-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/
Здравейте, след ъпдейт до 04.20.23 на LG 42LM649S вече не виждам външни субтитри през вградения плеър. Интересното е, че ако филмът е на флашка субтитрите работят, но не и през plex или WMS-a. Някой друг с подобни проблеми и евентуално решение?
Иначе като плюсове на новия FW отчитам по- бързата навигация във всички менюта, но ако няма вариант за субтитрите ще се наложи да даунгрейдна...
-
Аз съм с 42LM671S, същата версия на FW и ползвам Домашний медиа-сервер и всичко си работи. Интересно ми е как ще го даунгрейднеш :)
-
Явно никак... до сега четох разни форуми.
Мислех, че проблемът е в Plex, но както писах и с windows mediа server положенбието е същото. Ще опитам и с Домашний медиа-сервер...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
rudizl
Здравейте, след ъпдейт до 04.20.23 на LG 42LM649S вече не виждам външни субтитри през вградения плеър. Интересното е, че ако филмът е на флашка субтитрите работят, но не и през plex или WMS-a. Някой друг с подобни проблеми и евентуално решение?
Иначе като плюсове на новия FW отчитам по- бързата навигация във всички менюта, но ако няма вариант за субтитрите ще се наложи да даунгрейдна...
по-скоро виж за нова версия на PLEX-а
-
С последната- 0.9.7.11 съм. Опитах с Домашний медиа-сервер- има субтитри. Сега ще се боря с него, за да придобие по- приемлив за мен вид.
-
Здравейте, не знам дали точно тук да попитам но все пак имам един стар телевизор LG SL9000. Вчера като се разхождах по менюто на телевизора открих функция запис на телевизионно предаване.Сложих флашка задахо час протече запис излезе съобщение че програмата е записана и след това на флашката няма никой. Аз се съмнявам ,че телевизора подържа тази функция за запис но защо все пак тече тоя процес на запис и няма нищо.Прочетох книжката на телевизора но и там не ми стана ясно дали записва или не. Ако някой е запознат с този телевизор ще му бъда безкрайно благодарен да даде съвет записва или не и ако не записва може ли да се активира тази фунция.
-
Цитат:
rudizl
С последната- 0.9.7.11 съм. Опитах с Домашний медиа-сервер- има субтитри. Сега ще се боря с него, за да придобие по- приемлив за мен вид.
Опитай с преинсталация на Плекс- като се опиташ да изтриеш всички негови файлове.
-
3 Прикачен файл(ове)
Намерих го. Overscan на Catalyst контрол панела е било на една чертичка от 0-та и не съм го видял :)
Днес докато си играх да настройвам PC монитора си с ето тази програма от FlatpanelsHD забелязах нещо странно при 1:1 pixelmapping теста.
Монитора на телевизора ми е Samsung P2470HD и се получава следното:
Прикачен файл 8178
Обаче на телевизора LG 47LM660S който е включен през HDMI към компютъра с Radeon 6950 излезе нещо съвсем различно:
Прикачен файл 8179
Много странно изображение. Включвах, изключвах всякакви настройки, имена на входове сменях какво ли не не можах да ги махна тези квадрати. В ревюто на LM7600 пише "In order to achieve 1:1 pixel mapping you need to select the aspect ratio called “Just scan" in the TV settings." , но не става с него.
Отворих браузъра на телевизора и оттам заредих теста през Flash и се получи това:
Прикачен файл 8180
-
Някой знае ли от къде да си купя очила за Dual Play?
-
-
А какви игри трябва да играеш с тия очила, от смарт приложенията някакви игри или вързваш някаква конзола плейстейшън, нинтендо или..?
-
На конзола , когато е на разделен екран - в тоя режим и двамата играчи ще гледат на цял екран .
-
Здравейте,искам да попитам защо когато свържа компютара кам LG 42LM 660 S ми дава максималната разрешена резолюция 1440 x 900 ? А иначе на монитора Samsung P2470HD си ги вади 1920 x 1080 , дали е от настройките на ТВ то или е от кабела ?
-
Цитат:
cc1234cc
Здравейте, не знам дали точно тук да попитам но все пак имам един стар телевизор LG SL9000. Вчера като се разхождах по менюто на телевизора открих функция запис на телевизионно предаване.Сложих флашка задахо час протече запис излезе съобщение че програмата е записана и след това на флашката няма никой. Аз се съмнявам ,че телевизора подържа тази функция за запис но защо все пак тече тоя процес на запис и няма нищо.Прочетох книжката на телевизора но и там не ми стана ясно дали записва или не. Ако някой е запознат с този телевизор ще му бъда безкрайно благодарен да даде съвет записва или не и ако не записва може ли да се активира тази фунция.
LG 42SL9000 led-lcd-televizor - LG телевзия
Пробва ли с външен хард диск ?
-
Цитат:
kad
Здравейте,искам да попитам защо когато свържа компютара кам LG 42LM 660 S ми дава максималната разрешена резолюция 1440 x 900 ? А иначе на монитора Samsung P2470HD си ги вади 1920 x 1080 , дали е от настройките на ТВ то или е от кабела ?
С какъв кабел опитваш да свържеш телевизора и компютъра - HDMI или обикновен кабел за монитор :)