Samsung казват, че нямали DTS декодер, имай и това предвид![]()
Samsung казват, че нямали DTS декодер, имай и това предвид![]()
Стига с тия глупост WRGB и VА. LG то което не било 4к с IPS WRGB предава в пъти по добре от nu7ХХХ серията което е "истинско" 4к с VA панел, а да не говорим че има два пъти повече настройки на картината по малък лаг за конзола Bluethoot и да не продължавам с другите предимства. Евентуално може да погкеднел Sony 43xf70xx но е доста по скъпо. Разлика между 6400 и 6470 няма.
Именно съм се отправил към NU серията, при руменците идва с доста добра отстъпка, LG-тата ми попаднаха вчера и смятам до утре вече да избера. Твоя съвет е да погледна и Lg? А би ли ми казал за какво да гледам при избор на тв, насоки?
Този пост е редактиран от SemperFi; 01-02-19 в 15:53.
Този пост е редактиран от lilos; 01-02-19 в 16:35.
По-добре направи питането в темата за избор на тв , да не се "цапа" темата за ЛГ.
п.п. и има разлика дали ще е nu70 или nu74 и нагоре...
п.п. също така ще ми е интересно какво означавапредава в пъти по добре от ...![]()
Аз реално с това се занимавам(продавач консултант) и какво ли не сме съпоставяли с колегата един до друг на няколко марки и на края си взех 49UJ701V който е IPS WRGB, защото за парите си нямаше аналог. Ами Sony с Triluminos и те ли не са истински 4к който са им най високия клас защото принципа е същия както на LG.
Този пост е редактиран от petiopetrow87; 01-02-19 в 17:00.
Samsung много тъпо направиха с моделите от 2018 доста ги ирязаха ниските класове спрямо моделите от 2017 за да им се продават по високия клас, по тъпото е, че май и LG ще постъпят така с моделите от 2019.А като за сравнение с картината ниския клас към който се е насочил колегата LG има по малко микро-насичания от Samsung. Ако иска да му е ярко и шарено да скача на Samsung, но за мен е п разумно LG или Sony. Но спирам до тук да не разводянвам темета която е само за LG.
Сони (Филипс и Панасоник също) ползват RGB IPS панели - тия WRGB нямат никакво предимство спрямо "нормалните" IPS... освен цената - явно са си доста евтини за производство, за да ги бичат ЛГ и да понасят негативите от калпава картина ... ама то и в ниските класове повечето клиенти не ги заглеждат сериозно - да има там нещо за новините и сапунките
Добре, че почват да се осъзнават и да ги слагат само в ниски класове - догодина ако не ги спрат поне само в 6-та серия да ги оставят тия недоразумения .
п.п. съпоставяйте ги на кино режим и в тъмно/недобре осветено помещение и може и други неща да видите![]()
При ниския клас на слабо или никакво осветление може да се види блеединга на черни ленти ако има филма или на тъмни сцени и разбира се не истинския черен цвят. Но пък иначе как ще се продават OLED и Qled. Да тези дефекти с блеединга трудно се забелязват на малък VA панел, но на 55 инча пак има същия ефект в тъмна стая нито черното е черно и пак има пробив на подсветката. Както казах с какво друго да изпъкнат по скъпите телевизори освен с добро черно и по добра обработка на картината. Тъпото е, че LG порязват средния клас от DolbyVision и Dolby Atmos, но ако не се лъжа поне ще са с NanoCell display.
https://www.lcd-compare.com/index.ph...&LG43UK6470=on
Разликата е само в цвета на корпуса и стойката
Кое е същото? И какво е 4К ?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-02-19 в 18:22.
Сериозно бъркаш ОЛЕД панелите и четвъртия пиксел там и недоразуменията WRGB при LCD тв на ЛГ с псевдо 4К (така да го кажа)
телевизорите на LG,серия 6 и 7(2017) са доста добро съотношение цена-качество....
естествено има и по-добри модели и марки ,но те са двойно и тройно по-скъпи....