Здравейте, нов съм в форума. Видях че дискусията за телевизорите е доста сериозна. Реших да споделя и моя проблем. Надявам се да има някой който се е сблъсквал с същия проблем на неговият телевизор. Като цяло всичко по телевизора е супер. Като гледам филми от лап топа с Hdmi кабел всичко е наред. Само че лап топа ми в момента е на ремонт и реших направо да си вържа външният хард диск към телевизора. Филмите вървят субтитрите се показват с единствената разлика че вървят на английски език, а не на български. Проверявал съм ги с текстови програми и са си на български, а не на английски. Пък на телевизора вървят на английски. Като пускам филмите с програмата която телевизора ги чете си има функции,които съм ги ръчкал и без успех. Най-интересното е че тази програма сменя аудиото и каналите на звука. Може да уголемяваш субтитрите, да сменяш цвета и всичко си работи, като стигна до субтитрите ми дава доста езици на които мога да сменя.Пробвал съм абсолютно всички езици и езика не се сменя и си стой си на английски. Незнам дали телевизора мога да му исталирам някой видео плейър, с което да гледам филмите. Все пак пробвах но нищо не намерих. И другото което четох евентуално за решение на проблема са програми които ти вграждат субтитрите в филмите. Благодаря за проявеното търпение при четенето на статията. Ще се радвам ако някой може да помогне.