Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Цитат:
Първоначално публикувано от
SayanMk
ANDROID FOR TV!! Най-сетне обявен преди няколко часа на google I/O! Откога го чакам..
Би ли дал някакъв линк?
Цитат:
SayanMk
ANDROID FOR TV!! Най-сетне обявен преди няколко часа на google I/O! Откога го чакам.. в момента в който излезе флаш/мод/или както там го нарекат в случая на телевизорите, custom firmware го слагам! Толкова съм им набрал на малоумните "смарт" истории на LG че няма накъде =)) Всъщност телевизора ми го ползвам повече от месец просто като монитор или за bntHD, защото нищо друго не мога да ползвам. Направих тъпата грешка да си ъпдейтна телевизора и сега трябва да се съглася с някакви МАЛОУМНИ terms of use, които посмъртно няма как да 'подпиша', освен ако не го изключа от интернет окончателно... а не ми се занимава да даунгрейдвам. Само не съм намерил време да пиша ядосано писмо до LG, Но то и без това надали ще има смисъл.. по-скоро трябва да пиша до някой съдебен орган или КЗП...
Както и да е, веднъж сложа ли му андроид, този телевизор ще може да се ползва като наистина SMART.
Как ще му сложиш андроид ? За кой модел става въпрос ?
Цитат:
SayanMk
ANDROID FOR TV!! Най-сетне обявен преди няколко часа на google I/O! Откога го чакам.. в момента в който излезе флаш/мод/или както там го нарекат в случая на телевизорите, custom firmware го слагам!
И как ще стане тоя номер? :) Защо реши, че на всеки smart телевизор ще може да се качи android?
Цитат:
Zapa
За всички които са имали проблеми с българските субтитри от вграденият плеър на телевизорите от LB серията, решението е следното: отворете си субтитрите с Notepad и след това им направете Save as с кодировка Unicode, след това всичко си тръгва по дифолт :) Поздрави
здравейте,
пробвах да направя това с unicode, но субтитрите пак са на маймунки, не знам да няма някакви други настройки по телевизора ?
модела е 42LB731
Пробвай с кодировка UTF-8.
Цитат:
renault_fen
здравейте,
пробвах да направя това с unicode, но субтитрите пак са на маймунки, не знам да няма някакви други настройки по телевизора ?
модела е 42LB731
На Code Page какво задаваш ?! Трябва първо да ти е на externаl subtitles, след това Cyrillic, макар че при мен тръгват по дифолт, разбира се и файла трябва да ти е със същото име като филма и с разширение .srt. Аз съм с LB670, предполагам, че и на седма серия ще е по същият начин.
С LB серията съм и имам дразнещ проблем с телетекста, в настройките на ТВ-то съм дал да си сверява часът автоматично, но го връща с час назад и тогава телетекста е точен, но когато си го настроя часа ръчно телетекста изостава с час?
Цитат:
zabadara
При мен през Plex бутона си оправя нещата.
И къде се намира Plex бутона на LM серия?
Има ли начин при наличие на нови програми да се направи сканиране на каналите и да се добавят само новите, без да се разместват старите? LM620.
Някой с LB серията нека сподели дали му тръгват субтитрите и дали всичко е наред, че в магазина на няколко модела пробвах филм и излизат на маймунски ... и какво ли не пипаха тия не тръгнаха на кирилица ... Същият филм на ЛА и ЛМ сериите даже и на Сони тръгват на кирилица ? Зададено е на външни субтитри и на кирилица а излизат на маймуница ?
Повтарям! На LB730 на някой филми който има вградени субтитри ги дава на маймунки, оправят се когато се премахнат от видео файла. Това съм установил аз засега.
LG Display разширява производството на OLED панели, влага нови $778 милиона - SetCombG новини
Samsung замразиха производството и R&D в областта, Sony се отказаха за сметка на 4K, Panasonic ще продава OLED-а на Japan Display, а на фона на това LG набива здраво пари в технологията.
Ха сега, кой прав и кой не...