Резултати от 1 до 9 от общо 9

Софтуер за tracking на промени по ftp

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2002

Софтуер за tracking на промени по ftp

Някой да ми предложи софтуер, който да траква и записва всички промени на файлове и папки по даден съръв? Идеята е, че като са много програмистите трябва това да се оранизира работата им по накакъв начин и да се вижда кой по кое работи, после да не стане някой гаф, единия да изтрие промените на другия и т.н.

Нещо семпло и изчистено. Просто да се организира всичко и да се знае кое и кога е променено.

Мерси от сега.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Re: Софтуер за tracking на промени по ftp

Цитат Първоначално публикувано от CreatoR
    Идеята е, че като са много програмистите трябва това да се оранизира работата им по накакъв начин и да се вижда кой по кое работи, после да не стане някой гаф, единия да изтрие промените на другия и т.н.
    За тая цел има права на ниво юзер, които се указват на сървара.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Всеки свестен ftp сървър си има лог файлове. За такъв тип работа обаче ftp едва ли е най-добрия избор. Мисля че по-добре ще ти помогне някакъв CVS софт - например http://www.tortoisecvs.org/

5. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Мога да ти предложа да пробваш руската FTPInfo. Сайта на проекта е http://www.ftpinfo.ru/
    Ползвам я от години и без нея не мога. Винаги ще знаеш КОЕ, КАКВО, КЪДЕ и КОГА. Единствено няма функция да ти казва ОТ КОГО, но за това си има права и логове, както казват колегите по-горе.
    Дано съм помогнал до известна степен. Успех.

6. Member
    Тук е от
    May 2002

Цитат Първоначално публикувано от naskop
    Всеки свестен ftp сървър си има лог файлове. За такъв тип работа обаче ftp едва ли е най-добрия избор. Мисля че по-добре ще ти помогне някакъв CVS софт - например http://www.tortoisecvs.org/
    Да мисля, че това е добро решение. Ще пробвам. А относно цитата на Pat имах в предвид при "затриване на промени", някой който е работил по примерно index.aspx и е качил нещата, после влезе другия девелопър и качи неговия по - стар index.aspx и реплейсне промените на предния. Това е мн неприятно за това трябва да се организира по друг начин.

За последното нещо неможах да се справя, защото съм малко зле с руския. Това на английски има ли някаква версия... и честно да си кажа малко ме е страх да инсталирам руски софтуер където и да е..

7. Member
    Тук е от
    Oct 2005

Не казваш на каква ОС работиш. Ако си с windows 2003 сървър, си активирай Shadow Copies, така ще си спестиш доста ядове.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2004

Руснаците пишат много качествен и полезен софтуер. Страховете ти са меко казано неоснователни.
    Всички версии на FTPInfo до 1.8.9 имат и руска и английска версия. Последната стабилна 1.9.0 има само руска. Ползвам няколко руски програми, за които не съм намирал аналог. Предложената от мен програма за нула време ти решава на 80% проблема (без инфото за юзерите), който си описал. Идеалното решение е да се насочиш към CVS софт.....

10. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

CreatoR, не знам за какви програмисти говориш но не мога да си представя програмист, който да не е чувал за version control. CVS, и SVN са измислени точно с тази цел. Не виждам никакъв смисъл да се измисля топлата вода.

11. Member
    Тук е от
    May 2002

Въпроса беше да видя предложенията на повечето от форума тук. Иначе няма проблем, веднага слагахме един subversion и готово. Просто исках да прегледам повече такива софтуери.

Иначе благодаря много за информацията. Ако някой може да предложи нещо друго по - различно ще се радвам да го видя.

За руския софтуер имах в предвид, не че е калпав или скапан, точно обратното те са доста хай левъл в разработката на софт, но някак си като чуя руски софтуер и веднага ми минава през главата, колко ли реда "злорадствен" код са написали в него. Поне с такова мнение съм останал от доста време.

Благодаря още веднъж

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Промени във висшето управление на Mozilla
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-10, 08:50
  2. Наказателен кодекс - промени
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 14
    Последно: 15-04-04, 11:24
  3. Малки промени по форума...
    От kod във форум За Форума
    Отговори: 90
    Последно: 30-01-04, 02:50

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе