Страница 33 от 36 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 535
Like Tree48Одобрявам

LG телевизори 2016

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2016

Отговор: LG телевизори 2016

Здравейте. Чудя се дали някой няма да може да ми помогне със следния проблем с 42LA740S - от една седмица имам разминаване на звука и картината на някои HD програми. Сигналът идва по-кабел - втория ми телевизор, който също е LG, но 22 инча, няма проблем на тези програми. Пробвах всичко - преизбиране на всички програми, нулиране на настройките, инсталиране на новия фърмуер, който излезе преди няколко дни - никакъв ефект. Сега съм се принудил да сложа един HD приемник, за да гледам тия програми без разминаване, но проблемът ме дразни много. Говорих с оператора - провериха и твърдят, че няма разминаване при тях и никой друг не се е оплакъл, записъл съм го за диагностика от сервиза, но като чух техника колко е наясно малко ме притеснява дали да му го нося. Иначе картината е перфектна и няма никакви други проблеми - просто след известно време започва да се разминава звука на някои HD програми, докато не стане дразнещо. Ако сменя програмата и върна пак на нея се синхрозизира за известно време и после пак започва да разминава. Ще съм благодарен, ако някой, който е имал подобен проблем, даде акъл какво да направя. Между другото, малко преди да се появи проблемът, доста от HD програмите бяха изчезнали и след това ги пренастройваха, но факт е, че вторият телевизор си работи без никакво разминаване, така че няма какво да им кажа на хората от кабеларката.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

В четвъртък инсталирах новия FW за LG 42LF652V - 4.05.45.
    Веднага забелязах значително "забързване" при работа с менюто и функциите. Струва ми се, че и по-бързо включва от Stand By, както и че поне с 1s е намалял интервала при превключване на каналите. На ефирна съм и не знам как е при DVB-C/S2 входовете.
    Ако не ме лъжат очите има и значително подобрение на качеството на картината. Друго не съм забелязал да се променило.
    Не съм инсталирал v.4.05.30, ако това въобще има някакво значение.
    Преди да напиша този пост около 20 часа изключих ТВ-то, за да проверя дали няма да има още подобрения. Но и тези са достатъчни, според мен.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2016
    Живее в
    Pernik

Здравейте на всички съфорумци...Нов съм във форума,но въпреки това доста чета и следя темите за LG телевизори вече близо година.Собственик съм на LG49UF8507 от около година и малко.От известно време се появява следния проблем при мене:значи както си предава тв и за момент картината се зговнясва тотално,някакси става цялата на сипки или все едно съм метнал тензух върху екрана.Влизам в менюто,в смарт шиъра и къде ли не...почвам да щрапам по каналите и накрая като го изключа и включа пак и всичко се оправя.Забелязах че проблема се появи след последните 2 ъпдейта.След първия който беше 04.05.01 за 3 месеца ми го направи 2 пъти тоя проблем.На 11 ноември дойде новия ъпдейт 04.05.45..ъпдейтнах го и си викам белким е бъг и се оправи...но уви точно след месец пак за момент се получи тоя проблем.Изклчвал съм тв поне за 10 часа от ел.мрежата веднага след появяването за първи път на проблема,но уви...Моля за съвет ако може....Трябва ли да го нося в сервиз,тъй като е в гаранция и как ше се хване проблема...Само да поясня че след всичките ъпдейти досега дето съм правил,а те са поне 5,6 на брой...последната е 04.05.45.не съм правил рестарт до фабрични настройки.Прилагам и 2 снимчици да се види как изглежда картината когато се появи проблема...
    Да уточня че проблема се появява за секунди и после се оправя..Ако трябва да му правя рестарт до фабрични настройки..как точно става???Гледам че някъде в менюто имаше опция за връщане до първоначални настройки с уточнение че ще върне тв.до настройки по подразбиране...И тъй като съм на кабеларка,ако го ресна ще трябва ли пак да настройвам каналите наново.Моля ви за малко помощ и разбиране и най вече да дадете съвет кво да правя.Да го влача ли по сервизи и да показвам снимки,щото не вярвам като го отнеса както си работи да им показвам снимки,или просто след толкова много ъпдейти се е сговнясал и си му трябва рестарт....Благодаря ви на всички които ще дадат съвет предварително.....И най вече весели празници...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

С кабеларката трябваше да почнеш!
    На мен ми се струва, че става въпрос за някакво моментно външно смущение.
    Ако си със CA модул, сложил ли си галваничен разделител между кабела и антенния вход на ТВ?
    Огледай сплитери, кабели, букси, нивото на сигнала...
    От друг източник DVD player, филми от flash-ка прави ли го този проблем?
    Можеш ли да приемаш ефирна със стайна антена? Ако да - пробвай как ще се държи ТВ.
    За да си спокоен, изключи всичко от ТВ и изключи щепсела за поне 2 ч.
    Недей да бързаш с фабричните настройки!
    zabadara и bobkatagaz харесват това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2016
    Живее в
    Pernik

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    С кабеларката трябваше да почнеш!
    На мен ми се струва, че става въпрос за някакво моментно външно смущение.
    Ако си със CA модул, сложил ли си галваничен разделител между кабела и антенния вход на ТВ?
    Огледай сплитери, кабели, букси, нивото на сигнала...
    От друг източник DVD player, филми от flash-ка прави ли го този проблем?
    Можеш ли да приемаш ефирна със стайна антена? Ако да - пробвай как ще се държи ТВ.
    За да си спокоен, изключи всичко от ТВ и изключи щепсела за поне 2 ч.
    Недей да бързаш с фабричните настройки!
    Тия дни когато почивам и не съм на работа,ще проверя всичко което каза и ще дам отговор.Благодаря..

7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>hristoslav
    в таблицата (на стр.1 гледам)пише,че OLED B6 не е ULTRA HD PREMIUM сертиф.На някои места чета друго,напр.
    LG OLED55B6V (B6) 4K OLED TV Review

HDR (high dynamic range) support for both HDR10 and Dolby Vision formats, Ultra HD Premium certification, as well as WebOS 3.0 Smart TV platform, but no 3D capability.

Друго което искам да попитам е...Разбирам,че в Netflix филмите са с Dolby vision и HDR.Не знам как са нещата при тв канали,например в няколкото пуснати на сателит.Също и гледам снимките на blu ray дисковете в Замунда пише HDR.Не знам дали в Замунда са с HDR и има ли филми с Dolby vision.И изобщо как стоят нещата,от кои източници ще може да се използва HDR на тв-те.То май в България тв Планета пак поведе 4k хорото с Planeta official.Не знам там дали има HDR.Другаде в бг не съм чувал нещо с 4k.

8.  

9. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

За момента HDR и Dolby Vision имат Netflix и Amazon. Телевизорът автоматично засича съответния контент и превключва режима си. Има и Доста демо клипове в нета. За сателитни канали с HDR не знам, а и нямам чиния. Все още май няма и софтуеър за рипване на блуреи с HDR. Предстои ъпдейт за HDR VP9 клиповете в YouTube. Би ли дал линк към З.....а за нещо обозначено с HDR?

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2012

Бихте ли препоръчали евтин 43 инча Full HD телевизор, с DLNA връзка.
    Хвърлил съм око на lg 42lf652v за 840 лв. ама се съмнявам да не са били мостри.
    Благодаря !
    Този пост е редактиран от vandu; 19-12-16 в 13:04.

11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

>Kaloman
    не съм видял в описанието обозначено с HDR,само на снимките на дисковете(в повечето случаи)затова се интересувах дали риповете са с HDR.А забравих -в Netflix има ли вече субтитри на български и дали е вярно ,че най-високият абонамент -12eu може да се дели на 4 потребителя и дали всеки потребител може да гледа на тв-ор или трябва на различни видове устройства?Доколкото разбирам,Dolby Vision е по-доброто за гледане на HDR съдържание,ти намираш ли разлика?И тъй като B6 има и DV и HDR след като си почва автоматично кое ще използва,или те са с различните на друго място?
    А това:
    https://www.youtube.com/channel/UCve...FNipzeAGBI5t9g
    как е на 4k тв-ор?
    Този пост е редактиран от cable; 19-12-16 в 14:43.

12. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Netflix доскоро имаше само един сериал- The Blacklist, с бг. суб. и май някаква анимация. От това което видях при Netflix и Amazon нещата са или Dolby Vision или HDR. Няма как да избираш. За мен Dolby Vision е по- добро, на моменти ти създава усещане за 3D. Спрях да плащам на Netflix, но докато им цаках бях на 11,99 €- това е планът с 4К, DV и HDR. Имаше нещо за ползване на още устройства, но сина ми не прояви интерес и не съм го ползвал. В момента си играя с Amazon. При тях гратисния период е само седмица, за разлика от месец при Netflix, но после цената е 2,99 € за първите 6 месеца и след това 5,99 €. Проблема, и не само при мен, е че ми изчезна цялата UHD секция и в момента има само The Grand Tour в HDR. Иначе и при тях има опция за регистриране на повече устройства. Клиповете от този YouTube канал се гледат 4К и изглеждат добре, но засега LG няма YouTube HDR.

P.S. И при Amazon няма бг. суб.

13. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Как да разбирам,че LG няма YouTube HDR.Не съм запознат,искаш да кажеш,че на някои марки тв върви,а на други не???Хм...А след като е автоматично включването ти по картината ли разбираш,че няма HDR или се изписва по някакъв начин?
    Ако Dolby Vision е по-добро,значи трябва такъв тв,щото може да се окаже,че е единственно след някоя година.Ама то само LG май му се плаща,засега.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Само при Самсунг мисля има HDR поддръжка в YouTube за сега . За Долби вижън се изиква вграждане на допълнителен хардуер и съответните такси към Долби - вероятно за това е все още слабо разпространен иначе и за мен е по-добрият (поне за сега) вариант - точно определение на функцията със съответния хардуер да я декодира . При HDR за сега и самия "консорциум" не е съвсем наясно със себе си.

16. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Чака се софтуеърен ъпдейт за LG за YouTube HDR. Винаги когато телевизорът "открие" DV или HDR си превключва настройките и изписва какво е- DV или HDR. Не винаги по- доброто побеждава! За сега LG и Vizio имат DV и HDR, а Sony, Samsung и Panasonic само HDR. Кое ще се наложи не знам, но DV е по- скъпо!

17. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010

Не винаги по-доброто побеждава,ама LG си ги има и двете,така,че не може да останеш без нищо.Пък и ако има съдържание и с двете,а не можеш да гледаш едното,пак е кофти .Така,че останалите разчитат на един клон,ако ли не,който иска,пак да си смена тв-ра.
    Ти на какъв тв гледаш?

18. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Аз съм с 65E6V. Исках и чаках за 65B6, защото не гледам 3D а и не исках саундбар, но Европейското почваше, а после и Олимпиадата и не издържах. Много съм доволен, а 3D-то му е просто уникално, въпреки, че не гледам!

22.jpg

DSC_0050.jpg

DSC_0070.jpg

DSC_00503.jpg

DSC_0064.jpg

DSC_0066.jpg
    Този пост е редактиран от kaloman; 19-12-16 в 17:37.
    svetlio1 и bobkatagaz харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 36 ПърваПърва ... 233132333435 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Левски - Завръщане | А ПФГ 2015 / 2016
    От kod във форум Спорт
    Отговори: 5
    Последно: 13-11-17, 18:52
  2. Избор на климатик 2016 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3492
    Последно: 01-01-17, 18:50
  3. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  4. Телевизори DSM, NEO?
    От xqxoy във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 19-01-16, 23:27
  5. телевизори
    От emilio-es във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 31-08-12, 07:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе