Резултати от 1 до 5 от общо 5
Like Tree8Одобрявам
  • 7 Post By Frost
  • 1 Post By pgv70

OLED LG 65B8 - впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    998
    #1

    OLED LG 65B8 - впечатления

    След близо седмица ползване на въпросния телевизор ще напиша горе-долу какви впечатления имам. Досега не съм притежавал или ползвал такъв тип дисплей, единственият ми "сблъсък" е бил в магазините, където не може да се добие реална представа за предимствата му. Телевизорът се ползва за всичко - гледане на телевизия, гледане на филми, игри.

    Добре се справя със сигнала на телевизията (Vivacom с CA модул), но така или иначе повече баща ми гледа телевизия и явно на мен ми е все тая как изглежда.
    Контрастът е невероятен, което се вижда в тъмна стая, ъглите на виждане също. Не съм имал FALD LCD, но разликата с edge-LED е от земята до небето. Вече няма да се разсейвам от това, че сцената е тъмна, но има светъл обект и половината екран е светнал в сиво. Изгледах няколко филма вече - от 1080p, през 4K HDR10, до 4K Dolby Vision. Честно казано не видях нещо особено в Dolby Vision, но съм изгледал само един филм (Only the Brave), довечера може би ще е следващият (First Man). Единствено, че при HDR OLED светлината е на 100, а при Dolby Vision е на 50, но дори и да я увелича, няма промяна. За тъмна стая е достатъчно ярък при гледане на HDR/Dolby Vision съдържание, така че е за предпочитане пред по-ярък LCD, който ще ми вади очите и в същото време няма да има такова черно... При игри също изглежда толкова добре, колкото и при филмите, играх Shadow of the Tomb Raider на Xbox One X и немалко пъти съм съм се спирал в джунглата да въртя камерата, просто да се възхищавам. Пробвах го и с Dolby Atmos звук, но нормално ефектът беше почти нулев. Иначе самият звук е доста впечатляващ, с доста бас като за телевизор.

    Някои недостатъци, като повечето от тях не са конкретно за OLED технологията.
    Стаята, в която се намира обаче си е осветена през деня и определено не е добра комбинация с OLED. Екранът отразява доста и е дразнещо, но аз го ползвам основно по тъмните часове, така че го прежалвам този недостатък, защото забравям за него като седна пред него в изцяло тъмна стая.
    Нещо, което ме дразнеше при Samsung-а е, че не можеше да се изключва overscan-ът при SD сигнал. Мислех, че при LG е по-различно, но пак не може да се изключва. Плюсът е, че изрязва по-малка част от картината.
    Не може да подаде 5.1. звук през оптичния изход и едновременно да се чува звукът през тв говорителите. Също има и осезаемо разминаване при гледане на клипове от YouTube, примерно, и слушане звука през оптичния изход (което важи и HDMI-ARC, от прочетено из чужди форуми). Има настройка за промяна на забавянето, но е не помага, защото може да се забавя повече, но не и по-малко, което е нужното. Проблемът го няма, когато гледам филм с Dolby Digital звук, тогава е в синхрон.
    Дистанционното е удобно, но явно още не мога да свикна с показалеца, защото се показва някой път без да ми трябва и ме дразни... Не знам дали има начин да се изключва, не открих такава настройка в менюто.
    За момента е монтиран на неговата стойка, но мисля скоро да бъде на стена. Не знам защо са решили, че все още е удобно част от входовете/изходите да сочат директно назад. Също захранващият кабел е доста къс, което нямаше да е голям проблем, ако го бяха направили да се изключва от самия телевизор. Гледах някакви методи, но общо взето трябва да се отвори капачето отзад, да се разкача оригиналния конектор, да си правя собствен конектор с друг кабел и т.н. Samsung поне в това отношение най ми харесват, с One Connect кутията.

    Общо взето дори и с недостатъците съм много доволен от покупката, защото перфектен телевизор няма... Ако парите не бяха фактор, щях да избера OLED на Sony или новия модел на Panasonic - GZ2000. Но като се замисля, че за тези пари с +/- няколкостотин алтернативите ми са общо взето edge-led на Samsung или FALD IPS на LG, или в най-добрия случай XF90 на Sony.

    В момента за тези неща се сещам, ако някой го интересува нещо конкретно нека пита.
    Този пост е редактиран от Frost; 09-02-19 в 16:16.
    Divi, Той, emil22 и 4 други харесват това.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна
    Мнения
    126
    #2

    Отговор: OLED LG 65B8 - впечатления

    В настройките на звука може да си включиш да се чува заедно със системата. Настройки звук-звуков изход - после маркираш предпоследната опция вътрешен високоговорител +оптичен изход.
    irusev одобрява това.

  4. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    998
    #3

    Отговор: OLED LG 65B8 - впечатления

    Да, пробвах го това, но така звукът не е 5.1.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    Варна
    Мнения
    126
    #4

    Отговор: OLED LG 65B8 - впечатления

    Ок, значи аз не съм в час.към моя B8 съм със саундбар бас плюс 5 колони и мислех че слушам 5.1.Сори, подвел съм се явно. Както и да е, но телевизора е страхотен и аз нямам засега забележки. Лека на всички

  6. Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007
    Мнения
    998
    #5

    Отговор: OLED LG 65B8 - впечатления

    Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    Струва ми се, че не се справя много добре с ъпскейлването на 720p/1080p сигнал, конкретно пуснат от PS3. Едно и също видео, пуснато от PS3 и от YouTube, през PS3 има назъбване по ръбовете (изключени са всички видове "подобрители"), а видеото е https://www.youtube.com/watch?v=ZGDGdRIxvd0.
    Докато пуснато от директно от YouTube, всичко изглежда нормално. Не съм го пробвал с друг 1080p източник свързан през HDMI.
    Тук малко подвеждам, макар че съм уточнил, че ми се "струва". Пуснах пак въпросното видео и през вградения YouTube и забелязах, че е същото като през PS3, явно видеото е "назъбено". Така че тази част ще я премахна от оригиналния пост, за да не подвежда. Все още не съм направил по-подробни тестове с 1080p външен източник през HDMI, така че ще се въздържа, но като цяло би трябвало да се справя нормално към много добре като повечето телевизори в този клас.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. OLED Телевизори - съвети и обсъждане
    От hristoslav2 във форум Телевизори
    Отговори: 1678
    Последно: 12-04-24, 22:47
  2. Проблем LG 65 OLED W8 Signature
    От bgpower във форум LG телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 11-12-18, 08:59
  3. SONY KD-55XF005 или LG OLED 55C8PLA?
    От dictator във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 23-10-18, 17:12
  4. Мнения за LG Oled 55 E7 N.
    От manchorov във форум LG телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 26-06-18, 14:34
  5. Прозрачни OLED пиксели
    От daley във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 31-03-06, 12:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе