оказа се че би трябвало само с активиране на dhcp нещата да тръгнат.Някой ако има идея за някакъв дебъгинг или защо eth0 пада след пускане на dhcpcd ... сега е момента
оказа се че би трябвало само с активиране на dhcp нещата да тръгнат.Някой ако има идея за някакъв дебъгинг или защо eth0 пада след пускане на dhcpcd ... сега е момента
Я пробвай следната процедура
dhcpcd eth0
ifconfig eth0 up
dhcpcd eth0
и виж дали ще работи, странно е но пробвай, при мен преди време се случи така.
намърдах го в /etc/rc.d/rc.local и си работеше
Утрепах се да търся причината, питах и доставчика ми - отрича до последно.
След време пак така 'незнайно' се оправи
ако пада, не може да няма нищо по логовете - провери и syslog-a (/var/log/syslog), както и виж при буутването какво става
edit: сетих се и за друго нещо, каза че си с кабелен модем - я пробвай да го резет-неш, щото доставчикът може и да не те е заключил по МАК, ама модемът може и нещо да е "запомнил" там (докато не му мине таймаута) ...
в syslog несъм гледал,единствено има в messages,но тях ги има на шотовете който съм дал.
edit: ще опитам по тоя начин.има някаква логика в това дано да е така.
P.S. другото което ме насочиха е че е възможно да има проблем с hotplug-а , и дали драйверите на мрежовите карти са заредени,но пък в messages си пише че я засича така,а й при задаване на статично ИП работи ( пингва модема ),така че неби трябвало там да е проблема.
Оказа се че проблема дефакто идва от МАК адреса,въпреки че УЖ не трябваше да има.Мерси на всички отзовали се
ааа, аз нали казах ) Както се видя от предишната тема за VOIP http://forum.setcom.bg/index.php/topic,32709.0.html
съмнявай се първом в доставчика си, и тогава във всичко останало.