-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от
Милен Младенов
Няма как да записваш от един канал и да гледаш друг.
Може да зададеш в колко да се включи да ти запише нещо от някой канал, както и да оставиш да се записва и да се изключи след час-два ако ти се спи или трябва да излизаш:))
Наистина трябват два тунера, а и самият ТВ да поддържа възможността да записва един канал и същевременно да предава друг.
Аз съм с 1ТВ външен диск- около 106 часа запис ми дава за HD картина ,за SD бяха повече.
Тъпо. но пък е алтернатива ако те няма пред тв-то да си запишеш нещо, което те вълнува.
Не съм се занимавал да разучавам но има ли опция при която телевизора се включва, прави запис и после се изключва? :)
-
-
Цитат:
splendor
Тъпо. но пък е алтернатива ако те няма пред тв-то да си запишеш нещо, което те вълнува.
Не съм се занимавал да разучавам но има ли опция при която телевизора се включва, прави запис и после се изключва? :)
То тази опция със включването под час, запис и изключване е има но се чудя защо по този тъп начин е направена. При положение, че тази опция се използва на 100% когато те няма пред телевизора (изобщо не си си вкъщи), защо и на кому е нужно по време на записа телевизорът да запалва матрицата, и да възпроизвежда звук? Къде отива идеята за пестене на енергия не знам! Толкова ли е трудно при тази опция телевизорът да се стартира без включване на дисплея и без звук ?
-
Цитат:
godfadar
С този модел ще имаш проблеми с аудиото на някои филми - не поддържа DTS.
-
Цитат:
ivanov_km
То тази опция със включването под час, запис и изключване е има но се чудя защо по този тъп начин е направена. При положение, че тази опция се използва на 100% когато те няма пред телевизора (изобщо не си си вкъщи), защо и на кому е нужно по време на записа телевизорът да запалва матрицата, и да възпроизвежда звук? Къде отива идеята за пестене на енергия не знам! Толкова ли е трудно при тази опция телевизорът да се стартира без включване на дисплея и без звук ?
Хах, така наистина е тъпо. С развиване на технологиите и с опциите на кабеларките да излъчват канали с няколко часа назад тази функция тотално се обезмисля освен ако не държиш да запишеш нещо на всяка цена, което е много важно за теб :)))
-
Не е точно така!
На някои кабеларки или IPTV тази функция е платена. Освен това зависи дали доставчика на съдържанието позволява това.
-
Здр
искам да си пусна да гледам от този сайт veetle.com ама тръгва и след 2-3 сек ми дава че иска да се инсталира някакъв софт ама за тв не става да се инсталира имам ЛГ 55 ЛМ660 какво трябва да се направи някой да има някаква идея
мерси на всички
-
Цитат:
fena81
Здр
искам да си пусна да гледам от този сайт veetle.com ама тръгва и след 2-3 сек ми дава че иска да се инсталира някакъв софт ама за тв не става да се инсталира имам ЛГ 55 ЛМ660 какво трябва да се направи някой да има някаква идея
мерси на всички
Вързваш един компютър към телевизора и си отваряш страницата през браузъра на ПС-то и го гледаш на телевизора.
-
Цитат:
Gena_bs
Не е точно така!
На някои кабеларки или IPTV тази функция е платена. Освен това зависи дали доставчика на съдържанието позволява това.
В случая се записва от вграденият цифров тунер(кабелен,ефирен или сателитен) на ТВ и се използват функциите на ТВ без значение оператора какво предлага,като услуга относно запис.
Ако се използва приемника на кабелна тв или IPTV от интернет доставчик, тогава вече е опция на кабелният или интернет доставчик дали позволява запис на текущо предаване и дали се заплаща тази функция. Също така отделно е безплатен или платен архив на ТВ за часове (24/48...) или дни назад.
-
Аз писах относно функцията Архив и ограниченията на STB на съответния оператор.
Наистина ли тези ограничения за запис в реално време отпадат, ако се използва CAM с вградения DVB-C тунер на телевизора? И има ли значение кабелния оператор?
Нямам къде да го проверя, защото телевизорите, до които имам достъп са старички и не позволяват запис на външен носител.
-
Цитат:
ivanov_km
Искам да потвърдя, че при записване на предаване по график, телевизорът не се включва, което много ме зарадва! :ole
-
Цитат:
ivanov_km
Искам да потвърдя, че при записване на предаване по график, телевизорът не се включва, което много ме зарадва! :ole
Това е супер. Имам един дърт хард, освен да го пробвам дали ще се разбере с тв-то и ще пробвам и аз :)
-
-
Някой да знае защо като пусна през плекс сървара филм с бг аудио , то е на англииски ?
Става вапрос за детското Хотел Трансилвания 3Д.Филма е с два видео потока анг. и БГ. Обаче като го пусна на Тв през Плех-а се пуска само на англииски. Цъкам на Q-menu и там сичко е неактивно освен опцията за Повторение ... В опциите също го нагласях аудио 1, аудио 2 сичко на БГ и пак не ще и не ще ... някакви идеи ?
Благодаря !
-
Цитат:
venom8888
Някой да знае защо като пусна през плекс сървара филм с бг аудио , то е на англииски ?
Става вапрос за детското Хотел Трансилвания 3Д.Филма е с два видео потока анг. и БГ. Обаче като го пусна на Тв през Плех-а се пуска само на англииски. Цъкам на Q-menu и там сичко е неактивно освен опцията за Повторение ... В опциите също го нагласях аудио 1, аудио 2 сичко на БГ и пак не ще и не ще ... някакви идеи ?
Благодаря !
Аз единствено през PS3 медия сървър съм успял да сменям аудио езици, но там много ми насичаше картината. Затова си качих филмчето на флашка и там можех да сменям аудиото :)