Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 28

Безплатна и свободна складова програма за Linux

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Junior Member
  Тук е от
  Sep 2008
  Мнения
  14
  #1

  Безплатна и свободна складова програма за Linux

  На 19.01.2009 година Microinvest обяви новата версия на Microinvest Warehouse Open за Linux. Продуктът е основно ревизиран след първата официална версия и е напълно работоспособен в реални условия. Провеждането на всички тестове за съвместимост с версиите на аналогично приложение за Windows установи, че продуктът е готов за реална работа и изпълнява поставените му изисквания. Повече информация, инсталатор, пълния сорс код, двоичните файлове, LiveCD и документацията може да свалите от http://www.warehouseopen.com

  Важно е да отбележим това, че новата версия работи в реални условия при наши клиенти и е напълно функционална и надеждна. Наваксано е и изоставането между различните операционни системи и те вече се развиват паралелно. За поддръжката на продукта е създаден специален форум, който е достъпен на адрес: http://www.microinvest.net/phpBB2/viewforum.php?f=7

  По-важните новости са:
  1. Подробна и йерархична структура на всички номенклатури;
  2. Печат на основните видове документи и справки;
  3. Управление на цял набор от фискални принтери и касови апарати;
  4. Управление чрез бар-код четец и Touch Screen;
  5. Интегриран модул за фактуриране, съобразен с българското законодателство;
  6. Работа с няколко езика: Английски (основен), Български, Румънски, Руски и Чешки;
  7. Изградени са права на достъп за всеки потребител;
  8. Разширен набор от справки, контрол и възможности за анализ;
  9. Пълна съвместимост с последните версии на софтуера за Windows и взаимозаменяемост.

  От http://www.warehouseopen.com може да се свали и LiveCD с инсталирания продукт, примерна база от данни и образцови настройки за работа в България. Тъй като размерът на LiveCD версията е 775 MB и не се побира върху стандартно CD, то от същата страница Microinvest приема заявки за изпращане по пощата на готови CD, придружени с документация. За да поръчате безплатно LiveCD по пощата е необходимо да попълните заявка на следния адрес: http://www.microinvest.net/?LoadPage=ordercd.php. LiveCD-то позволява самостоятелна работа или инсталиране върху твърд диск.

  Към същия продукт са готови Plug-In модули за управление на ресторант или кафе, които са достъпни за официалните партньори на фирмата. Разработени са и модули за Touch Screen управление.

  Проектът е намерил своето място и на официалната страница на mono, за повече информация посетете: http://mono-project.com/Companies_Using_Mono

  Ще се радваме на всички, които подкрепят нашата идея за разпространение и използване на безплатен и свободен софтуер в България. Специални поздрави отправяме към участниците в следната дискусия: http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=27443.0, които ни вдъхновиха как да направим това LiveCD!

  Продуктът се разработва, публикува и разпространява под GNU GPL v2 лиценз. Коментари, предложения и помощ при разпространение, инсталиране, поддръжка и развитие на Microinvest Warehouse Open са горещо приветствани.


  ---- Неформално обръщение

  Microinvest активно подкрепя идеята за безплатен, свободен и OpenSource софтуер. Ние разработихме този продукт в съответствие със стандартите на нашия комерсиален софтуер. Сега пред Вас се открива възможност да популяризирате идеята на свободния софтуер с минимални усилия пред реални потребители. Този продукт позволява Linux да стане достъпен, привлекателен и полезен за всеки потребител в България. Важно е да отбележим, че разработката е единствено върху Linux платформа, приложението работи в „свои води”, не се използва никаква емулация и всичко е съобразено с особеностите на тази операционна система.

  Продуктът, който Ви представяме е завършен, изпълнява всички операции за автоматизация на малък или среден магазин и търговска фирма. Тестовете, които проведохме, показаха стабилна работа и съответствие с нормативната база на България (данъчни документи и фактури, управление на фискални устройства и изчисляване на среднопретеглена цена).

  Основно предимство на тази версия е 100% съвместимостта с Windows аналозите. Това гарантира на всеки клиент независимост и може да намали неговите разходи за автоматизация на търговската дейност.

  За специалистите има друго ключово предимство – Microinvest Ви предоставя възможност за собствен бизнес и добри приходи. Ние развиваме този продукт, усъвършенстваме го и подкрепяме всички инициативи. През цялото време идеята е да се популяризира отворения код и безплатния софтуер, нещо, което в България почти липсва. Ние ще подкрепяме всички, които разпространяват, продават, поддържат, популяризират и развиват програмата.

  Важно е да отбележим, че Microinvest Warehouse Open винаги ще бъде безплатен, под GPL лиценз и има дългосрочен план за развитие. Чрез непрекъсната поддръжка и подпомагане на проекта ние ще гарантираме сигурност и качество на цялата система.

  Как можете да бъдете полезни за този продукт:

  1. Тестове на продукта и предложения за подобряване на неговите функции. Наръчници за инсталиране при любимите Ви дистрибуции. Коментари към нас.
  2. Превод и локализация. В момента поддържаме 5 езика: Английски (основен за продукта), Български, Румънски, Чешки и Руски. Ако има желаещи, с познания в други езици, можете да ни помогнете за съответния превод.
  3. Ако разбирате от програмиране и имате желание да участвате в проекта.
  4. Да популяризираме този продукт в чужди сайтове на различните езици. Има много сайтове за Linux и свободен софтуер, където можем да публикуваме информация. Това е и причината, поради която основният език на продукта е английски.
  5. Да информираме българската IT преса за наличието на продукта и да направим информационно покритие.

 2.  
 3. Senior Member Аватара на Malone
  Тук е от
  Jul 2003
  Мнения
  3,892
  #2

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Интересно!
  Дали някой няма да приеме това за реклама?

 4. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2002
  Мнения
  8,784
  #3

  Re: Безплатна и свободна складова програма 

  а не е ли ?

 5. Senior Member Аватара на Malone
  Тук е от
  Jul 2003
  Мнения
  3,892
  #4

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Е. Според критериите от преди няколко часа.
  Но критериите тук не са постоянни. Май.

 6. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2002
  Мнения
  8,784
  #5

  Re: Безплатна и свободна складова програма 

  Ако аз покажа така новите възможности на програмата която представлявам, без да съм платил - ще бъда баннат от тук веднага. Гореописаната фирма умира да се предлага навсякъде ( директен маркетиннг, взеха им колите - почнаха по форумите ) вместо да си доразвие софтуера на по-добро ниво, се правят на хитри и не им се плаща.
  Подобна изява на комерсиална програма аз не бих толерирал , но нека собственика да реши.

  ПП
  Не отричам полезното в тази тема ,даже напротив - Искренни поздравления колеги! , но вече има тема за това и не е мястото да се отваря нова тема само с рекламна цел.
  Да не говоря че когато поисках демонстрация на новите възможности- темата заглъхна а бяха много бързи и силни като ги питах преди това.

  Десо, ти ли ще докладваш или аз ? ( вече отнесъх един лобут от теб - имам да си връщам )

 7.  
 8. Senior Member Аватара на Malone
  Тук е от
  Jul 2003
  Мнения
  3,892
  #6

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Чакай, че пак ми стана смешно ...
  Извиних се за гъ3ът ти, много си злопаметен ей ...

  Докладвай ти морски, мен ме обвиниха в тотална обърканост или неразбиране на правенето на пари в интернет и вече не смея да се обаждам на тази тема.
  Нека специалистите в тази област вземат решение, моето мнение е без значение.

 9. Moderator
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  7,077
  #7

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Цитат Първоначално публикувано от Rambler
  ... Ще се радваме на всички, които подкрепят нашата идея за разпространение и използване на безплатен и свободен софтуер в България. ... Ние ще подкрепяме всички, които разпространяват, продават, поддържат, популяризират и развиват програмата.
  ... Важно е да отбележим, че Microinvest Warehouse Open винаги ще бъде безплатен, под GPL лиценз и има дългосрочен план за развитие.
  ...
  В крайна сметка, безплатен ли е или не ?

  ПП. Ако е безплатен и премем, че няма друг безплатен аналог, то мисля, че е редно да приемем, че това не е реклама (по-точно, да приемем, че рекламните елементи са в реда на нещата, след като продукта е безплатен)

 10. Senior Member Аватара на Tommorow
  Тук е от
  Sep 2006
  Живее в
  Пловдив, България
  Мнения
  7,162
  #8

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Доколкото разбирам аз продукта е безплатен, но поддръжката, разработването на нови модули и промяна на части от програмата според специфични изисквания на даден потребител, което изисква различни познания и умения може да бъде и платена и не виждам нищо лошо в това, все пак нали така линукс разбирачите си докарват някой и друг лев.

 11. Member
  Тук е от
  Nov 2005
  Мнения
  295
  #9

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  GPL лицензът позволява таксуване за поддръжка или инсталация на софтуера. Не позволява таксуване за самия софтуер или за други софтуери, разработени на негова база, което изключва "промяна на части от програмата".
  В темата се "рекламира" безплатната, лицензирана по GPL програма, а не платена поддръжка, така че не разбирам защо това да е търговска реклама.

  Дали ще смятате за нерегламентирана реклама, ако някой съобщи за ново ядро на Linux?

 12. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2002
  Мнения
  8,784
  #10

  Re: Безплатна и свободна складова програма 

  грешно разбирате каво искам да кажа - прочетете първото изречение
  Направо заучи като от "платен репортаж" пунат по ефирните.
  Почва се че фирма едикоя си е пусналана пазара еди какво си
  По-явна реклама не съм виждал.
  но това е мое мнение.

 13. Senior Member
  Тук е от
  Nov 2002
  Мнения
  1,594
  #11

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  На практика ако някой каже че е излязъл кърнел 2.6.нещо си с едиколко си бъгфикса и нови фичъра, няма да е реклама, нали? Ако софтуерът наистина се разпространява под GPL, няма лошо. Въпреки че така написани нещата звучат малко като "търсим си бета тестери".

 14. Junior Member
  Тук е от
  Sep 2008
  Мнения
  14
  #12

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Не зная дали да се смея или да плача.

  Продуктът се разработва, публикува и разпространява под GNU GPL v2 лиценз. Някой знае ли какво е GNU GPL v2 лиценз?

  Този лиценз позволява:
  1. Софтуерът да се копира свободно и неограничено;
  2. Софтуерът да се модифицира свободно. Сорс-кода е публичен и може да се променя според желанието и възможностите на всеки;
  3. Да се продава към клиенти за пари (Ето и официалната страница на GNU GPL лиценза http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq....eGPLAllowMoney)
  4. Да се развива от други компании, единствено трябва да се споменава на видно място от къде е тръгнал проекта и кои са неговите автори.

  Нормална е яростната съпротива на българската конкуренция, но пък да се говори за реклама, когато продуктът е безплатен, с отворен код и без ограничения за разпространение е пошло.

  Не Ви ли е странно, че Mono проекта, който е световно призната алтернатива на .NET, сложиха проекта на основната си страница, редом с големи фирми.
  Само за информация, ръководител на Mono проекта е Miguel De Isaza, създателят на Gnome.

 15. Moderator
  Тук е от
  Mar 2005
  Мнения
  7,077
  #13

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Никой не те упреква за рекламата на безплатния продукт.

  Упрекваме те за рекламата на името на фирмата разработчик. Ха погледни си пак първия пост преди да ми отговориш.

 16. Senior Member
  Тук е от
  Aug 2002
  Мнения
  8,784
  #14

  Re: Безплатна и свободна складова програма 

  @Rambler - пак казвам , нямам нищо против теб или фирмата за която работиш.
  напротив - подкрепям напълно всяка ваша нова разработка /доработка.
  Това за което говоря е рекламата на една фирма , направена по неправилен начин.

  @MitkoS ме е изпреварил!

 17.  
 18. Junior Member
  Тук е от
  Sep 2008
  Мнения
  14
  #15

  Re: Безплатна и свободна складова програма за Linux

  Добре, ако преработим всичко, то новината би изглеждала така:

  "Някога, една фирма пуснала един продукт, който е свободен и безплатен. Може да си го изтеглите от един сайт."
  Това носи ли някакво съдържание?

  И вместо всеки да каже какво му харесва и какво не му харесва от професионална гледна точка, темата се превърна в безмислен спор с 2-3 участници. И докато в Германия всеки се чуди как да използва една идея, в България всеки се чуди как да докаже колко е лоша и грешна.

  Аз съм за това, модераторите да преработят новината, да оставят това, което не ги дразни, но по възможност за оставят информационната част, защото тя е предназначена за компютърни специалисти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

 1. Отговори: 0
  Последно: 28-06-12, 12:14
 2. Складова програма?
  От Cko във форум Общ - софтуер
  Отговори: 23
  Последно: 26-07-11, 16:29
 3. Складова програма , фактуриране
  От kris11 във форум Общ - софтуер
  Отговори: 14
  Последно: 13-07-08, 17:53
 4. Складова програма
  От Sunny във форум Общ - софтуер
  Отговори: 15
  Последно: 09-11-04, 21:58
 5. Препоръки за складова програма
  От yorik_74 във форум Общ - софтуер
  Отговори: 2
  Последно: 19-02-04, 15:25
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе