-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/
Благодаря!
Не знам къде си гледал цената, тя варира +/ - 200лв.(България сме все пак )
Моите уважения! Но нека коментираме характеристиките на този телевизор, а не цената.
КОЛЕДА И НОВА ГОДИНА наближават, цените се осъзнават след това ,на трезво!
МОЛЯ нека по конкретно,аз съм фен на Шарп ,но не коментирам цените ,щото не ми отърват.
Братя споделете........МОЛЯ!
-
Не споменаваш какво ще се гледа , но исках да кажа , че може и нещо по-евтино , но иначе добър избор .
-
Какво ще се гледа?
Всичко което ни попадне... от външен диск(усб,телефон,хард диск...)с различно качество от cam...до hdtv ,до intiel WIDI...и т.н.
Много важно е също че ще е 24ч. в интернет .Браузване,игри,приложения...видео...не знам повече какво да кажа.
Може би дистанционното дали да го сменям с magic remote and voice control и кой модел?
Абе всяко впечатление и препоръка и отрицание не ми е излишна.
-
Magic-a не е за всеки .Имам такова и не ми е по-вкуса . Телевизора не е много удобен за браузване , но ти си решаваш . LG тогава си е вариант , но и новите Тошиби биват , серия L4 в твоя случай .
-
Другата ми любима марка ,ама като мислех че интернета е ограничен до определени приложения...
Няма значение, дай малко отзиви за LG-то купил съм го вече и ще споделя впечатления ден два след като пристигне.
-
Стой далеч от Тошиба! Орязани като възможности функции + слаба софтуерна подръжка.
Тествай на място в магазина...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Стой далеч от Тошиба! Орязани като възможности функции + слаба софтуерна подръжка.
Тествай на място в магазина...
Айде , не така . Имаш ли идея как се представя L7 серията ? Доста възможности и нищо орязано , даже напротив и на цена без конкуренция .
-
Пристигна ми LA660-тката :ole за краткия тест през youtube направо ми се напълни душата. Чудовище е! (никога не съм имал LED).
Ноооо меджика смуче и то яко D= Според първия пост, би трябвало ако купя дистанционно завършващо на 601 да е съвместимо, нали? От тоя сайт, който competition даде има такива.
@logic, нещо се обърках и аз възприех че говориш за меджика..? Той е 7-80лв.. нормалните не съм виждал такива цени да достигат. Честно казано бих взел и онова фенси дистанционно от лидъл което.. е/беше на промоция, универсално, ако трябва. Меджика толкова мн не ми харесва... не че не е забавно, но - толкова. Искам най-скоро да се сдобия с нормално, ако може да ме насочите, ще ви дам там, разните кодове ако ви трябват, ама детето спи така че утре :D
ПП: като за първо ползване (20тина мин), телевизора се наложи да поработи още час+ тъй като така и не намерих от къде се изгася х( (нямах време за книжки и прочее, мисля че червения бутон на меджика би трябвало и това да върши, ама на...).
ПП2: най-сетне ще гласувам в анкетата :D
ПП3: ъпдейт от 600МБ o_O Явно все пак ще трябва да му бучна кабел... wifi-я ще се разреве ако го пусна така :BigGrin
-
От Ибей , колега ! LG AKB73715601 Original Remote Control | eBay
Полека , колега , всичко с времето си и да червеното копче на меджика гаси и пуска ТВ-то !Чети си упътването за употреба .
-
Цитат:
korween
Същата работа и при мен колега, преди това със старата версия на проложението вървеше 60/40 в повечето случаи седеше на буфериране и дотам.
Викнах оператора (Нет 1) държах ги във въздуха 1 час да правят какви ли не тестове и накрая ми казаха че проблема ми бил в телевизора(на 10дена тогава LG 42LA620S)
Звъннах на LG съпорта, казаха ми че не носели отговорност за работата на приложенията и да съм търсил съпорта на HBOGO , да съм пробвал преди това factory reset или initialization of app функцията или да съм изчакал новата версия на софтуера и ако не се оправило да съм звъннал на Роял Електроникс , да ходи на сервиз, което няма как да се случи в живота заради това че не работи някакво си приложение, телевизора е мега як във всякакво друго отношение и ще дишам и без HBOGO но е дразнещо да имаш нещо и да не можеш да го ползваш пълноценно.
Звънях на оператора, дадоха ми нови кодове, влизам си в профила и дотам, тръгна ли да гледам нещо изкава грешката, но на телефона примерно, върви на пушка и през 3G и през Wi-Fi.
Сега се опитвам да намеря кой е съпорта на HBOGO да ги подхвана и тях по домова книга да видим какво ще кажат в тяхно оправдание, ако има развитие ще пусна ъпдейт.
Здравей колега още на 14.12.20013 г. се обадих на Blizoo, обясних им проблема ми, но до сега само 1 път се обаждаха и ме питаха едни и същи работи. Постоянно изписва на телевизора като започва да зарежда филм - Fail in receiving correct license from server. Убеден съм, че е от новата версия, но от LG получих това:
Уважаеми Господине,
Благодарим Ви, че се свързахте с LG Electronics!
На първо време опитайте да направите Инициализация на Премиум съдържанието.
Настройки - Поддръжка - разрешаване на проблеми при актуализация.
Можете и да попитате Вашия кабелен оператор за евентуален проблем с НВО.
Нямаме данни за такъв проблем след последната актуализация,но ако с инициализацията не се се оправи,моля изчакайте следващия ъпдейт.
С уважение,
LGE Център за обслужване на клиенти
Телефон 070015454
На таблета работи идеално, но е малък екрана. Несериозна работа, но ще чакаме явно новата версия.
-
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
kaldi
Здравей колега още на 14.12.20013 г. се обадих на Blizoo, обясних им проблема ми, но до сега само 1 път се обаждаха и ме питаха едни и същи работи. Постоянно изписва на телевизора като започва да зарежда филм - Fail in receiving correct license from server. Убеден съм, че е от новата версия, но от LG получих това:
Уважаеми Господине,
Благодарим Ви, че се свързахте с LG Electronics!
На първо време опитайте да направите Инициализация на Премиум съдържанието.
Настройки - Поддръжка - разрешаване на проблеми при актуализация.
Можете и да попитате Вашия кабелен оператор за евентуален проблем с НВО.
Нямаме данни за такъв проблем след последната актуализация,но ако с инициализацията не се се оправи,моля изчакайте следващия ъпдейт.
С уважение,
LGE Център за обслужване на клиенти
Телефон 070015454
На таблета работи идеално, но е малък екрана. Несериозна работа, но ще чакаме явно новата версия.
Това с инициализацията го правих над 10 пъти без никакъв успех, и да ти кажа се съмнявам че е от новия фърмуер.
На сайта си ми вижда устройствата коректно, и си мисля че оператора се е насмел нещо, затова до последно с тях ще се разправям.
А иначе за съпорта това е стандартния troubleshooting инициализация или да чакаш нов фърм, а ако не ти изнася - да го носиш на сервиз.
Доста несериозно ми се струва..... и за да не разводняваме темата, ако има някъв напредък/назадък ще пиша тогава.Прикачен файл 12046
-
С колегата enevi направихме теста за input lag на LG 55LA790
в GAME режим средната стойност на закъснение беше около 35ms
в ЕСО режим средната стойност на закъснение беше около 111ms
Мисля, че като цяло данните не са грешни, защото гледам в интернет за LG LA8600(LA860) пишат, че инпут лага му е в режим "игра" е около 32-40ms, а той уж е със същата матрица и корпус и май само камерата се различава, така че в общи линии 2013 моделите са с близки стойности до тези от 2012.
Вкъщи имам един 42LM660, който също го пишат около 30-40ms и не съм имал някакви забележки до input lag-а, т.е. в тези стойности не го усещам.
-
Колеги как най удобно става да свържа телефон(нексус 4) с телевизора ЛА-620,намерих някакви програми като lg tv remote,но не знам за какво са.а там пише miracast,никога не съм правил подобно упражнение :BigGrin
-
Цитат:
oska
Колеги как най удобно става да свържа телефон(нексус 4) с телевизора ЛА-620,намерих някакви програми като lg tv remote,но не знам за какво са.а там пише miracast,никога не съм правил подобно упражнение :BigGrin
LG TV Remote-a бачка перфектно , сваляй и се не бой, имаш си най важните опции които ти трябват + пишеш директно в браузъра+ имаш и вариант нексуса да стане джойстик.
- - - - - - - - - -
Цитат:
korween
LG TV Remote-a бачка перфектно , сваляй и се не бой, имаш си най важните опции които ти трябват + пишеш директно в браузъра+ имаш и вариант нексуса да стане джойстик.
Аз съм с 620-ка и ползвам приложението с S3-ка на Samsung
-
Събрах няколко снимки за тест на DSE/Banding, периодично ще добавям нови ако преценя, че вършат работа.
Половината от снимките вършат перфектна работа за тест на "мръсния екран". Тези със сив цвят вършат най-добра работа.
DSE/Banding - IMG-UP.net
На тази снимка примерно на едни модел от 2012г. LG LM660 изцъфка DSE-то доста видимо: 1920x1080-f5b1.jpg - IMG-UP.net
Обичайните места на които да търсите DSE-то са следните:
http://h06.img-up.net/47la790v-ffd97.jpg
Оглеждайте и за "петна", статичните снимки вършат работа за това.
Този мач също е перфектен за тест на DSE (Лудогорец срещу Динамо), лично съм го тествал и определено става за тестване на DSE.
Имайте предвид, че никой производител не е застрахован от въпросните проблеми с мръсния екран, виждал съм ги дори и на Samsung/Sony, просто търсете възможно най-добрата бройка и такава с която може да се примирите. При нормално гледане на ТВ/Филми няма да го забелязвате, но при футболни мачове е дразнещо, просто качеството при изработката на панелите явно е паднало, а и може би LED подсветката също допринесе за тези проблеми, понеже по времето на CCFL подсветките не е имало оплаквания от този тип.