-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
Първоначално публикувано от
jonov
Може би там да има тази опция и е по добре да не се включва ТВ след като се възстанови захранването .
Да , и за мен е по-добре да не се включва , че трябва да го "мисля" и него , а и нямат бутон за спиране на захранването , като на старите CTR (само Тошиба-та ми има) .
А някой да знае дали универсалните дистанционни от Лидл стават за влизане в сервизното , че само такова ми е под ръка ?
-
Здравейте
от няколко дни съм собственик на TV/monitor M2732D-PZ, харесва ми как работи като ТВ, и от вградения му плеър съм приятно изненадан, дори махнах външния.
Имам 1 питане само относно субтитрите. Когато им променя размера и отстоянието, ги помни докато ТВ-то е включено. След повторно включване вече настройките са по подразбиране (размер НОРМАЛЕН и отместване 0). Дали е така по принцип или има някакъв начин да ги запомни (аз поне не откривам как може да стане това). Другите настройки в плеъра за видео/аудио, повторение и др.. се помнят коректно след изключване.
-
И вие питате за екстра която предполагам само във сервизно МОЖЕ БИ може да бъде коригирана :) и моя и винаги на нормал и всеки път го превключвам . Другото гадно нещо е че е можело да има и по малко време за изключване на ТВ а не да почва от 4 часа :D и всеки път когато си лягам , трябва да настройвам другия таймер .
-
Цитат:
svetlio1
А някой да знае дали универсалните дистанционни от Лидл стават за влизане в сервизното , че само такова ми е под ръка ?
Питай ги :)
LG Electronics European Training Portal
http://gsfs.lge.com:7900/login.jsp
http://eic.scs.lge.com/LoginForm.do;...09D.node_lscs1
http://www.pristavka.de/nstreamvod-l...%82%D0%B4.html
-
Специално за казуса със субтитрите щом не е само в моя телевизор така, се надявам ако се появи някакъв ъпдейт да го коригират. За сервизно меню ако някой има наблюдение по него може да сподели дали има някаква възможност да се променя помненето на настройките за субтитрите.. Аз лично мисля да си взема едно USB програмиеруемо дистанционно и да го пробвам като сервизно. Гледам че има готови .тхт файлове с данните на сервизното дистанционно.
-
Увеличиха количеството модели LA660-LA691 с нови матрици 120 Хц.
От началото на юли матрици с реална честота 120 Гц са поставени в следните модели:
42LA660S-ZA.BPDZLJG
42LA660S-ZA.BEEZLJG
42LA660S-ZA.BEUZLJG
42LA660S-ZA.BPIZLJG
42LA660S-ZA.BFPZLJG
42LA660V-ZA.BRUZLJU
42LA660V-ZA.BDRZLJU
42LA660V-ZA.BENZLJG
42LA662V-ZC.BDRZLJU
42LA662V-ZC.BRUZLJU
42LA667S-ZB.BEEZLJG
42LA667S-ZB.BEUZLJG
42LA667S-ZB.BPDZLJG
42LA667S-ZB.BPIZLJG
42LA667V-ZB.BDRZLJU
42LA667V-ZB.BRUZLJU
42LA667V-ZB.BENZLJG
42LA669V-ZE.BDRZLJU
42LA669V-ZE.BRUZLJU
42LA690S-ZB.BEUZLJG
42LA690S-ZB.BPIZLJG
42LA690S-ZB.BEEZLJG
42LA690V-ZB.BENZLJG
42LA690V-ZB.BDRZLJU
42LA690V-ZB.BRUZLJU
42LA691S-ZA.BPIZLJG
42LA691S-ZA.BEEZLJG
42LA691S-ZA.BEUZLJG
42LA691V-ZA.BENZLJG
42LA691V-ZA.BDRZLJU
42LA691V-ZA.BRUZLJU
47LA660S-ZA.BEUZLJG
47LA660S-ZA.BFPZLJG
47LA660S-ZA.BEEZLJG
47LA660S-ZA.BPDZLJG
47LA660S-ZA.BPIZLJG
47LA660V-ZA.BENZLJG
47LA660V-ZA.BDRZLJU
47LA660V-ZA.BRUZLJU
47LA660V-ZA.BEKZLJG
47LA662V-ZC.BDRZLJU
47LA662V-ZC.BRUZLJU
47LA667S-ZB.BEEZLJG
47LA667S-ZB.BEUZLJG
47LA667S-ZB.BPIZLJG
47LA667V-ZB.BENZLJG
47LA667V-ZB.BRUZLJU
47LA667V-ZB.BDRZLJU
47LA669V-ZE.BDRZLJU
47LA669V-ZE.BRUZLJU
47LA690S-ZB.BEEZLJG
47LA690S-ZB.BPDZLJG
47LA690S-ZB.BEUZLJG
47LA690S-ZB.BPIZLJG
47LA690V-ZB.BEKZLJG
47LA691S-ZA.BEUZLJG
47LA691S-ZA.BPIZLJG
47LA691S-ZA.BEEZLJG
47LA691V-ZA.BENZLJG
55LA660S-ZA.BEUZLJG
55LA660V-ZA.BEKZLJG
55LA660V-ZA.ARUZLH
55LA690S-ZB.BEEZLJG
55LA690S-ZB.BEUZLJG
55LA690S-ZB.BFPZLJG
55LA690V-ZB.BDRZLJU
55LA690V-ZB.BRUZLJU
55LA690V-ZB.BENZLJG
55LA691S-ZA.BEEZLJG
55LA691V-ZA.BDRZLJU
55LA691V-ZA.BRUZLJU
Определянето каква матрица е поставена в ТВ може по четвъртата буква след точката в пълното название на модела: Z-120 Хц, Y-60 Хц (отнася се само до LA660-LA691).
В 50LA660 и 50LA667 матриците са 120 Хц, но не S-IPS, а AMVA производство на AU OPTRONICS CORP.
http://radical-foto.ru/fp/7e22a6c71b...249aea6e3420b8
-
Поставени са от юни, не от юли.;-)
-
Здравейте, имам малка дилема. Баща ми има телевизор LG 32LE4500 от 3 години, и решихме да му направим update, но той се притеснява, че може да си изгуби българското меню, защото намерихме ъпдейт от UK страницата на LG (не го намираме в LG бг). Някакви съвети?? Благодаря.
-
-
Днеси зи закупих следния телевизор: LG 47LM620S
Много съм доволен - както се казва, за толкова пари - толкова! 1200лв.
Забелязвам обаче доста размазвания когато го ползвам свързан към PC-то през HDMI.
Размазванията са намалени до минимум когато се гледа без HDMI от флашка или сателитна телевизия.
Така че според мен това не е от телевизора. Има ли нещо, което може да се пипне за тези размазвания през HDMI-a?
-
Цитат:
iNfRaIiI
Днеси зи закупих следния телевизор: LG 47LM620S
Много съм доволен - както се казва, за толкова пари - толкова! 1200лв.
Забелязвам обаче доста размазвания когато го ползвам свързан към PC-то през HDMI.
Размазванията са намалени до минимум когато се гледа без HDMI от флашка или сателитна телевизия.
Така че според мен това не е от телевизора. Има ли нещо, което може да се пипне за тези размазвания през HDMI-a?
Честито-да си го гледаш със здраве!
За размазванията през кабела-не трябва да имаш такива.Ползвам 10 метра HDMI кабел и нямам проблеми.Пробвай с друг кабел и оправи малко настройките на картината.Можеш също да си инсталираш Plex на РС-то,ланкабел до Тв-то от рутера и ползваш вградения плеър.От както съм с Plex-а забравих за другия кабел.
Успех-дано съм помогнал!:Drinks:
-
Аз да потвърдя за USB програмируемото дистанционно, което се коментира тук във форума (вчера ми пристигна) и файла с готовите настройки на сервизното работят перфектно. Влиза се без проблеми в сервизното меню, като съответно установих че чисто новият ми телевизор (на 7 дни) е работил 650 часа :)
-
Цитат:
rumenn
Аз да потвърдя за USB програмируемото дистанционно, което се коментира тук във форума (вчера ми пристигна) и файла с готовите настройки на сервизното работят перфектно. Влиза се без проблеми в сервизното меню, като съответно установих че чисто новият ми телевизор (на 7 дни) е работил 650 часа :)
Къде може да се види тази опция?
-
ами със сервизното дистанционно в IN START menu като се влезе в ляво долу има UTT и някаква цифра което са работните часове..
ето тук например са 31:
http://openlgtv.org.ru/wiki/images/f...START_menu.jpg
-
Цитат:
zabadara
Честито-да си го гледаш със здраве!
За размазванията през кабела-не трябва да имаш такива.Ползвам 10 метра HDMI кабел и нямам проблеми.Пробвай с друг кабел и оправи малко настройките на картината.Можеш също да си инсталираш Plex на РС-то,ланкабел до Тв-то от рутера и ползваш вградения плеър.От както съм с Plex-а забравих за другия кабел.
Успех-дано съм помогнал!:Drinks:
Благодаря за информацията, кои настройки по-точно да пробвам? Като гледам през PC-то, ако изключа всичко, почти няма проблем, но с True Motion и другите филтри доста размазва. Ще пробвам с програмата която казваш, дано да може да възпоризвежда 3д субс.