Здравейте, от около 2 месеца съм "щастлив" собственик на LG LED 55SM9800PLA, който е с последен ъпдейт на WebOS към дата 01.01.2020г.
Телевизора е вързан с Onkyo TX-NR686 рисийвър с качествен HDMI кабел и тнт. Ползвам и мощен андроид бокс на който работи CoreElec.
От време на време закачам към рисийвъра и Amazon Fire Stick 4K.
Всичко е точно и съм много доволен от телевизора, но имам много грижи с връзването към Google Home Assistant и Alexa Echo Dot.
Основно към Google Home Assistant няма земна сила дето да го закачи този телевизор.
Ползвах дори сетъпнт на място в UK акаунт на google, за да е всичко както си му е реда. Региона на телевизора е UK, закачен с UK Google account, но телевизора каквото и да правя не ще да се появи сред дивайсите в Assistant-а.
Всички други дивайси се виждат, Onkyo, Devolo-thermostat-ите и каквото още се сетите смарт вкъщи, но не и TV.
Когато искам да го добавя през Google Home app. самия app казва да закача телевизора към LG Smart ThinkQ app, до тук добре, задавам го в дивайси и се линква но не се появява там...
Някой да е борил подобен проблем - подобно е и в Alexa.
Да уточня - искам да ползвам външните асистенти, не вградените софтуерни в самия телевизор.
Вече ми се изчерпаха всички идеи.