Здравейте!
От няколко години се гледаме с един LG 55" 4К модел 55UB820V, купен в зората на 4К техонологиятаВъпреки, че остаря съм доволен от покупката - има своите добри и слаби страни.
Имам въпрос относно работата на това поколение телевизори с YouTube. Честно казано не следя тенденциите и може би въпроса, който ще задам вече е коментиран, за което съжалявам. От известно време, ми прави впечатление лошото качество с което гледаме клипове от тубата. В началото не объщах внимание, но след като преди време натиснах бутона за дебъг, ми направи впечатление, че реално аз гледам видео на резолюция 1280х720.. на 4к телевизор с не малък екран определено не изглежда даже задоволително. До колкото разбирам от теми в Интернет, YouTube често екпериментира с кодирането на видеата за големите резолюции и явно кодека, който използват в момента не се поддържа от моя модел. Жалко е защото преди време, когато 4К материала беше малко телевизора работеше чудесно, а сега не гледам даже в HD резолюция. Мисля да напиша едно писно и до LG, но все пак ми е интересно и вашето компетентно мнение.
Прикачвам една картинка.
Поздрави на всички!
Алекс
![]()