Здравейте, ще съм благодарен ако споделите мнение за този модел на LG. Гледам, че е девета серия, което предполагам е добре. Ще го използвам основно за футбол и PS5.
Може ли да бъде сравнен със Sony 85X85K или 75X90K.
Благодаря предварително!
![]()
Здравейте, ще съм благодарен ако споделите мнение за този модел на LG. Гледам, че е девета серия, което предполагам е добре. Ще го използвам основно за футбол и PS5.
Може ли да бъде сравнен със Sony 85X85K или 75X90K.
Благодаря предварително!
![]()
Аз също много се интересувам точно от този модел 86 инча. Видях, че дисплея работи на 40- 120 Hz
Директ ЛЕД е и може би ъгъла, при който картината няма да се променя няма да е голям!
Но нека някой, който го е виждал на живо да сподели.
Поздрави
Малко по-висока цена е, но може и мнение за това LG 86QNED863QA.
Благодаря!
При този се предполага, че контрастът ще е по-добър, защото е mini-led, но колко е добре това, при положение, че е IPS (нисък контраст, но широк ъгъл на гледане) панел, а и при този размер вероятността за лоша равномерност е голяма. Ако няма да се гледа в изцяло тъмна стая, не би трябвало да са проблем изброените недостатъци.
Намерих го само тук, но тъй като гледам, че в първото мнение има и 75" размер като чудене, горе-долу в този бюджет е и OLED77C2, при който няма проблем с контраста и равномерността (сравнен с IPS LCD), но пак зависи в какво помещение ще се ползва. Друг вариант е Sony 85X90K, който е под цените на предните два. С тези модели, при които цените са от 2800 до 5400, бюджетът е доста плаващ...
Sony 85X85K и LG 86UQ91003LA са LCD без локално затъмняване, като при LG-то контрастът ще е нисък.
Бюджетът ми е около 4000лв, като за сега съм се спрял на Сони 85Х85К (Което в момента е 3999), другото Сони 75Х90К е 3500, но пък размерът е по-малък. Изведнъж на промоция излиза LG-то 9-та серия на 2800лв и започва голямото ми чудене - дали е добър колкото Сонитата, да направя ли компромис със размера, да вложа ли още средства...... Даже ми излезна статия за Самсунги със Neo QLED (или QNED беше) технология, в която казват, че са дори по-добри от OLED (конкретно гледах този 75QN800B 8K за 5000лв). Всъщност тотално се обърках
))))
Затова помолих за мнение тук, защото няколко пъти вече хората от форума са ми помогнали с избора на различни устройства за, което съм много благодарен.
Бюджетът ми е 4000-5000лв и много ми се иска да е 85 инча, но съм склонен и на 75-ца ако наистина има някоя промоцийка))))
Благодаря!
Това LG 9-та серия може да се сравни горе-долу със Sony X85K, те двата са най-ниските модели от всички споменати. Ако може да дадеш 5000 лв, според мен вземи 85X90K, който е FALD (Full-Array Local Dimming). Размерът е характеристиката, която прави най-голямо впечатление, така че щом си се насочил към 85-86", вземи такъв, бързо се свиква. Неслучайно 86UQ91003 е най-евтин, но пък предлага най-много за цената си при този размер. Може да погледнеш и Samsung 85Q80B за 4400 (има го и разопакован за 4100), също е FALD. Сега видях, че преди 3 седмици е бил 3900 лв. 85Q80B, дали пак ще го свалят на тази цена, вече е друг въпрос...
Не уточни дали ще го ползваш в изцяло тъмно помещение вечер, в много осветено през деня?
При QN800B се плаща толкова заради 8K резолюцията, която според мен е излишна.
Този пост е редактиран от Frost; 31-05-23 в 19:21.
Стаята е голяма, но самият телевизор ще е предпазен от светлината от стена (влиза в нещо като ниша) така, че мисля средна хубост осветеност.
LG 86UQ9100 е със шасито на QNED81 - разликата е в подсветката
https://hdtelevizija.com/wp-content/...rt_2022_01.jpg
https://hdtelevizija.com/wp-content/...rt_2022_02.jpg
Тези рекламни статии на samsung ги остави..забрави и техните 8К модели.
Не съм геймър и не съм се интересувал особенно от телевизори за тази цел....според мен LG OLED77C2 е добро предложение.
Други предложения са
SAMSUNG QE-75/QN90B/QN95B
SAMSUNG QE-65QN90C
https://www.emag.bg/televizor-tcl-mi.../pd/D373Z8MBM/
Поръчай онлайн, за да имаш време да тестваш и прецениш, дали ти харесва.
В такъв случай от какво разстояние ще се гледа/играе основно?
Според мен щом първоначално се беше насочил към 86-инчов модел, не слизай на 75. В момента основно гледам 77 от 2-2,2 метра, въобще не ми е голям. Същото важеше и преди, когато минах от 55 на 65, бързо се свиква. Предложените от христослав са още по-добри модели, но затова и са по-скъпи - при 85-инчовите им варианти цените са доста над 5000 лв. Друг, който също е mini-LED e Samsung 85QN85B, който на цена е със 100 лв повече от предложения от теб LG 86QNED863QA.
Този пост е редактиран от falkoneto; 01-06-23 в 12:26.
Lg-то го зачеркни. Имах 65qned913, който го замених с 55qn85a (стария модел на въпросния 85b) и смея да твърдя, че самсунга е много по-добър откъм яркост и картина.
В случая, между 85X90K и 85QN85B бих избрал Samsung-а заради това, че е mini-LED. Който и да вземеш, пиши, за да разберем, може и някоя снимка да видим колко "голям" ще изглежда.![]()