Този пост е редактиран от Joro711; 01-12-15 в 17:26.
Няма телевизор който да го поддържа - няма смисъл. Не знам какви глупости са ти наговорили консултантите в магазина, но тази функция се поддържа от аудио-видео ресивъри, усилватели и вероятно системи за "домашно кино".
В твоят случай:
PC -> (HDMI cabel) -> AVReceiver(или домашно кино) -> (HDMI Cabel) -> TV
Звукът излиза от ресивъра или домашното кино, а картината от телевизора.
другият вариант
PC -> (HDMI cabel) -> TV-HDMI Arc -> (HDMI cabel) -> домашно кино
не знам дали компютрите с оптичен изход могат да подават 5,1 звук по него, но ако е така има още един вариант
PC -> оптичен кабел -> домашно кино
PC -> HDMI кабел - > TV
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-12-15 в 18:35.
Да, могат. Препоръчително е да се ползват съответните добри плеъри с добри вградени декодери - като Pot Player, на който в аудиоопциите на рендиране се задава Direct Sound: SPDIF Interface (TX1), а на SPDIF аудио рендиране Wave Out: SPDIF Interface (TX1). Резултат е чист DTS или Dolby Digital 5,1 към домашното кино. Най-добре е първият или третият вариант на passthrough. При втория с ARC не всеки телевизор минава транзитно звука без преобразуване.
Приятел ми подари този Панасоник понеже не го ползвал. Въпроса е дали изобщо мога да го вържа към телвизора и да го ползвам за звук ?
Всички колони / те се свързват към буфера/ + буфера са налични.
![]()
добър вечер на всички .И аз искам да попитам нещо за този телевизор ........................6130 .а именно мога ли да го свържа чрез блутуут към музикалната ми уредба след като тв-то не е смарт.
- - - - - - - - - -
благодаря предварително ако някой се отзове на въпроса ми.
благодаря за отговора........................а с стик за интернет достъп ,няма ли да стане