Отговор: LG телевизори 2019
Колега твоя модел е от 2014 година 55 инчов виждам от подписа ти Full HD.
Аз имам като твоя ама от 2015г. виж подписа ми и при мен всичко е перфектно няма никакво мазане моят панел е 60Hz.
Засега съм много доволен от ТВ-то, по натам ще взимам 75 инчов че този ми е малък за стаята в която се намира.
2000 евро за 55 инча LCD са малко прекалено...
1 Прикачен файл(ове)
Ревюто, снимките и клиповете на предната страница не са ли достатъчни да те откажат от туй "чудо" ? :)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=31540&stc=1
Цитат:
Първоначално публикувано от
qbadabaduuu
Зимата цената му ще падне с 400-500 лева.
Преди 10 години 32" топ-модел на Филипс струваше 2000 лева. 50" плазмен телевизор 3700 лева.
Цитат:
svetlio1
Ревюто, снимките и клиповете на предната страница не са ли достатъчни да те откажат от туй "чудо" ? :)
На снимките е по-ясно видима фрагментацията на подсветката и утечката на светлина от подсветката при IPS матрицата.
Реално погледнато на око, ефекта е по-слабо видим, но го има. При MVA е почти незабележим.
В някои кадри на нидерландското ревю, се вижда постеризация.
Цитат:
qbadabaduuu
За тея пари E60... тъй де, 65" миналогодишен OLED.
Цитат:
brave
Колега твоя модел е от 2014 година 55 инчов виждам от подписа ти Full HD.
Аз имам като твоя ама от 2015г. виж подписа ми и при мен всичко е перфектно няма никакво мазане моят панел е 60Hz.
Засега съм много доволен от ТВ-то, по натам ще взимам 75 инчов че този ми е малък за стаята в която се намира.
Благодаря за отговора, колега! По-скоро май при мен филма е бил с лошо качество - От Zamunda - 1080p x264 Чернобил, който е мажеше на тъмните сцени, после от HBO Go директно сравнявах и нямаше замазване. Иначе не знам от какво разстояние се гледа телевизора при теб, но за 75 инча си се иска пространство. Аз моя го гледам от 3,5 - 4 метра. 65-ца би паснала идеално като ъпгдейд и на това ще скоча в бъдеше живот и здраве, но за 75" е прекалено.
Поздрави!
Да иска се пространство Хола ми е 34кв.м. Телевизора се гледа от 4 метра но понякога и от 5-6 метра. Затова се замислям за 75 или 70 инчов.
Разлики между C8 и C9, проблеми на C9, AV приемници работещи с C9 eARC
https://www.avsforum.com/forum/40-ol...l#post58218656
LG 65SM9800: S-IPS panel, RGB - vertical stripe, F.A.L.D. LCD, 100/120Hz
LG 65SM9500: S-IPS panel, RGB - vertical stripe, Full-Array LCD, 100/120Hz
LG 55SM9010: S-IPS panel, RGB - vertical stripe, F.A.L.D. LCD, 40 zones = 4 horizontaly x 10 vertically, 100/120Hz
LG 55SM8600: S-IPS panel, RGB - vertical stripe, Edge LED LCD, 100/120Hz
LG 55UM7300: S-IPS panel, RGB - vertical stripe, Direct LED LCD, 50/60Hz
Бих искал да помоля опитните хора във форума за помощ или съвет.
Скоро исках да свържа лаптоп към един телевизор (стар модел от 2010 година), но открих, че нито един от трите HDMI входа не работи... Разпознава, че има включено устройство, но не излиза образ. Същия лаптоп вади образ на друг телевизор, смених и HDMI кабела.. В антенния вход на повредения телевизор влиза гол кабел от доставчика (няма външни тунери и приемници). Тунера му работи и може да се гледа кабелна тв, само HDMI входовете не действат. .
Възможно ли е повредата да се дължи на пиково напрежение по коаксиалния кабел и какви мерки да взема в бъдеще? Ако трябва да сложа галваничен разделител, с какви параметри да бъде той?
Благодаря предварително и желая здраве и успех на всички.
Трябваше да започнеш с изброяване на моделите телевизори, лаптоп и типа HDMI портове. Какъв сигнал си пускал от лаптопа (настройките на видеокартата) ?
Връщал ли си заводските настройки на телевизора?
В менюто на телевизора зададе ли PC за съответният HDMI порт ?
Може да си изгорил и трите HDMI порта ако си свързвал кабели по време на работа на телевизора.
Привет, Христослав.
Телевизорът е LG 47LD750, HDMI портовете мисля, че са версия 1.3. Лаптопът е с HDMI 1.4 и пуска 1920x1080, ако екрана го поддържа.
Да, направих ресет на телевизора, но без промяна. Когато свържа лаптопа, в AV менюто на телевизора се активира съответния HDMI порт, но образ не излиза.
Миналата година вършех работа от същия лаптоп на телевизора и явно тогава е станала белята.
Виж в книжката с инструкциите, списъка с поддържаните сигнали и ги сравни с това което пускаш от компа. Може там нещо да се разминава и за това да има черен екран.
Пробвай и с друг източник на сигнал по HDMI - блу-рей плейър, двд плейър.
Ако пак няма картина, вероятно си изгорил чиповете на портовете. Решението е смяна на Main board.