Отговор: LG LCD & Oled TV / How Tos & FAQ - на първа страница /част 6/
Начина си работи добре.
Както писах, някой ъпдейти са свалени. Друга причина е, някой процес на компютъра да блокира Apache сървъра. Трета причина - телевизор и компютър да не са в една и съща мрежа. Четвърта причина - грешка в зададените адреси. Пета причина - защитна стена на компютъра да блокира достъпа на телевизора.
Цитат:
Първоначално публикувано от
operator3
Начина си работи добре.
Както писах, някой ъпдейти са свалени. Друга причина е, някой процес на компютъра да блокира Apache сървъра. Трета причина - телевизор и компютър да не са в една и съща мрежа. Четвърта причина - грешка в зададените адреси. Пета причина - защитна стена на компютъра да блокира достъпа на телевизора.
Ами птобвах няколко ъпдейта... на компютъра съм изключил антивирусната и защитната стена, в една и съща мрежа са и двете... не знам какво да пробвам вече - всичко както е описано правя.
Здравейте!
Бих искал да разбера коя марка батерии държат доста в меджик дистанционното на LA серията.Имам Sanyo 2700mAh презареждаеми, но или батериите вече са с лоша памет(макар, че ги зареждам след пълно изтощение и са на около 2 години), или нещо дистанционното капризничи спрямо тях.Последния път изкараха само 2 седмици.В Wireless мишката държат месеци, за това ми се струва, че не си ги харесва дистанцията.
До всички с телевизори от серията LA с DSE. Като се нулират фабричните настройки често положението се подобрява.
Цитат:
KOSTA.TDI
Ами птобвах няколко ъпдейта... на компютъра съм изключил антивирусната и защитната стена, в една и съща мрежа са и двете... не знам какво да пробвам вече - всичко както е описано правя.
Така дистанционно повече не зная как да помогна. Метода лично съм го ползвал около десетина пъти.
Проблема при теб е, че си сложил тестов фърмуер с много висока версия и така отпада възможноста за ъпдейт през USB.
Провери още веднъж, дали и двете програми (DNS проксито и Apache сървъра) са стартирани нормално. Провери и адресите. Можеш да поставиш както на компютъра, така и на телевизора твърди локални адреси.
Как се влиза тук - LG Electronics. NSU_HE User ID е регистрацията в сайта на LG или е само за разработчици? Има ли начин за регистрация там?
Цитат:
Iuly Kostov
Как се влиза тук -
LG Electronics. NSU_HE User ID е регистрацията в сайта на LG или е само за разработчици? Има ли начин за регистрация там?
Това е служебен вход на LG.
Ми служебен, ама явно руснаците си влизат там, като у тях си. :)
Цитат:
operator3
Така дистанционно повече не зная как да помогна. Метода лично съм го ползвал около десетина пъти.
Проблема при теб е, че си сложил тестов фърмуер с много висока версия и така отпада възможноста за ъпдейт през USB.
Провери още веднъж, дали и двете програми (DNS проксито и Apache сървъра) са стартирани нормално. Провери и адресите. Можеш да поставиш както на компютъра, така и на телевизора твърди локални адреси.
Оправих се... явно проблема е бил, че не съм бил свързан през рутер... а директно от суич свързан след PON. Свързах тв-то и компютъра с рутер и се получи по метода по който пробвах и преди това.
Благодаря ти все пак за съдействието.
Моето дистанционно е с оригиналните батерии още и днес изрева да ги сменям. Което ще рече 3 месеца. Казват че меджика си ги хапва бързичко.
Цитат:
Iuly Kostov
Моето дистанционно е с оригиналните батерии още и днес изрева да ги сменям. Което ще рече 3 месеца. Казват че меджика си ги хапва бързичко.
Точно поради тази причина се учудвам, че не са се сетили (или не им изнася) да направят дистанционното с вградена акумулаторна батерия и да се зарежда от УСБ порта на телевизора. Едва ли е толкова сложно, но може би такава е "договорката" с производителите на батерии за еднократна употреба.
В Jumbo има едни комплекти по 24 броя AA за смешни пари. Китайски, черни със златист надпис HW . Не съм търсил дали има ААА такива.
Ползвал съм ги на джипче с дистанционно и ми се стори, че държат доста. А то не е като да не харчи - даже и фаровете му светеха.
Има и по 4 в опаковка, така, че можете да ги пробвате дали държат повече.
Онзи ден намерих два Duracell-а изтекли в един уред и направо побеснях! Кой знае какви ментета продават у нас!
Цитат:
Iuly Kostov
Моето меджик-че е от тия черните (на LG 42LB730V ТВ) и още не съм ги сменял... Купих ТВ-то април месец и още си работи с тия батерии които си вървят с него. Това прави 5 месеца вече :) Може да се каже, че ползвам 99,9 % само меджика (нормалното дистанционно почти не съм го пипал).
Няма по-добра батерия от Варта се пее в една песен и май са много прави.Повече от четри години в дистанционното на стария кошник.
Цитат:
best732
Няма по-добра батерия от Варта се пее в една песен и май са много прави.Повече от четри години в дистанционното на стария кошник.
Правите ли разлика между обикновено дистанционно и блутут такова?