Резултати от 1 до 5 от общо 5

Debian диспечер на актуализации кое са ъпдейтна

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Debian диспечер на актуализации кое са ъпдейтна

Здравейте, съжалявам за ламерския въпрос, но може би е важно.
    Имам инсталиран Debian от 2-3 месеца не съм правил актуализации на пакети и сега като пусна диспечера ми казва, че има 223 актуализации, но някои може да са в конфликт с други, а някои са с неизяснен произход и може да са със злонамерен код и прочее... Дадох му смарт ъпдейт или каквото там беше и то селектира само част от актуализациите (80%), но когато му дам да приложи промените, то пак ми казва, че съм на път да инсталирам софтуер с неизяснен произход и че това е последният ми шанс да не го правя. Как да разберра какво да инсталирам и какво не?
    Упасно ли е да инсталирам актуализации и нови пакети с така нареченият неизяснен произход?
    Долу има едно квадратче за чекване - Инсталиране само на пакетни файлове. То за какво е?

Мерси за отговорите предварително!

2.  

3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Re:Debian диспечер на актуализации кое са ъпдейтна

Разгледай съдържанието на /etc/apt/sources.list
    при Ubuntu има опция да се свалят само критични ъпдейти и ли тези които са проверени.
    Не знам как е при Дебиан.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Благодаря за съвета
    Там ми се отваря Software Sources и има Authentication с 4 сайта на Дебиан. Явно всичко друго го третира като непроверен софтуер. Опитах се да си кача VLC Player, но и при неговата инсталация ми каза, че е непроверен софтуер. Това не е ли малко несериозно?

5. Тук е от
    Sep 2004

Странно ...Аз ползвам Дебиан от 3-4 години и никога не съм виждал подобно съобщение. Как си ъпдейтваш системата?

6. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Един приятел ми обясни, че преди 3 седмици са сменили ключовете на хранилищата и затова моята версия не се разпознава като редовен ключ, каза да ъпдейтвам смело и че като кача ъпдейтите ще се качат и новите ключове. Няколко дена след като ъпдейтнах всичко се появиха нови актуализации и тях ги свалих без да ме предупреждава за каквото и да било. Проблема е само, че както вече писах в друга тема нета ми се губи след обновленията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Диспечер на задачите - помощ
    От ivanxxx във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 13-08-11, 23:37
  2. Debian:: Помощ
    От gangster4o във форум Linux
    Отговори: 6
    Последно: 08-12-07, 03:34
  3. как да ъпдейтна ДВД плеъра си
    От amonara във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 18
    Последно: 16-08-07, 00:43
  4. Debian for Desktop
    От krasi във форум Linux
    Отговори: 3
    Последно: 13-02-04, 18:18
  5. Heroes 4 -как да го ъпдейтна
    От WOLV_XP във форум ИГРИ
    Отговори: 6
    Последно: 19-12-02, 01:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе