Този пост е редактиран от Joro711; 01-12-15 в 18:26.
Няма телевизор който да го поддържа - няма смисъл. Не знам какви глупости са ти наговорили консултантите в магазина, но тази функция се поддържа от аудио-видео ресивъри, усилватели и вероятно системи за "домашно кино".
В твоят случай:
PC -> (HDMI cabel) -> AVReceiver(или домашно кино) -> (HDMI Cabel) -> TV
Звукът излиза от ресивъра или домашното кино, а картината от телевизора.
другият вариант
PC -> (HDMI cabel) -> TV-HDMI Arc -> (HDMI cabel) -> домашно кино
не знам дали компютрите с оптичен изход могат да подават 5,1 звук по него, но ако е така има още един вариант
PC -> оптичен кабел -> домашно кино
PC -> HDMI кабел - > TV
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-12-15 в 19:35.
Да, могат. Препоръчително е да се ползват съответните добри плеъри с добри вградени декодери - като Pot Player, на който в аудиоопциите на рендиране се задава Direct Sound: SPDIF Interface (TX1), а на SPDIF аудио рендиране Wave Out: SPDIF Interface (TX1). Резултат е чист DTS или Dolby Digital 5,1 към домашното кино. Най-добре е първият или третият вариант на passthrough. При втория с ARC не всеки телевизор минава транзитно звука без преобразуване.
Приятел ми подари този Панасоник понеже не го ползвал. Въпроса е дали изобщо мога да го вържа към телвизора и да го ползвам за звук ?
Всички колони / те се свързват към буфера/ + буфера са налични.
добър вечер на всички .И аз искам да попитам нещо за този телевизор ........................6130 .а именно мога ли да го свържа чрез блутуут към музикалната ми уредба след като тв-то не е смарт.
- - - - - - - - - -
благодаря предварително ако някой се отзове на въпроса ми.
благодаря за отговора........................а с стик за интернет достъп ,няма ли да стане