Еееех, къде са сега тесните специалисти, дето допреди има няма година ми разправяха кои били тия луди с телевозри от 77" + и как съм щял да си ги бутам да ги гледам в кенефа
Почти съм направил избора си - Samsung 85QN85B.
Холът ми е в ремонт и може би ще го взема след седмица-две.
През това време ще следя и за OLED моделите дали няма да излезе промоция в някой магазин.
Докато се рових из мрежата ми направи впечатление, че oled моделите са с нестандартни размери - 77” и 83”. Има ли причина да са така? А също и гледах, че трябва да се полагат специални грижи за тях да не се прецакат. Има ли тема в, която да прочета за това как се експлоатира правилно oled тв?
Благодаря!
Има си отдлена тема за олед телевизорите, където можете да прочетете всичко, което ви интересува.
Ето я темата:
OLED Телевизори - съвети и обсъждане
Извинявам се че ще използвам темата, но искам да попитам дали въпросният LG86UQ91003LA е подходящ за бар. Заведението ще е в подземие, демек пряка слънчева светлина до него няма да достига, а осветлението ще го нагласим така, че да има възможно най малко отблясъци по екрана. Ще се гледа главно Евроспорт или други спортни телевизии и мноооого рядко ще се пуска някой концерт от YouTube. Няма да се ползва за никакви филми, игри и други подобни неща.
Също така, тъй като сега се прави основен ремонт, има ли нещо друго освен кабели за интернет и захранване, което да предвидя да достига до него, за да не ми се налага да къртя стени после. Предварително благодаря на всички отзовали се по моя казус
Според мен е подходящ, защото се предполага, че ще се гледа от различни ъгли, а не само централно. Този модел е IPS, който е с по-добри ъгли на виждане, но по-нисък контраст, но едва ли някой ще обърне внимание на по-ниския контраст в заведение, а и при спортни предавания няма тъмни сцени. Също и панелът му е 120Hz, което е + за спортните предавания.
Да, подкрепям мнението на Frost, за тези пари трудно може да се намери нещо по добро. Единствено като минус е че не е много ярък и контраста не му е много добър.
Алтернативите са някои китаец като TCL 85C645 примерно, с около 200 лв е по скъп обаче, VA панел, което ще рече , че ще има значително по добър контраст но ъгала на виждане не е толкова добър като при IPS-а, 60 hz панел без HDMI 2.1, но пък C645 от информацията която намирам е значително по ярък, има 1000 нита пикова яркост докато този на LG е около 260-300 нита.
Един може би последен въпрос - Заслужава ли си според вас да се направи компромис с размера и вместо 85QN85B да се вземе по-малък модел но най-висок клас, а именно 75QN95B?
Разтоянието от което ще се гледа пак да го споделя е около 3,5м.
Труден въпрос. Зависи кое ти приоритет. Ако си маниак на тема картина, ще гледаш съдържание с ултра хд качество, то тогава 95B си заслужава, да.
Ако ще се гледа предимно тв от оператор, тв от приемник и т.н., то тогава заложи на размера.
Със сигурност е по-добрият телевизор, няма спор. QN95B е по-ярък, но дори и QN85B при този размер ще е предостатъчно ярък според мен. Друго предимство е наличието на one connect box при QN95B, което е улеснение за свързването на външни устройства и окабеляването. Лично аз бих си взел по-големият 85QN85B, но нека и други да се изкажат. Аз не успях да намеря има ли разлика в броя зони при различните Neo QLED модели - QN85B, QN90B, QN95B.
Ще се играе и ps5 и според мен ще има значение в този случай да е по-високо качество. Също така гледам и доста футбол (използвам ЕОН на виваком). А и qn95 предполагам ще има и доста по-добър саунд.
Наистина много би ми се искало да отида и да забия един 85QN95 ама парите са му доста за моите възможности
За тия неща и другият ще върши страхотна работа.
Поръчай го онлайн, за да имаш възможност да го върнеш.