го направи от под-менютата на главното.
Обърнах внимание, че страната при мен е Финландия, въпреки това каналите ми се стартират винаги със зададения звук или субтитри (стига да има, естествено).
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Gadnyara
А какво е положението в групата с езиците?
В моделите от 2010г. това се оправя като влезете в Меню->Опция->Език.
(Би трябвало да е аналогично при Вас)
Там всичките езици променяте на БГ, рестарт на ТВ и готово.
А "страната" не ми влияе - при мен е Финландия.
Това работи при Нет1, СОфия.
Златен, златен си колега стана!
Благодаря ти колега!
-
Здравейте , много ми харесва темата, много неща научих от нея. Сега искам да попитам и аз за един проблем с моя телевизор. Така моделът е 47LG6000 купих го през 2009 , така въпросът ми е може ли чрез ъпдейт на софтуера да му сложа декодер DVB-C ? В един сайт открих че има DVB-T , но се оказа че това не ми върши работа (по закона на гадостите) , доста неща прочетох из форумите но не открих нищо което да ми даде някакви насоки или поне да ме откажи, вие ми останахте последната надежда за някакво решение. В доста форуми потърсих ъпдейт на софтуера но точно за тази партида 6000 няма нищо. Ако някои знае начин или решение да казва. Благодаря предварително :Drinks:
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от zhivodar
Здравейте , много ми харесва темата, много неща научих от нея. Сега искам да попитам и аз за един проблем с моя телевизор. Така моделът е 47LG6000 купих го през 2009 , така въпросът ми е може ли чрез ъпдейт на софтуера да му сложа декодер DVB-C ? В един сайт открих че има DVB-T , но се оказа че това не ми върши работа (по закона на гадостите) , доста неща прочетох из форумите но не открих нищо което да ми даде някакви насоки или поне да ме откажи, вие ми останахте последната надежда за някакво решение. В доста форуми потърсих ъпдейт на софтуера но точно за тази партида 6000 няма нищо. Ако някои знае начин или решение да казва. Благодаря предварително :Drinks:
Не става със софтуерен ъпдейт. LG моделите от 2008 година имат ефирен тунер подържащ MPEG-2 компресия, но нямат тунер подържащ MPEG-4. Решението е да си вземеш външен такъв /set-top-box/ - предоставят се от кабелните оператори.
-
За външен декодер имам в момента на булсатком, този който те предлагат. Но идеята ми беше да го премахна и да сменям програмите от дистанционното на телевизора. Тук в нашия град има една кабеларка която излачва цифров сигнал но ако няма такъв декодер трябва да ми слагат пак външен. Благодаря за бързия отговор. Явно няма да я бъди без външен :Drinks:
-
Re:LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /
Здравейте,имам нужда от помощ за отключване на ТВ - LG модел :26LC2R .
Включена е защитата за деца и не приема никакви команди от никъде - нито от дистанционното,нито от панела на телевизора.Child lock on се появява при всяко натискане на бутон на панела на ТВ,а на дистанционното свети в червено бутончето TV.Опитах всякакви комбинации от нета и нищо :( При изключен тв. се натискат последователно бут. POWER , INPUT , PR+ и PR- на тв .Прави се на самият телевизор, без дистанционно ,това също не помогна.Обаждах се в LG,но...там изобщо не знаят какво да се направи :(Ако някой се е сблъскал с този проблем и знае как да го отключа ще съм много благодарна.
проблемът ми се реши...изключих абсолютно всички кабели свързани с телевизора(захранващ,цифров,от компа,звук и т.н.) и когато след 3 часа го включих се оказа работещ
-
От прочетеното до тук за таз годишните модели на LG LM660.670,671 ми стана ясно, че е характерно неравномерната подсветка в горен десен ъгъл на дисплея. Искам да попитам колегите които притежават моделите LM660,670,671 наблюдават ли такова нещо? При мен се забелязва неравномерната подсветка но в горен ляв ъгъл гледайки телевизорът, а на самият телевизор съответно се пада в горен десен ъгъл :). Хубавото е, че това е почти незабележимо при гледане на ТВ канал където има черни ленти в горният и долният край на дисплея. За сега това единственият - който открих в този модел 42LM660S.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Някой успя ли да влезе в Installation Menu ? Описаният начин:"Натиснете бутона НОМЕ за 5 секунди и когато менюто изчезне натиснете "1105" и натиснете върху бутона OK..." не сработва !
-
И при мен е в горния десен ъгъл (когато си срещу тв) ,но се забелязва при ненормално усилване на подсветката :)) - над 60-65 (а дразни вече над 80).Очасвах даже повече проблеми от този род :) . Друго интересно е ,че американските модели вече са на 4.10.2 версия на фирма-а :081: . Не съм пробвал влизане в сервизното , а ми е интересно защо няма опция за прехвърляне на списъка с канали , в миналогодишните модели май си я имаше тая опция ... :081:
-
При мен неравномерността на подсветката не се забелязва при гледане на тв когато се използва на 100 % полезната площ на дисплея. Съвсем малко сияние има в горният десен ъгъл на телевизора когато на БТВ пуснат рекламите и на горната черна лента в десният ъгъл на телевизора черното малко сивее. Това се вижда единствено при споменатите от мен обстоятелства и при условие, че в стаята е напълно тъмно.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanov_km
Някой успя ли да влезе в Installation Menu ? Описаният начин:"Натиснете бутона НОМЕ за 5 секунди и когато менюто изчезне натиснете "1105" и натиснете върху бутона OK..." не сработва !
Пробвайте с MENU, вместо HOME. Явно доста са променили RC, старите нямат HOME.
-
То и по двете дистанционни няма бутон MENU, със SETINGS не става.
-
Здарвейте! Моля за съдействие и малко помощ. Попадна ми модел на LG 32LV 5500 ... но вероятно произведен не за България...?Цената му е добра за това ви моля за помощ..? В менюто за настройка за държава присъства само UK и IRELAND ... та ако искам да пусна цифровия кабелен тунер .. се появява в IRELAND ..но проблема е че като пусна да търси .. не търси ами стои на едно място и процентите не се движат ...друго .странно е че моделът в кашона имаше очила а той не е 3Д.. това живо ме заинтригува да проверя плеъра. Пуснах 3д прес усб и в самия софт присъства опция за 3 д, страна до страна . и всичко там. може да ги преобразува.. функциите действат и т.н .. но реално не се вижда 3д .. Влязох в сервизното меню и там на модел пише ..майче беше по памет 42LW 650.. ко става тука ве .../Заработените часове UTT- 7 -- вчера го пуснах( по принцип могат ли да зануляват заработените часове..? Та въпросът ми е мога ли с някакъв софт да оправя да присъства държава България та да му позвам кабелния тунер.. то 3 д не ме интересува ... вероятно матрицата не е 3Д а някой- чужденец де щот от Европа иде и не знам по какъв начин е наблъскал 3д софт -- ако правино се изразявам...! Много странно е всичко това ..!!